Δυσκοιλιότητα στις διακοπές; Οι λόγοι που σου συμβαίνει και πώς θα την αποφύγεις

Δυσκοιλιότητα στις διακοπές; Οι λόγοι που σου συμβαίνει και πώς θα την αποφύγεις

Αν η δυσκοιλιότητα σε επισκέπτεται κάθε φορά που φεύγεις για διακοπές και σε εμποδίζει από το να περάσεις αξέχαστα, σου έχουμε τις αιτίες, αλλά και τις λύσεις.

Κλέλια Φατούρου
Υπάρχουν φυσικά και οι άνθρωποι που διαθέτουν ένα έντερο που λειτουργεί σαν ρολόι, και δεν επηρεάζεται καθόλου από την αλλαγή της καθημερινότητας. Εάν δεν ανήκεις στους τυχερούς, μην πτοείσαι και μην επιτρέπεις στη δυσκοιλιότητα να σου χαλάσει τη διάθεση. Το πρώτο βήμα είναι να ξέρεις τι την προκαλεί, ειδικά όταν ετοιμάζεσαι για διακοπές.

Δεν τρως πολλές φυτικές ίνες και αλλάζεις τις διατροφικές σου συνήθειες. Λίγο τα παγωτά, λίγο τα σουβλάκια, δεν θέλει και πολύ.
Δεν πίνεις αρκετό νερό και αυξάνεις το αλκοόλ, το οποίο μπορεί να σε αφυδατώσει.
Πλήρης αλλαγή προγράμματος. Αν το έντερό σου λειτουργεί κάθε πρωί κι εσύ είσαι στην παραλία, είναι λογικό να πάθεις δυσκοιλιότητα.

Δεν κινείσαι καθόλου και προτιμάς να κάνεις ηλιοθεραπεία.
Αγνοείς την ανάγκη του εντέρου και το αναβάλλεις για αργότερα, που θα είσαι πιο άνετη.

Μπορείς να αποφύγεις τη δυσκοιλιότητα στις διακοπές;
Αν και, κατά τη γνώμη (και εμπειρία) μου, ένας βασικός παράγοντας είναι το άγχος και η δυσκολία στην προσαρμογή σε ένα νέο μέρος, υπάρχουν πράγματα που μπορείς να κάνεις προκειμένου να βοηθήσεις το έντερό σου. Ειδικά αν τα εφαρμόσεις από την πρώτη μέρα.

Προσπάθησε να τρως τις ίδιες ώρες
Αν και δεν είναι πάντα εφικτό, είναι πολύ σημαντικό να τρως πάντα τις ίδιες ώρες έτσι ώστε να μην μπερδεύεται το έντερο και να συνεχίσει κανονικά τη λειτουργία του.

Φάε ισορροπημένα
Και το junk food σου θα φας, και τοπικές λιχουδιές και από όλα. Μην ξεχνάς όμως την ανάγκη της ισορροπίας στη διατροφή σου. Τα φρούτα και λαχανικά είναι γεμάτα φυτικές ίνες, τις λέξεις κλειδιά που θα σε γλιτώσουν από τη δυσκοιλιότητα.

Πρωινό ζεστό ρόφημα για τη δυσκοιλιότητα
Πριν ξεκινήσεις τη μέρα σου με καφέ, πιες ένα ποτήρι χλιαρό νερό ή πράσινο τσάι, γιατί βοηθά πολύ στην κινητικότητα του εντέρου.

Σταμάτα να σκέφτεσαι τη δυσκοιλιότητα
Όσο περισσότερο αγχώνεσαι και το σκέφτεσαι, τόσο περισσότερο απομακρύνεσαι από την τουαλέτα. Άσε τη φύση να κάνει τη δουλειά της. Και αν φτάσεις στο μη περαιτέρω, επισκέψου το πιο κοντινό φαρμακείο και προμηθεύσου με τα απαραίτητα. Το ζητούμενο είναι να ανακουφιστείς και όχι να υποφέρεις στις διακοπές σου.

www.ladylike.gr

Φύλλα- Αλεξανδρείας-για δυσκοιλιότητα

Φύλλα- Αλεξανδρείας-για δυσκοιλιότητα

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr