7 μοναδικά οφέλη που προσφέρουν οι αγκαλιές στην υγεία μας

7 μοναδικά οφέλη που προσφέρουν οι αγκαλιές στην υγεία μας

 

Ίσως δεν χρειαζόμαστε απλά ένα μήλο την ημέρα, αλλά και μια ζεστή αγκαλιά!

Ναταλία Πετρίτη

Είτε αυτές προσφέρονται απλόχερα από τον σύντροφό σας είτε από τους φίλους και ένα αγαπημένο κατοικίδιο, οι αγκαλιές φαίνεται πως πέρα από το αίσθημα ζεστασιάς που μας προσφέρουν, ωφελούν την υγεία μας και με πολλούς ακόμη τρόπους. Να ποιοι είναι αυτοί!

Μειώνουν το stress
Περνάτε μια δύσκολη περίοδο γεμάτη από stress, αϋπνίες και άγχος; Τότε μια αγκαλιά μπορεί να κάνει τη διαφορά, αφού είναι επιστημονικά αποδεδειγμένο ότι αυξάνει τα επίπεδα τις οξυτοκίνης, η οποία και μας χαλαρώνει αισθητά.

Βελτιώνουν τη σεξουαλική μας ζωή
Οι αγκαλιές και το σεξ δεν πάνε απαραίτητα μαζί, όμως όταν αυτές συνδυάζονται, τότε η σεξουαλική μας ζωή απογειώνεται. Δοκιμάστε να αγκαλιαστείτε γυμνοί κοιτώντας ο ένας τον άλλο στα μάτια και θα καταλάβετε γιατί.

Μειώνουν την αρτηριακή πίεση
H υγεία της καρδιάς μας βελτιώνεται αισθητά μέσα από τις αγκαλιές, αφού αυτές μειώνουν αισθητά την αρτηριακή πίεση των ατόμων που πάσχουν από υπέρταση. Χαλαρώνουν επίσης το σώμα μας αισθητά.

Βοηθούν στο άγχος σε μια σχέση
Τα προβλήματα μιας σχέσης χρειάζονται σίγουρα περισσότερα από μια αγκαλιά ώστε να λυθούν, όμως αυτή είναι μια πολύ καλή αρχή η οποία αποβάλει το άγχος που δημιουργείται γύρω από αντίστοιχα θέματα.

Μπορεί και να απαλύνουν τον πόνο
Σύμφωνα με επιστημονικές μελέτες, η ουσία της οξυτοκίνης που παράγεται στο σώμα μας με τις αγκαλιές, μπορεί να μειώσει το αίσθημα του πόνου και να μπλοκάρει τους υποδοχείς του αισθήματος αυτού στο σώμα μας.

Ενισχύουν το ανοσοποιητικό μας σύστημα
Ο οργανισμός μας μπορεί να θωρακιστεί απέναντι σε διάφορες ασθένειες μέσα από τις αγκαλιές, αφού αυτές φαίνεται πως ενισχύουν σημαντικά το ανοσοποιητικό μας σύστημα. Και αυτό καθώς η οξυτοκίνη ενισχύει και την παραγωγή σεροτονίνης, η οποία πέρα από το αίσθημα ευφορίας που προσφέρει, ενισχύει το ανοσοποιητικό.

Μπορούν να βελτιώσουν την πέψη
Η σεροτονίνη που παράγεται μέσα από τις αγκαλιές, βοηθά στη βελτίωση της διαδικασίας της πέψης του σώματός μας, ενώ ενημερώνει τον εγκέφαλό μας πότε είναι χορτασμένο το σώμα από τροφή ώστε να σταματήσουμε να τρώμε εγκαίρως.

www.allyou.gr

Μοιραστείτε τα θέματα μας με τους φίλους σας. Γίνετε φίλοι μας και μπείτε στην κοινότητα μας

Ενημερώνετε πάντα τον γιατρό σας.

φωτό: /www.pexels.com

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr