Ενεργός άνθρακας: το πανάρχαιο μυστικό για τέλειο δέρμα, μαλλιά και αστραφτερά δόντια

Ενεργός άνθρακας: το πανάρχαιο μυστικό για τέλειο δέρμα, μαλλιά και αστραφτερά δόντια

♦ Γνώρισε τη μαγική μαύρη σκόνη, που αποτελεί το απόλυτο trend στα προϊόντα ομορφιάς!

Οι υποχρεώσεις, η κούραση, το στρες -ψυχολογικό και περιβαλλοντικό –είναι παράγοντες που έχουν άμεση επιρροή στην υγεία του δέρματος. Μήπως, ήρθε όμως η ώρα να χαλαρώσεις και να προσφέρεις στον εαυτό σου την περιποίηση που του αξίζει;

↵ της Μαρίας Γκέκα

Κι επειδή … όμορφο δέρμα είναι μόνο το καθαρό δέρμα, το πρώτο βήμα φροντίδας ομορφιάς είναι ο καλός καθαρισμός για την απομάκρυνση του περιττού σμήγματος, αλλά και των ρύπων που φράζουν τους πόρους του δέρματος. Όταν οι πόροι μας είναι μπλοκαρισμένοι με ρύπους χάνεται ένας βασικός δρόμος από τον οποίο περνούν οι θρεπτικές ουσίες των καλλυντικών προς το βάθος της επιδερμίδας για να δράσουν.

Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο ξεκινήσαμε την έρευνά μας, αναζητώντας το σωστό συστατικό για να προσθέσουμε στη ρουτίνα ομορφιάς μας. Δεν χρειάστηκε να ψάξουμε πολύ, καθώς το στοιχείο της φύσης που διαθέτει μια πανίσχυρη καθαριστική αποτοξινωτική ιδιότητα, είναι ένα και μοναδικό: ο ενεργός άνθρακας!

Πανάρχαιο μυστικό υγείας και ομορφιάς
Ο ενεργός άνθρακας δεν γεννήθηκε χθες, δεν είναι κάτι νέο στη σκηνή της υγείας και της ομορφιάς. Οι αρχαίοι Ινδοί τον χρησιμοποιούσαν για να καθαρίσουν το πόσιμο νερό και οι Αιγύπτιοι από το 1500 π.Χ για να αποτοξινώνουν τον οργανισμό τους. Φημολογείται ότι τον αγαπούσαν τόσο πολύ για τις πολλαπλές χρήσεις του, που τον αποκαλούσαν «μαύρη μαγεία». Αλλά και στην αρχαία Ελλάδα, ο πατέρας της Ιατρικής, ο Ιπποκράτης, χρησιμοποιούσε συχνά άνθρακα στις θεραπείες του.

Στον τομέα της ομορφιάς, είναι γνωστό ότι η Κλεοπάτρα υπογράμμιζε τα μάτια της με ενεργό άνθρακα ενώ οι γυναίκες σε όλο τον κόσμο, κυρίως στην Ανατολή, τον χρησιμοποίησαν για τη λεύκανση δοντιών, τη φροντίδα του δέρματος και το φυσικό καθαρισμό.

Γνωρίζεις ότι:

ο ενεργός άνθρακας απορροφά 100 έως 200 φορές το βάρος του σε ακαθαρσίες, καθιστώντας το ένα εξαιρετικό φυσικό συστατικό για τον καθαρισμό και το βαθύ καθαρισμό του δέρματος;

Τι είναι ο ενεργός άνθρακας;
Ο ενεργός άνθρακας είναι ένα 100% φυσικό προϊόν. Είναι στην ουσία μία λεπτή άοσμη, άγευστη, μαύρη πούδρα. Ο άνθρακας μπορεί να παραχθεί από ξύλο (π.χ. βελανιδιάς), μπαμπού, φλοιό καρύδας, και «ενεργοποιείται» σε πολύ υψηλές θερμοκρασίες, με την ελεγχόμενη παρουσία οξυγόνου. Αυτή η διαδικασία είναι το βήμα που καθιστά τον άνθρακα ενεργό, «υπερ-ήρωα», που σώζει ζωές αλλά και ένα πανίσχυρο skincare συστατικό.

Πράγματι, αυτή η διαδικασία απομακρύνει το μεθάνιο, το υδρογόνο και την πίσσα από το ξύλο, αφήνοντας πίσω του μια συμπυκνωμένη, μαύρη ουσία, τόσο λεπτή και πορώδη ώστε μπορεί να δράσει ως μαγνήτης αιχμαλωτίζοντας τις τοξίνες και τις χημικές ουσίες που βρίσκονται κοντά του. Η πορώδης υφή του άνθρακα έχει αρνητικό ηλεκτρικό φορτίο, το οποίο προσελκύει τα θετικά φορτισμένα μόρια, όπως τοξίνες, αέρια και βλαβερές χημικές ουσίες.

Λειτουργεί ομοίως και στον τομέα της ομορφιάς: προσελκύει και δεσμεύει τις τοξίνες, τα μικρόβια, τη βρωμιά, το περιττό σμήγμα και κάθε είδους υπολείμματα που επικάθονται στο δέρμα, στα μαλλιά αλλά και στα δόντια.

Συγκεκριμένα, η ενεργή του δράση στα προϊόντα ομορφιάς είναι η ακόλουθη:

Απορροφά τα βλαβερά στοιχεία από τους φραγμένους πόρους (από το δέρμα και το τριχωτό της κεφαλής) και αφού ξεπλυθεί με νερό αφήνει την επιδερμίδα πεντακάθαρη. Δεν απορροφάται, δεν «περνάει» στο δέρμα, όπως πολλά καθαριστικά δέρματος.
Ιδίως για το μεικτό ή λιπαρό δέρμα με μαύρα στίγματα και διεσταλμένους πόρους, μία μάσκα με ενεργό άνθρακα είναι θείο δώρο!
Μπορείς να το χρησιμοποιήσεις και ως επιτόπια θεραπεία, εφαρμόζοντας στην περιοχή που επηρεάζεται από την ακμή. Οι αντιβακτηριδιακές του ιδιότητες συμβάλλουν στην αποβολή των βακτηρίων από τους πόρους.
Παράλληλα, έχει ήπια απολεπιστική δράση. Συσφίγγει την επιδερμίδα, μειώνοντας τους πόρους. Βελτιώνει την κυκλοφορία του αίματος, επιταχύνοντας την αναγέννηση του δέρματος.

Ο ενεργός άνθρακας απορροφά τις ουσίες που προκαλούν λεκέδες στα δόντια. Θα βελτιώσεις τη στοματική σου υγιεινή βοηθώντας στην πρόληψη των ασθενειών των ούλων, καθώς και της κακής αναπνοής! Θα έχεις τα πιο λευκά, καθαρά δόντια μετά από τακτική χρήση.
Αποτέλεσμα: μία πραγματικά καθαρή, φωτεινή επιδερμίδα, λαμπερά μαλλιά και δόντια που θα σου χαρίσουν μια ανεπανάληπτη αίσθηση ανανέωσης.

www.naturanrg.gr

Μοιραστείτε τα θέματα μας με τους φίλους σας. Γίνετε φίλοι μας και μπείτε στην κοινότητα μας

Ενημερώνετε πάντα τον γιατρό σας.

φωτό: /www.pexels.com

 

 

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr