Βάψιμο μαλλιών: Πώς θα το κάνεις χωρίς προβλήματα;

Βάψιμο μαλλιών: Πώς θα το κάνεις χωρίς προβλήματα;

Βάψιμο μαλλιών: Πώς θα το κάνεις χωρίς προβλήματα στη ρίζα;

 

Η σωστή απόχρωση
Καλό είναι να ζητήσεις τη συμβουλή του κομμωτή σου αφού είναι ο μοναδικός που γνωρίζει.

Διαφορετικά μπορείς να επισκεφτείς ένα beauty κατάστημα με επαγγελματικές βαφές και να δεις το χρωματολόγιο. Επιλέγεις τον τόνο και τοποθετείς την τούφα του δείγματος κοντά στη ρίζα σου σε σημείο που υπάρχει φυσικό φως. Αν αποφασίσεις να πάρεις το ειδικό kit που περιέχει όλα όσα χρειάζεσαι θα πρέπει να είσαι πολύ προσεκτική όσον αφορά το χρώμα. Κι αυτό γιατί τα συγκεκριμένα προϊόντα χαρίζουν πιο σκούρο τόνο από αυτό που βλέπεις στη συσκευασία.

Ειδικά αν το μήκος των μαλλιών σου περνά τους ώμους. Το σωστό είναι να αδειάσεις το περιεχόμενο μέσα σε ένα πλαστικό μπολ. Αρχικά την κρέμα-βαφή και στη συνέχεια το οξυζενέ που υπάρχει στη συσκευασία ανακατεύοντας πολύ καλά.

Κινήσου ανάλογα με την υφή των μαλλιών σου
Παίζει πολύ σημαντικό ρόλο, λένε οι ειδικοί. Τα σγουρά, σπαστά αλλά και τα μαλλιά που φριζάρουν απορροφούν ευκολότερα τη βαφή. Αυτό σημαίνει πως αν επιλέξεις ψυχρούς τόνους το αποτέλεσμα θα έχει μια icy blonde απόχρωση. Η μεσαία υφή μαλλιών δεν απορροφά με την ίδια ευκολία οπότε οι θερμοί τόνοι θα έχουν πορτοκαλί, κόκκινο ή copper υποτόνο.

Βάψιμο μαλλιών: Πώς θα το κάνεις χωρίς προβλήματα;

Αν ανήκεις στην πρώτη κατηγορία καλό είναι να επιλέξεις θερμές αποχρώσεις. Ένα ή δύο τόνους πιο ανοιχτές από το φυσικό σου. Αν ανήκεις στη δεύτερη, οι ψυχρές αποχρώσεις όπως είναι για παράδειγμα η champagne beige θα αναδείξουν την υφή με τον ωραιότερο τρόπο.

Βάψε τη ρίζα χωρίς να “λερώσεις” το δέρμα
Αν θέλεις να απλώσεις τη βαφή στη ρίζα μόνο και όχι στο μήκος θα πρέπει να προστατεύσεις το δέρμα απλώνοντας μικρή ποσότητα coconut oil, βαζελίνης ή ενυδατικής μάσκας μαλλιών δημιουργώντας μια προστατευτική ζώνη.

Μοιραστείτε τα θέματα μας με τους φίλους σας. Γίνετε φίλοι μας και μπείτε στην κοινότητα μας

Ενημερώνετε πάντα τον γιατρό σας.

φωτό: /www.pexels.com

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr