Κάψε το λίπος κι επιτάχυνε τον μεταβολισμό . Αφέψημα για το αδυνάτισμα που θα φτιάξεις με τα χεράκια σου.

Κάψε το λίπος κι επιτάχυνε τον μεταβολισμό . Αφέψημα για το αδυνάτισμα που θα φτιάξεις με τα χεράκια σου.

Οι πολυφαινόλες (αντιοξειδωτικές ουσίες) που περιέχονται σε αυτή την συνταγή βοτάνων συμβάλλουν στη βελτίωση των μεταβολικών διαταραχών που προκαλεί η παχυσαρκία. Παράλληλα ανακουφίζει από δυσπεψία, και καούρες, δυσεντερία, κολικούς, μετεωρισμό, κράμπες στο στομάχι και όλα τα συνδεόμενα με το άγχος πεπτικά προβλήματα. Έχει αντιφυσιτική δράση και  αντιφλεγμονώδη .

ΤΑ ΥΛΙΚΑ ΤΟΥ ΑΔΥΝΑΤΙΣΤΙΚΟΥ ΑΦΕΨΗΜΑΤΟΣ.

 

-1/2 κουταλάκι λουίζα

-1/2 κουταλάκι μελισσόχορτο

-1/2 κουταλάκι χαμομήλι

-1/2 κουταλάκι βαλεριάνα

-1/2 κουταλάκι τήλιο.

Διαδικασία:

Βράστε ενάμιση φλιτζάνι νερό και μουσκέψτε με αυτό το νερό  το μείγμα των βοτάνων σας. Σκεπάστε με ένα πιατάκι την κούπα σας και αφήστε τα βότανα σας να ξεκουραστούν με κλειστό το καπάκι επί δεκαπέντε λεπτά. Πίνουμε ένα φλυτζάνι το βράδυ πριν κοιμηθούμε. Προσφέρει και υπέροχο γαλήνιο ύπνο. (Εάν θέλετε μπορείτε να σιγοβράσετε τα βότανα στο νερό για 5 λεπτά και μετά να τα αφήσετε να ξεκουραστούν 10 λεπτά)

Προσοχή κανένα τσάι ή αφέψημα, όσο τέλειο και αν είναι δεν αδυνατίζει  εάν παράλληλα δεν προσαρμόσουμε την ζωή μας στην προσπάθεια μας για να επιτύχουμε καλύτερη υγεία και αδυνάτισμα. Με την κατάλληλη διατροφή και κίνηση, το αφέψημα θα σας στηρίξει και θα επιταχύνει στο μέγιστο τα αποτελέσματα που προσπαθείτε να φέρετε. 

Και μην ξεχνάτε ποτέ, ότι το καλύτερο και πιο δραστικό βότανο είναι το μυαλό μας. Αυτό είναι υπεύθυνο για την χρήση των εργαλείων που διαθέτουμε στα χέρια μας για την διαχείριση της θεραπείας μας.

Η συνταγή δεν είναι κατάλληλη για εγκύους και υποτασικούς.

Ζωή Κυροπούλου. 

Μελισσόχορτο ή μελίσσα – βότανο.

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr