Ποιο είναι το ασφαλέστερο αντηλιακό, τα συστατικά που θα πρέπει να έχει και η ένδειξη PPD

Ποιο είναι το ασφαλέστερο αντηλιακό, τα συστατικά που θα πρέπει να έχει και η ένδειξη PPD

Ξέρεις τι σημαίνουν όλα αυτά;

Η σύγκριση ενός αντηλιακού με κάποιο άλλο είναι περίπλοκη υπόθεση
Αυτό που σίγουρα γνωρίζουν οι περισσότεροι είναι πως το αντηλιακό προστατεύει από τις επικίνδυνες υπεριώδεις ακτίνες και το μόνο που ζητούν είναι ένας υψηλός δείκτης προστασίας, το SPF, τον αριθμό που υποδεικνύει πόσο περισσότερο μπορεί να διαρκέσει η έκθεσή τους στον ήλιο.

Όμως, ο δείκτης προστασίας που χρησιμοποιείται στα αντηλιακά εδώ και 50 χρόνια από τις εταιρείες που τα παράγουν υπήρξε αντικείμενο επιφυλάξεων από τους επιστήμονες, καθώς αποτελεί μέτρηση της προστασίας κυρίως από τις UVB ακτίνες. Αυτές αποτελούν μόνο το 5% της υπεριώδους ακτινοβολίας που φτάνει στη Γη και είναι υπαίτιες για το μαύρισμα και, φυσικά, το ηλιακό έγκαυμα.

Αντίθετα, οι ακτίνες UVA (που αποτελούν το υπόλοιπο 95% της υπεριώδους ακτινοβολίας που δέχεται το σώμα μας από την έκθεσή του στον ήλιο) εισχωρούν πολύ πιο βαθιά στο δέρμα. Και επειδή παράγουν ελεύθερες ρίζες, μακροπρόθεσμα –και αθροιστικά– προκαλούν φωτογήρανση, μελαγχρωματικές διαταραχές και καρκίνο του δέρματος. Οι επιστήμονες ακόμη μελετούν τους τρόπους ανάπτυξης μιας πιστοποιημένης μεθόδου μέτρησης της προστασίας από τις ακτίνες UVA.

Τα αντηλιακά “ευρέος φάσματος”
Άρα, ποιο είναι το ασφαλέστερο αντηλιακό για σένα; Ολοφάνερα, αυτό που μπορεί να μπλοκάρει και τους δύο τύπους ακτινοβολίας. Πάντως, οι νέοι κανονισμοί της Ευρωπαϊκής Ένωσης δεν επιτρέπουν να χρησιμοποιούνται στα αντηλιακά οι όροι “ολική προστασία” και “sunblock”, γιατί θεωρούνται παραπλανητικοί. Τι μπορείς να κάνεις εσύ;

Ψάξε στη συσκευασία του αντηλιακού σου την ένδειξη PPD: αυτό σημαίνει πως το προϊόν έχει περάσει από την εφαρμογή μιας μεθόδου μέτρησης για την εμφάνιση μελαγχρώματος, οπότε, θεωρείται ασφαλέστερο.

Διαβάζοντας την ετικέτα
Το αντηλιακό που θα επιλέξεις πρέπει να περιέχει τουλάχιστον ένα από τα εξής συστατικά: ecamsule, αβοβενζόνη, διοξείδιο τιτανίου ή οξείδιο ψευδαργύρου. Τα δύο πρώτα είναι χημικά φίλτρα και συμπεριλαμβάνονται σε ακριβότερες σειρές αντηλιακών, τα άλλα δύο είναι φυσικά φίλτρα που συνήθως προτιμώνται για τα παιδικά αντηλιακά, καθώς ανακλούν την ακτινοβολία.

Ecamsule: Είναι ένα συστατικό που κυκλοφορούσε από το 1993 ως Meroxyl SX και πρόσφατα πιστοποιήθηκε ως κύριος παράγοντας προστασίας από τις ακτίνες UVA.

Αβοβενζόνη (Avobenzone): Πρόκειται για μια λιποδιαλυτή οργανική ένωση με την ιδιότητα να απορροφά την υπεριώδη ακτινοβολία και στις δύο περιοχές (UVA-UVB) και σε συνολικά ευρύτερη περιοχή απ’ ό,τι άλλες οργανικές ουσίες που χρησιμοποιούνται στα αντηλιακά.

Διοξείδιο τιτανίου ή οξείδιο ψευδαργύρου (titanium dioxide και zinc dioxide): Τα πιο γνωστά φυσικά φίλτρα, τα οποία δεν απορροφούν αλλά ανακλούν την υπεριώδη ακτινοβολία. Το παλιό τους μειονέκτημα (λευκές στάμπες στα σημεία που απλωνόταν το αντηλιακό) σήμερα έχει ξεπεραστεί μέσω σύγχρονων τεχνικών που βοηθούν τα φίλτρα να μοιάζουν με αόρατα.
Διάβασε επίσης: Κι άλλα tips σχετικά με την αντηλιακή προστασία που δεν έχουν σχέση μόνο με το αντηλιακό σου.

www.shape.gr

Λάδι Φραμπουαζ ή Σμέουρο. Το λάδι με τον υψηλότερο δείκτη προστασίας και ισχυρή αντιρυτιδική δράση!

Λάδι Φραμπουαζ ή Σμέουρο. Το λάδι με τον υψηλότερο δείκτη προστασίας και ισχυρή αντιρυτιδική δράση!

αιθέρια έλαια

αιθερια ελαια

βότανα

αιθερια ελαια τιμεσ

αιθέριο έλαιο

αιθεριο ελαιο

κρέμα προσώπου

μυστικα ομορφιασ

επιδερμίδα

φυτικα ελαια

αδυνάτισμα

θεραπείες προσωπου

λινέλαιο

προιοντα για αδυνατισμα

για αδυνατισμα

γρηγορο αδυνατισμα

ροφηματα για αδυνατισμα

αδυνάτισμα στην κοιλιά

αντιγηραντικη κρεμα προσωπου

συσφιξη προσωπου

αιθεριο ελαιο γερανι για το προσωπο

ενυδατική κρέμα προσώπου

αντιρυτιδικη κρεμα ματιων

καλυτερη κρεμα προσωπου

φυτικά καλλυντικά

κρεμα για το προσωπο

κρεμα για τα ματια

μασκα για προσωπο

συσφιξη σωματοσ

χαλαρωση προσωπου

αρωματοθεραπεία

μεσοθεραπεια προσωπου

περιποίηση προσώπου

αδυνατισμα κοιλιασ

βοτανα και υγεια

ενυδάτωση προσώπου

σύσφιξη προσώπου

φυτικά έλαια

ρυτιδεσ προσωπου

μυστικά ομορφιάς

αμυγδαλέλαιο

αιθερια ελαια για μαλλια

αιθερια ελαια τιμη

ευρυαγγείεσ προσώπου

αιθέριο ελαιο

αρωματικά έλαια

γεμισμα ρυτιδων με φυσικο τροπο

αιθερια ελαια λεβαντα

κρέμεσ προσώπου

φυσικα αιθερια ελαια

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr