Ξεκινήστε την ημέρα σας περπατώντας – Τα οφέλη είναι πολλά

Ξεκινήστε την ημέρα σας περπατώντας – Τα οφέλη είναι πολλά

Το περπάτημα είναι ιδιαίτερα ευεργετικό, αν όμως περπατάτε μόλις ξυπνήσετε, έστω και λίγο, τα οφέλη του πραγματικά… «απογειώνονται».

Όταν ξυπνάτε το πρωί, η κίνηση μπορεί να μην είναι η πρώτη σας προτεραιότητα. Αλλά το να ξεκινάτε τη μέρα σας με περπάτημα, ακόμα και αν πρόκειται για μια μικρή βόλτα των δέκα λεπτών, μπορεί να ωφελήσει συνολικά την εύρυθμη λειτουργία του οργανισμού.

Πρωινό περπάτημα για ενέργεια στο «φουλ»
Το να ξεκινήσετε τη μέρα σας με μια βόλτα μπορεί να σας δώσει περισσότερη ενέργεια όλη την ημέρα και ειδικά αν το κάνετε σε εξωτερικούς χώρους.

Μελέτες επισημαίνουν ότι ενήλικες που περπατούν για είκοσι λεπτά σε εξωτερικούς χώρους είχαν περισσότερη ζωτικότητα και ενέργεια από εκείνους που περπάτησαν για 20 λεπτά σε εσωτερικούς χώρους.

Καλύτερη διάθεση
Μια βόλτα μπορεί να βοηθήσει και την διάθεσή σας. Συγκεκριμένα συμβάλλει στην ενίσχυση της αυτοεκτίμησης, την τόνωση της διάθεσης, μειώνει το άγχος και το στρες, ανακουφίζει από κούραση αλλά και συμπτώματα κατάθλιψης.

Για καλύτερα αποτελέσματα, δοκιμάστε να περπατάτε για 20 έως 30 λεπτά τουλάχιστον 5 ημέρες την εβδομάδα.

Το περπάτημα ως μέτρο πρόληψης
Το περπάτημα μπορεί να προσφέρει πολλά οφέλη για την υγεία σας, συμπεριλαμβανομένης της ενίσχυσης του ανοσοποιητικού σας, καθώς και την πρόληψη και τη διαχείριση διαφόρων παθήσεων υγείας. Μελέτες μάλιστα, δείχνουν ότι το περπάτημα για 30 λεπτά την ημέρα μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο καρδιακών παθήσεων κατά 19%.

Εάν ζείτε με διαβήτη, το περπάτημα μπορεί επίσης να βοηθήσει στη μείωση των επιπέδων σακχάρου στο αίμα.

Δυνατοί μυς
Το περπάτημα μπορεί να βοηθήσει στην ενίσχυση των μυών στα πόδια σας. Για καλύτερα αποτελέσματα, περπατήστε με μέτριο έως γρήγορο ρυθμό.

Προσπαθήστε να αλλάξετε τη ρουτίνα σας και να ανεβείτε σκάλες, να περπατήσετε σε ανηφορικούς δρόμους και να κατεβείτε έπειτα ή να περπατήσετε με κλίση στο διάδρομο. Προσθέστε ασκήσεις ενδυνάμωσης των ποδιών, όπως καθίσματα ή προβολές για να τονώσετε τους μυς των ποδιών.

Μοιραστείτε τα θέματα μας με τους φίλους σας. Γίνετε φίλοι μας και μπείτε στην κοινότητα μας

Ενημερώνετε πάντα τον γιατρό σας.

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr