Η DIY συνταγή της εβδομάδας: Πιο σαρκώδη χείλη με αυτό το scrub χειλιών

Η DIY συνταγή της εβδομάδας: Πιο σαρκώδη χείλη με αυτό το scrub χειλιών

Ηαπολέπιση είναι από τις must ιεροτελεστίες της beauty ρουτίνας μας, τόσο για το πρόσωπο, όσο και το σώμα. Από εκεί και πέρα υπάρχουν και οι «εξειδικεύσεις». Τα χείλη μας για παράδειγμα, ιδιαίτερα τώρα, το χειμώνα, που πέφτει η θερμοκρασία σκάνε, αφυδατώνονται, αποκτούν μία τραχιά υφή. Τα lip balms όμως, από μόνα τους δεν μπορούν να φέρουν την άνοιξη, όπως σου έχω ξαναπεί. Η σωστή αρχή γίνεται με την απολέπιση και κάπως έτσι, τα lip scrubs aka προϊόντα ειδικά για την απολέπιση χειλιών γίνονται οι αφανείς ήρωες κάθε ρουτίνας περιποίησης. Πριν λίγο καιρό, μοιράστηκα από αυτή εδώ τη στήλη μερικά scrubs χειλιών που αγοράζω ξανά και ξανά.

Αυτή τη φορά, με αφορμή το Self-Care αφιέρωμά μας, μοιράζομαι μία super DIY συνταγή για ένα scrub χειλιών με απλά υλικά που έχουμε στο ντουλάπι μας. Το ιδιαίτερο αυτής της συνταγής; Εκτός από το γεγονός πως κάνει απολέπιση στα χείλη, τα αφήνει πιο σαρκώδη.

Τα μόνα υλικά που θα χρειαστείς είναι:
Ζάχαρη
Μέλι
Ελαιόλαδο
Κανέλα

Η προετομασία θα σου πάρει ένα περίπου λεπτό
Σε ένα μικρό μπολ πρόσθεσε δύο κουταλάκια του γλυκού λευκή κρυσταλλική ζάχαρη, ένα κουταλάκι του γλυκού μέλι, ένα κουταλάκι του γλυκού ελαιόλαδο και λίγη ποσότητα κανέλας (μία πρέζα, περίπου). Ανάμειξε πολύ καλά μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Το lip scrub είναι έτοιμο. Μπορείς να αποθηκεύσεις την ποσότητα scrub που έμεινε σε ένα μικρό βαζάκι για την επόμενη φορά που θα το χρησιμοποιήσεις.

Άπλωσε ομοιόμορφα μία ποσότητα scrub στα χείλη σου, κάνοντας απαλές κυκλικές κινήσεις για 2-3 λεπτά και στη συνέχεια, αφαίρεσέ το με λίγο χλιαρό νερό ή μία βρεγμένη πετσέτα. Εκτός από τα νεκρά κύτταρα που απομακρύνονται από την επιφάνεια των χειλιών σου, η κανέλα είναι αυτή που κάνει τη διαφορά, προσφέροντας στην ουσία ένα plump αποτέλεσμα. Παράλληλα, δίνει τη χαρακτηριστική γεύση και το άρωμά της. Τα χείλη εκτός από απαλά και μεταξένια, δείχνουν πιο σαρκώδη.

Σε κάθε περίπτωση, μην ξεχνάς στο τέλος να ενυδατώνεις τα χείλη σου, απλώνοντάς τους ένα lip balm που μπορεί να τα προστατεύσει, διατηρώντας τα απαλά.

/www.ladylike.gr

Μοιραστείτε τα θέματα μας με τους φίλους σας. Γίνετε φίλοι μας και μπείτε στην κοινότητα μας

Ενημερώνετε πάντα τον γιατρό σας.

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr