Θαλασσινό νερό: Tα οφέλη στην ομορφιά σου (κάνε πίλινγκ, ποδόλουτρο, μάσκες)

Θαλασσινό νερό: Tα οφέλη στην ομορφιά σου (κάνε πίλινγκ, ποδόλουτρο, μάσκες)

Αποτοξινώνει, συσγίγγει, θεραπεύει: το θαλασσινό νερό επιδρά ευεγερτικά και σου χαρίζει τέλεια επιδερμίδα.

Η θάλασσα δε βοηθά μόνο ένα ήδη υγιές δέρμα να γίνει καλύτερο, αλλά θεραπεύει και προβλήματα της επιδερμίδας όπως ακμή, αφυδάτωση, γήρανση κ.ά. Όσον αφορά το σώμα, βοηθά σημαντικά στην καταπολέμηση της κυτταρίτιδας και του τοπικού πάχους, την αποτοξίνωση του επιδερμικού ιστού και τη σύσφιγξη της επιδερμίδας. Έίτε είσαι στην παραλία είτε μόνη στο σπίτι, ακολούθησε τις συμβουλές του Shape, απόλαυσε τα ευεργετικά oφέλη της θαλασσοθεραπείας και νιώσε σαν να βρίσκεσαι σε ένα υπέροχο καλοκαιρινό spa.

Στον ανθρώπινο οργανισμό, το 70% του οποίου αποτελείται από νερό, ανιχνεύονται ίχνη της υδάτινης καταγωγής του (το πλάσμα του αίματος, για παράδειγμα, έχει παρόμοια σύσταση με το θαλασσινό νερό), ενώ, σύμφωνα με έρευνες, τα ανθρώπινα κύτταρα συνεχίζουν να ζουν μέσα σε αυτό, κάτι που δε συμβαίνει σε οποιοδήποτε άλλο περιβάλλον. Ίσως έτσι να εξηγείται και το γιατί η επαφή μας με τη θάλασσα γαληνεύει τις αισθήσεις και παρουσιάζει κατευναστικές ιδιότητες στη διάθεσή μας, αλλά και το γιατί όσα καλλυντικά εμπεριέχουν στη σύνθεσή τους θαλάσσια συστατικά έχουν τη “μαγική” ιδιότητα να αναζωογονούν με μοναδικό τρόπο την επιδερμίδα μας.

Στην παραλία κάνε:
Υδρομασάζ με τη δύναμη των κυμάτων
Είναι το πιο φυσικό μασάζ. Τα κύματα είναι ορμητικά, γι’ αυτό όταν μας χτυπάει ένα δυνατό κύμα, νιώθουμε την επιδερμίδα μας να πονάει. Εάν ξαπλώσεις μπρούμυτα στην άκρη της θάλασσας, τα κύματα θα σμιλεύσουν το κορμί σου.

Πίλινγκ με άμμο και θαλασσινό νερό
Η λεπτή άμμος μπορεί να αποτελέσει ένα εξαιρετικό πίλινγκ που θα λειάνει και θα αναζωογονήσει την επιδερμίδα σου. Πάρε λίγη από την υγρή άμμο και άρχισε το μασάζ στην επιδερμίδα σου, από τα πέλματα μέχρι τον κορμό και το πρόσωπο. Φρόντισε να βρέχεις συχνά τα χέρια σου με θαλασσινό νερό, για να γλιστράει η άμμος πιο εύκολα και να μην ερεθίζει την επιδερμίδα. Εάν έχεις τοπικό πάχος, επίμενε περισσότερο σε αυτές τις περιοχές. Είναι καλό κατά τη διάρκεια του μασάζ η επιδερμίδα να αποκτήσει ένα απαλό ροζ χρώμα, αν όμως έχεις ευαίσθητη επιδερμίδα με ευρυαγγείες, καλύτερα να κάνεις το πίλινγκ με πολύ πιο απαλές κινήσεις

Στο σπίτι κάνε:
Θεραπεία με το νερό της βρύσης
Οι συχνές εναλλαγές κρύου και ζεστού νερού στο μπάνιο ή το ντους διευκολύνει την κυκλοφορία του αίματος και ενισχύει τη σφριγηλότητα του σώματος.

Για την κυτταρίτιδα: θαλάσσια φυτά
Τα άλγη, η επίσημη ονομασία των φυκιών και των περισσότερων θαλάσσιων φυτικών μικροοργανισμών, όπως τα κοράλια και τα μαργαριτάρια, είναι γνωστά για τη συνδρομή τους στην περιποίηση της επιδερμίδας από την αρχαιότητα. Με δέκα φορές πιο πλούσιο ποσοστό ιχνοστοιχείων από αυτά των φυτών της ξηράς στο “οπλοστάσιό” τους, τα φύκια διακρίνονται για τις εξαιρετικές τονωτικές και αναζωογονητικές τους ιδιότητες, καθώς περιέχουν υψηλό ποσοστό πρωτεϊνών, ενεργών συστατικών, αμινοξέων, μετάλλων και σακχάρων. Ένας ακόμη λόγος που κάνει όλα τα θαλάσσια εκχυλίσματα πολύτιμα στην κοσμητολογία είναι η παρόμοια δομή των κυττάρων και η συμβατότητά τους με την ανθρώπινη επιδερμίδα. Έτσι, διεισδύουν ανενόχλητα στα βαθύτερα στρώματα του δέρματος και εναποθέτουν εκεί το πολύτιμο φορτίο τους, δρώντας πολύ περισσότερο αποτελεσματικά. Ωστόσο, η περισυλλογή των φυτών από τα βάθη των ωκεανών είναι μια πολύπλοκη διαδικασία που γίνεται με πολύ προσοχή, προκειμένου να διατηρηθούν ζωντανά τα συστατικά τους και να είναι κατάλληλα για κάθε καλλυντική χρήση.

Στην παραλία κάνε:
Μπάνιο με φύκια
Ώρα να αναθεωρήσεις την αποστροφή που μπορεί να νιώθεις γι’ αυτά σε κάθε παραλία που τα συναντάς .Τύλιξε το σώμα σου με φρέσκα φύκια για 10-15 λεπτά. Αυτός είναι ένας εύκολος και γρήγορος τρόπος για την αποβολή των τοξινών και τη σύσφιγξη της επιδερμίδας.

Φύκια – σκόνη.

Στο σπίτι κάνε:
Λουτροθεραπεία με φύκια
Τα φύκια, ανάλογα με το είδος τους, βοηθούν στην αντιμετώπιση της κυτταρίτιδας. Μπορείς, δύο με τρεις φορές την εβδομάδα, να κάνεις στο σπίτι μπάνιο με φύκια θαλάσσης. Βάλε στην μπανιέρα αρκετό χλιαρό νερό (έως και ζεστό αν δεν έχεις πρόβλημα φλεβίτιδας), περίπου 150-200 γραμμ. φύκια θαλάσσης και βύθισε το σώμα σου για 10-15 λεπτά. Ταυτόχρονα κάνε απαλές μαλάξεις στα σημεία που εμφανίζουν έντονο πρόβλημα κυτταρίτιδας και οιδημάτων.

Για αποτοξίνωση: αλάτι
Το φυσικό θαλασσινό αλάτι που δεν έχει υποστεί καμία επεξεργασία, περιέχει μέσα του πάρα πολλά ωφέλιμα υδατικά στοιχεία, τα οποία ο ανθρώπινος οργανισμός μπορεί να απορροφήσει και να μεταβολίσει. Χρησιμοποιώντας αγνά αρωματικά άλατα στο μπάνιο σου βοηθάς άμεσα την αποβολή τοξινών από το σώμα, αφήνοντας συνάμα και την επιδερμίδα σου λεία, απαλή και φίνα αρωματισμένη. Αυτό συμβαίνει γιατί τα άλατα “δουλεύουν” με τη διαδικασία της όσμωσης αποβάλλοντας ταχύτερα τις τοξίνες και φροντίζοντας παράλληλα να μην αλλοιώνονται τα επίπεδα μαγνησίου και καλίου στις ανώτερες στιβάδες της επιδερμίδας.

Στο σπίτι κάνε:
Πίλινκ με αλάτι και λάδι ελιάς
Μπορείς να μετατρέψεις το αλάτι σε άριστο scrub σώματος. Ανάμειξε κοντό μαγειρικό αλάτι με ελαιόλαδο και τρίψε με αυτό το σώμα σου. Εφάρμοσε μία φορά την εβδομάδα για πιο απαλό δέρμα.

Ποδόλουτρο με αλάτι
Ρίξε 2 λίτρα χλιαρό νερό και μία κουταλιά της σούπας αλάτι σε λεκάνη και ανακάτεψε. Άφησε τα πόδια σου στο αλατόνερο όσο θέλεις (μπορείς να ρίξεις και αιθέρια έλαια λεμονιού ή φασκόμηλου ή μέντας που φρεσκάρουν και έχουν αντιμικροβιακές ιδιότητες).Το ιώδιο που περιέχει το αλάτι βοηθά στη σωστή κυκλοφορία του αίματος στα άκρα και είναι μια θαυματουργή συνταγή αν ιδρώνουν συχνά τα πόδια σου.

Για λεία επιδερμίδα: αργιλική λάσπη
Για να ξαναβρούν το πρόσωπο ή το σώμα σου τη νεανική τους υφή, πολλές φορές χρειάζεται να κυλιστείς –κυριολεκτικά– στη λάσπη. Μιλώντας για άργιλο, αναφερόμαστε στην πραγματικότητα σε μια ειδικής σύστασης λάσπη η οποία προέρχεται από διάφορα θαλάσσια εδάφη και ιζήματα. Το σημαντικό για την ομορφιά σου είναι ότι ο άργιλος έχει την ικανότητα να δεσμεύει τη θερμότητα ενεργοποιώντας και διεγείροντας ταυτόχρονα τη μικροκυκλοφορία. Αυτός είναι, άλλωστε, ο λόγος που αποτελεί την ιδανική μάσκα ομορφιάς, αφού διαθέτει επίσης ιχνοστοιχεία με ισχυρές αντιοξειδωτικές ιδιότητες που λειτουργούν ενάντια στη γήρανση της επιδερμίδας.

Στην παραλία κάνε:
Μάσκα ομορφιάς προσώπου και σώματος
Ο άργιλος αναβλύζει από το βράχο και έχει ένα γκριζοπράσινο χρώμα. Πάρε λίγο άργιλο και άπλωσέ το σε όλη την επιφάνεια του σώματος και του προσώπου. Περίμενε 15 λεπτά μέχρι να στεγνώσει και να αλλάξει χρώμα σε γκρι ανοιχτό και μετά ξεπλύσου στη θάλασσα. Το δέρμα σου θα αποκτήσει βελούδινη υφή.

Στο σπίτι κάνε:
Μπάνιο με άργιλο
Μια φορά το μήνα, επίσης, μπορείς να γεμίσεις τη μπανιέρα με χλιαρό νερό και να ρίξεις μέσα 2 κουταλιές της σούπας άργιλο σε σκόνη. Βυθίσου και μείνε για 5 λεπτά. Αυτό το μπάνιο μοιάζει με ιαματικό λασπόλουτρο. Βοηθά στη λιπόλυση, ενώ ταυτόχρονα ομορφαίνει το δέρμα.

Πράσινη Άργιλος

shape.gr

Φύκια – σκόνη.

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr