Θες να έχεις πάντα φρέσκια και υπέροχη αναπνοή; Το τζίντζερ είναι η λύση και τέλος η ανασφάλεια της κακοσμίας! Δες πως θα το κάνεις.

Θες να έχεις πάντα φρέσκια και υπέροχη αναπνοή; Το τζίντζερ είναι η λύση και τέλος η ανασφάλεια της κακοσμίας! Δες πως θα το κάνεις.

Μασήστε τζίντζερ για φρέσκια αναπνοή

Έχετε σκεφτεί ποτέ πώς το τζίντζερ βοηθά στη μείωση της κακοσμίας του στόματος; Μια πικάντικη ένωση που υπάρχει στο μπαχαρικό μπορεί να είναι μια απάντηση στο πρόβλημα της κακοσμίας!

Τζίντζερ για φρέσκια αναπνοή

Σύμφωνα με  μελέτη, η πικάντικη ένωση 6-τζινγκερόλη, διεγείρει τα ένζυμα που περιέχονται στο σάλιο που διασπά τις δύσοσμες ουσίες στο στόμα, εξασφαλίζοντας φρέσκια αναπνοή και ακόμη καλύτερη κατά την διάρκεια της ημέρας. Η πικάντικη φύση του τζίντζερ κάνει το επίπεδο του ενζύμου σουλφυδρυλ οξειδάση 1 στο σάλιο να αυξάνεται 16 φορές μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα!

Η ανάλυση σάλιου και αναπνοής που διεξήχθη σε ανθρώπους εθελοντές έδειξε ότι το ένζυμο διασπά τις δύσοσμες ενώσεις που περιέχουν θείο. “Ως αποτέλεσμα, η αναπνοή μας μυρίζει επίσης καλύτερα”, δήλωσε ο επικεφαλής συγγραφέας Thomas Hofmann από το Τεχνικό Πανεπιστήμιο του Μονάχου στη Γερμανία. Οι ερευνητές ανέφεραν ότι πολλά συστατικά τροφίμων συμβάλλουν άμεσα στη χαρακτηριστική γεύση των τροφίμων και των ποτών, συμβάλλοντας στη δική τους γεύση, άρωμα ή πικάντικη νότα.

Για να μάθετε περισσότερα σχετικά με τα συστατικά των τροφίμων, η ερευνητική ομάδα ερεύνησε τις επιπτώσεις των συστατικών των τροφίμων στα μόρια που διαλύονται στο σάλιο. Η μελέτη, που δημοσιεύτηκε στο Journal of Agricultural and Food Chemistry, τόνισε επίσης ότι το κιτρικό οξύ αυξάνει την περιεκτικότητα σε ιόντα νατρίου στο σάλιο, καθιστώντας τα αλμυρά τρόφιμα λιγότερο αλμυρά.

Το κιτρικό οξύ επηρεάζει την αντίληψή μας για τη γεύση μέσω ενός εντελώς διαφορετικού μηχανισμού. Όπως όλοι γνωρίζουν από προσωπική εμπειρία, τα όξινα τρόφιμα όπως ο χυμός λεμονιού διεγείρουν τη σιελόρροια. Η ποσότητα των ορυκτών που διαλύονται στο σάλιο αυξάνεται επίσης αναλογικά με την ποσότητα του σάλιου.

Το επίπεδο ιόντων νατρίου στο σάλιο αυξάνεται γρήγορα κατά περίπου έναν παράγοντα έντεκα μετά από διέγερση με κιτρικό οξύ. Αυτή η επίδραση μας κάνει λιγότερο ευαίσθητους στο επιτραπέζιο αλάτι, είπε ο ερευνητής. «Το επιτραπέζιο αλάτι δεν είναι τίποτα άλλο από το χλωριούχο νάτριο και τα ιόντα νατρίου παίζουν βασικό ρόλο στη γεύση του αλατιού.

Με λίγα και ξεκάθαρα λόγια, εάν θέλετε πάντα φρέσκια αναπνοή και υγεία στο στόμα, μασήστε ένα μικρό κομματάκι τζίντζερ και τελειώσατε!

Μοιραστείτε τα θέματα μας με τους φίλους σας. Γίνετε φίλοι μας και μπείτε στην κοινότητα μας♥

Ενημερώνετε πάντα τον γιατρό σας.

φωτό: /www.pexels.com

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr