Τρεις χρήσιμες συμβουλές για να διατηρήσεις τα μαγιό σου σαν καινούργια

Τρεις χρήσιμες συμβουλές για να διατηρήσεις τα μαγιό σου σαν καινούργια

Οι χρήσιμες συμβουλές που θα σώσουν τα μαγιό σου από τυχόν φθορές.
Θα συμφωνήσουμε όλες μας πως η αναζήτηση του τέλειου μαγιό χρειάζεται χρόνο, προσπάθεια και πολλές, πολλές δοκιμές.

Η ευτυχία μας όμως είναι μεγάλη όταν ανακαλύπτουμε εκείνο το σχέδιο –μπικίνι ή ολόσωμο- που ταιριάζει τέλεια στη σιλουέτα μας και μας κάνει να νιώθουμε υπέροχα στην παραλία ή την πισίνα.

Κατερίνα Πιπέρη

Αφού έχουμε βρει το τέλειο για εμάς μαγιό λοιπόν χρειάζεται να σκεφτούμε τρόπους για να το διατηρήσουμε σαν καινούργιο. Τα μαγιό άλλωστε είναι ιδιαίτερα ευαίσθητα αφού ο καυτός ήλιος, το αλάτι της θάλασσας και το χλώριο της πισίνας μπορούν να αλλοιώσουν την ποιότητα τους.

Ευτυχώς για όλες μας όμως, υπάρχουν μερικές εύκολες και χρήσιμες συμβουλές που θα μας βοηθήσουν να παρατείνουμε τη διάρκεια ζωής τους και να τα φοράμε για χρόνια.

​​​​​​Πλύσιμο
Το πλύσιμο του μαγιό είναι ίσως αυτό που θα πρέπει να προσθέσεις περισσότερο από όλα. Κάθε φορά που επιστρέφεις από την παραλία ή την πισίνα, θα πρέπει να πλένεις το μαγιό σου και να μην το παραλείπεις. Συγκεκριμένα, προτίμησε να το πλύνεις στο χέρι και μάλιστα με κρύο νερό, αφού το στύψιμο και το καυτό νερό του πλυντηρίου μπορεί να καταστρέψει την ελαστικότητα και την εφαρμογή του. Μπορεί να σου φαίνεται μία βαρετή διαδικασία, αλλά να είσαι σίγουρη πως το μαγιό σου θα παραμείνει σε πολύ καλή κατάσταση για περισσότερο διάστημα εάν το ξεπλένεις κάθε φορά καλά από το χλώριο ή το αλάτι.

Αντηλιακό
Φυσικά και είναι απόλυτα απαραίτητο να απλώσεις στο σώμα σου αντηλιακό, ωστόσο θα πρέπει να είσαι κάπως προσεκτική όσον αφορά στο μαγιό σου. Πρόσεχε δηλαδή ώστε να μην λερωθεί το μαγιό σου από αντηλιακό ή λάδι μαυρίσματος, αφού κάποια υφάσματα δεν καθαρίζουν εύκολα ή μπορεί ο λεκές να μην υποχωρήσει καθόλου. Γι’ αυτό είναι σκόπιμο να προσέξεις λίγο περισσότερο.

Στέγνωμα
Τα μαγιό είναι ιδιαίτερα ευαίσθητα και ο καυτός ήλιος σε συνδυασμό με το αλάτι της θάλασσας και το χλώριο της πισίνας μπορούν να αλλοιώσουν την ποιότητα τους. Γι’ αυτό μην αφήνεις το μαγιό σου να στεγνώνει σε επιφάνεια όπου χτυπάει ο ήλιος αλλά άπλωσέ το προσεκτικά σε ένα σκιερό μέρος και μάζεψέ το μόλις διαπιστώσεις ότι είναι στεγνό.

www.madamefigaro.gr

unsplash.com  Σέρουμ προσώπου bakuchiol (μπακουκιόλη) το απόλυτο αντιοξειδωτικό συμπύκνωμα της φύσης.

Σταφυλοκουκουτσέλαιο

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr