Μείωσε τη θολούρα και τόνωσε την προσοχή σου με αυτά τα συμπληρώματα και απόκτησε διαύγεια

Μείωσε τη θολούρα και τόνωσε την προσοχή σου με αυτά τα συμπληρώματα και απόκτησε διαύγεια

5 συμπληρώματα που τονώνουν τον εγκέφαλο για καλύτερη εστίαση και λιγότερη θολούρα του εγκεφάλου.

Καθώς μεγαλώνουμε, είναι φυσικό να βιώνουμε αλλαγές στη γνωστική λειτουργία, συμπεριλαμβανομένων στιγμών εγκεφαλικής ομίχλης και δυσκολίας διατήρησης της εστίασης.

Ωστόσο, υπάρχουν βήματα που μπορούμε να κάνουμε για να υποστηρίξουμε την υγεία του εγκεφάλου και να ενισχύσουμε τη διανοητική διαύγεια καθώς μεγαλώνουμε. Ένα τέτοιο βήμα είναι να προσθέσουμε τα σωστά συμπληρώματα διατροφής στη ρουτίνα μας.

1. Ωμέγα-3 λιπαρά οξέα
«Τα ωμέγα-3 (EPA και DHA) είναι απαραίτητα για την υγεία του εγκεφάλου και βελτιώνουν τη γνωστική λειτουργία, τη μνήμη και την εστίαση στους ηλικιωμένους», εξηγεί στο She Finds η διαιτολόγος Krutika Nanavati. Αυτά τα λιπαρά οξέα, που βρίσκονται σε αφθονία σε τροφές όπως τα λιπαρά ψάρια ή οι κάψουλες ιχθυελαίου, παίζουν καθοριστικό ρόλο στη διατήρηση της βέλτιστης λειτουργίας του εγκεφάλου. Η ενσωμάτωση ωμέγα-3 στο καθημερινό σας πρόγραμμα μπορεί να βοηθήσει στη μείωση της ομίχλης του εγκεφάλου και στην υποστήριξη της καθαρότερης σκέψης.

 

2. Βιταμίνες Β

Ο Nanavati υπογραμμίζει τη σημασία των βιταμινών Β, ιδιαίτερα των Β6, Β9 και Β12, στη ρύθμιση των επιπέδων ομοκυστεΐνης. Τα αυξημένα επίπεδα ομοκυστεΐνης έχουν συνδεθεί με γνωστική έκπτωση και ατροφία του εγκεφάλου.

«Η κατανάλωση αρκετής από αυτές τις βιταμίνες μέσω της διατροφής ή των συμπληρωμάτων μπορεί να βοηθήσει στη διατήρηση της υγείας του εγκεφάλου και στη βελτίωση της συγκέντρωσης και των επιπέδων ενέργειας», προτείνει. Η εξασφάλιση επαρκούς πρόσληψης βιταμινών Β μπορεί να είναι αποφασιστικής σημασίας για την καταπολέμηση της ομίχλης του εγκεφάλου και την προώθηση της ευκρινέστερης εστίασης.

3. Βιταμίνη D
«Η ανεπάρκεια βιταμίνης D έχει συσχετιστεί με γνωστική εξασθένηση σε ενήλικες μεγαλύτερης ηλικίας», σημειώνει ο Nanavati. Η συμπλήρωση με βιταμίνη D μπορεί να βοηθήσει στη διατήρηση επαρκών επιπέδων ζωτικής σημασίας για τη λειτουργία του εγκεφάλου. Η βιταμίνη D υποστηρίζει την υγεία των νευρώνων και των οδών σηματοδότησης που εμπλέκονται στη γνωστική λειτουργία. Αν και υπάρχουν πολλές τροφές πλούσιες σε βιταμίνη D για να διαλέξετε, η ενσωμάτωση ενός συμπληρώματος βιταμίνης D στην καθημερινή σας ρουτίνα μπορεί να σας βοηθήσει να αποτρέψετε την ομίχλη του εγκεφάλου και να υποστηρίξετε τη συνολική γνωστική λειτουργία.

4. Ginkgo Biloba
Ευρέως αναγνωρισμένο για τις γνωστικές ιδιότητές του, το Ginkgo biloba είναι ένα δημοφιλές συμπλήρωμα για τη βελτίωση της εστίασης και της μνήμης. «Το εκχύλισμα από το δέντρο ginkgo biloba μπορεί να αυξήσει τη ροή του αίματος στον εγκέφαλο και να βελτιώσει τις εγκεφαλικές λειτουργίες όπως η εστίαση και η μνήμη σε ηλικιωμένα άτομα», λέει ο Nanavati. Η προσθήκη Ginkgo biloba στο καθημερινό σας πρόγραμμα συμπληρωμάτων θα μπορούσε να συμβάλει σε καθαρότερη σκέψη και ενισχυμένη πνευματική οξύτητα.

5. L-Θεανίνη
Η Nanavati τονίζει την L-Theanine, ένα αμινοξύ που βρίσκεται στο πράσινο τσάι (το οποίο είναι γεμάτο με οφέλη ) για την ικανότητά του να προάγει τη χαλάρωση χωρίς καταστολή. «Είναι γνωστό για την ικανότητά του να βελτιώνει την εστίαση και να μειώνει το στρες, το οποίο μπορεί να βοηθήσει στην ανακούφιση της ομίχλης του εγκεφάλου σε άτομα άνω των 40», εξηγεί. Συχνά λαμβάνεται παράλληλα με την καφεΐνη για την ενίσχυση των γνωστικών ικανοτήτων, το L-Theanine προσφέρει μια φυσική λύση για την καταπολέμηση της ομίχλης του εγκεφάλου και την ενίσχυση της εστίασης.

Η ενσωμάτωση αυτών των συμπληρωμάτων στην καθημερινή σας ρουτίνα, υπό την καθοδήγηση ενός επαγγελματία υγείας, μπορεί να προσφέρει πολύτιμη υποστήριξη για τη μείωση της ομίχλης του εγκεφάλου και την τόνωση της εστίασης καθώς περιηγείστε στη ζωή σας άνω των 40 ετών. και βελτιωμένη συνολική γνωστική λειτουργία.

www.theissue.gr

Η γυναίκα που στα 93 της δείχνει καλύτερη από ό,τι στα 50 – Τα μυστικά της αντιγήρανσης

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr