Έχετε ανάγλυφο δέρμα; Αυτές είναι οι κατάλληλες θεραπείες για καθαρή επιδερμίδα χωρίς ουλές και σημάδια!

Έχετε ανάγλυφο δέρμα; Αυτές είναι οι κατάλληλες θεραπείες για καθαρή επιδερμίδα χωρίς ουλές και σημάδια!

Ακμή, εξογκώματα, ανομοιόμορφη και ανάγλυφη επιδερμίδα βαραίνουν το βλέμμα σας; Εδώ είναι 4 δοκιμασμένοι τρόποι για να αποκτήσετε καθαρό δέρμα!

Με την ηλικία, το σώμα των γυναικών υφίσταται αρκετές χημικές και ορμονικές αλλαγές. Φυσικοί παράγοντες όπως η βρωμιά, η ρύπανση και οι ακτίνες UV μπορούν να επηρεάσουν αρνητικά την υγεία του δέρματος και των μαλλιών . Στις γυναίκες, η περιεμμηνόπαυση και η εμμηνόπαυση μπορούν επίσης να συμβάλουν στη συνολική απώλεια της ομαλότητας του δέρματος και να προκαλέσουν ανάγλυφη επιδερμίδα.

Τα γενικά χαρακτηριστικά δείχνουν: ανάγλυφη επιδερμίδα, εξογκώματα, ακμή και ανομοιόμορφο τόνο δέρματος.

Η Δρ Kapoor δερματολόγος, απαριθμεί τις ακόλουθες αιτίες της ανάγλυφης επιδερμίδας:
Ξηρό ή χονδροειδές δέρμα, κηλίδες, λεπτές γραμμές και ρυτίδες , διευρυμένοι ανοιχτοί πόροι και ουλές μένουν πίσω μετά την ακμή. Το φαινόμενο προκαλεί δερματικές παθήσεις με υφή. Η υπερβολική συσσώρευση νεκρών κυττάρων του δέρματος στην επιφάνεια του, η γενετική, η βλάβη και η ρύπανση από τον ήλιο και η κακή ρουτίνα περιποίησης καθώς και η δίαιτα είναι μερικές κοινές αιτίες ανομοιόμορφης υφής δέρματος.

Δείτε πώς μπορείτε να απαλλαγείτε από το ανώμαλο και ανάγλυφο δέρμα για καθαρή εμφάνιση:

1. Κάντε φίλους σας το AHA και το BHA
Επιλέξτε οξέα περιποίησης δέρματος όπως AHA και BHA. Το Alpha Hydroxy Acid και το Beta Hydroxy Acid είναι δύο υδροξυοξέα που βρίσκονται ευρέως σε διάφορα προϊόντα περιποίησης δέρματος, όπως καθαριστικά, ενυδατικές κρέμες, peeling και προϊόντα απολέπισης. Αυτά είναι πολύ καλά για την ιδανική υφή του δέρματος και προάγουν το καθαρό δέρμα.

2. Μην αργείς να κάνεις απολέπιση
Δεν μπορούμε να μιλήσουμε για καθαρή και λεία επιδερμίδα χωρίς να αναφέρουμε την απολέπιση. Είτε χρησιμοποιείτε φυσικό απολεπιστικό, όπως θρυμματισμένο καρύδι ή απαλές χάντρες jojoba είτε χημικό απολεπιστικό όπως γλυκολικό ή γαλακτικό οξύ, η απολέπιση θα απομακρύνει τα νεκρά κύτταρα του δέρματος που θαμπώνουν το δέρμα και φράζουν τους πόρους και δίνουν υφή σαν γυαλί.

3. Καθαριστικό  ενυδατικό και αντηλιακό
Ένας από τους καλύτερους τρόπους για να διατηρήσετε υγιές δέρμα, είναι να βεβαιωθείτε ότι το καθαρίζετε καλά πριν πάτε για ύπνο. Για να βεβαιωθείτε ότι όλο το μακιγιάζ, το αντηλιακό και η σκόνη έχουν καθαριστεί κι έχουν φύγει.

Διατηρήστε το δέρμα σας ενυδατωμένο με μια ενυδατική κρέμα που είναι φτιαγμένη για τον τύπο του δέρματός σας. Η Δρ Kapoor ισχυρίζεται ότι το ηλιακό έγκαυμα ή η βλάβη από τον ήλιο, είναι ένας από τους πιο συνηθισμένους λόγους για την ανομοιόμορφη υφή του δέρματος. Διατηρήστε το δέρμα σας προστατευμένο με ένα αντηλιακό ευρέως φάσματος SPF 30 και προσπαθήστε να το καλύψετε όσο περισσότερο μπορείτε όταν βγαίνετε στον ήλιο. Μην ξεχνάτε, το προστατευμένο δέρμα ανοίγει την προοπτική για καθαρό δέρμα!

4. Ξεφλουδίστε 
Το χημικό πίλινγκ είναι  πολύ δημοφιλής θεραπεία για να απαλλαγείτε από την υφή και την ανομοιόμορφη κατάσταση του δέρματος. Αναταλλάξτε την κανονική σας περιποίηση προσώπου με έναν δερματολόγο κάνοντας peeling με οξύ φρούτων  και αφήστε τον επαγγελματία να χειριστεί  την ενοχλητική ξηρή επιδερμίδα. Τα χημικά πίλινγκ, σας δίνουν άμεσα αποτελέσματα και αποκαλύπτουν φρέσκια και λαμπερή επιδερμίδα από μέσα.

Εάν κάποιες φυσικές μέθοδοι δεν ταιριάζουν στο δέρμα σας, τότε επιλέξτε έναν ισορροπημένο συνδυασμό ενδοκλινικών θεραπειών που μπορεί να δείξει πιο έντονα αποτελέσματα και να το συμπληρώσετε με μια καλή ρουτίνα περιποίησης στο σπίτι. Όλα αυτά τα βήματα θα σας δώσουν ένα καθαρό δέρμα σε ελάχιστο χρόνο!

 

 

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr