Το Τζίντζερ Θεραπεύει.

Το Τζίντζερ Θεραπεύει.

Οφέλη για την υγεία απο το τζίντζερ.

Καταπολεμά τα μικρόβια

Ορισμένες χημικές ενώσεις στο φρέσκο ​​τζίντζερ βοηθούν το σώμα ς να απομακρύνει τα μικρόβια. Είναι ιδιαίτερα αποτελεσματικές στο να σταματήσουν την ανάπτυξη των βακτηρίων όπως το E.coli και η shigella , και μπορεί επίσης να κρατήσουν μακριά ιούς όπως ο RSV.

Διατηρεί το στόμα καθαρό και υγιές

Η αντιβακτηριδιακή δύναμη του τζίντζερ μπορεί επίσης να φωτίσει το χαμόγελό μας. Οι δραστικές ενώσεις του τζίντζερ που ονομάζονται τζίντζερλες εμποδίζουν την ανάπτυξη των στοματικών βακτηρίων. Αυτά τα βακτήρια είναι τα ίδια που μπορούν να προκαλέσουν περιοδοντική νόσο, μια σοβαρή μόλυνση των ούλων.

Ηρεμεί τη ναυτία

Το τζίντζερ βοηθάει αν προσπαθείτε να ανακουφίσετε το κουρασμένο στομάχι, ειδικά κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης. Μπορεί επίσης να λειτουργήσει με τη διάσπαση και την απαλλαγή από τα συσσωρευμένα αέρια στα έντερά. Βοηθάει ακόμη στην αντιμετώπιση της ναυτίας ταξιδιού ή της ναυτίας που προκαλείται από τη χημειοθεραπεία.

Καταπραΰνει τους πονεμένους μύες

Το τζίντζερ δεν θα εξαλείψει τον μυϊκό πόνο επί τόπου, αλλά μπορεί να τιθασεύσει τον πόνο με την πάροδο του χρόνου. Σε ορισμένες μελέτες, τα άτομα με μυϊκούς πόνους από την άσκηση τα οποία έπαιρναν τζίντζερ, είχαν λιγότερο πόνο την επόμενη μέρα από εκείνους που δεν το έκαναν.

Διευκολύνει τα συμπτώματα της αρθρίτιδας

Το τζίντζερ είναι αντιφλεγμονώδες, που σημαίνει ότι μειώνει το πρήξιμο. Αυτό μπορεί να είναι ιδιαίτερα χρήσιμο για τη θεραπεία των συμπτωμάτων τόσο της ρευματοειδούς αρθρίτιδας όσο και της οστεοαρθρίτιδας. Μπορεί να ανακουφιστείτε από τον πόνο και το πρήξιμο είτε παίρνοντας τζίντζερ από το στόμα είτε χρησιμοποιώντας κομπρέσα ή έμπλαστρο τζίντζερ στο δέρμα σας.

Περιορίζει την ανάπτυξη του καρκίνου

Ορισμένες μελέτες δείχνουν ότι τα βιοενεργά μόρια στο τζίντζερ μπορεί να επιβραδύνουν την ανάπτυξη ορισμένων καρκίνων όπως του παχέος εντέρου, του στομάχου, των ωοθηκών, του ήπατος, του δέρματος, του μαστού και του προστάτη. Χρειάζεται όμως πολύ περισσότερη έρευνα για να δούμε αν αυτό είναι αλήθεια.

Μειώνει το σάκχαρο στο αίμα

Μια πρόσφατη μικρή μελέτη έδειξε ότι το τζίντζερ μπορεί να βοηθήσει το σώμα να χρησιμοποιεί καλύτερα την ινσουλίνη. Απαιτούνται μεγαλύτερες μελέτες για να διαπιστωθεί εάν το τζίντζερ θα μπορούσε να βοηθήσει στη βελτίωση των επιπέδων σακχάρου στο αίμα.

Ανακουφίζει τους πόνους της περιόδου

Έχετε κράμπες περιόδου; Η σκόνη τζίντζερ μπορεί να βοηθήσει. Σε μελέτες, οι γυναίκες που έπαιρναν 1.500 χιλιοστόγραμμα σκόνης τζίντζερ μία φορά την ημέρα για 3 ημέρες κατά τη διάρκεια του κύκλου τους ένιωσαν λιγότερο πόνο από τις γυναίκες που δεν το έκαναν.

Μειώνει τη Χοληστερίνη

Μια ημερήσια δόση τζίντζερ μπορεί να σας βοηθήσει να αντιμετωπίσετε τα επίπεδα της «κακής» ή της LDL χοληστερόλης σας. Σε μια πρόσφατη μελέτη, η λήψη 5 γραμμαρίων τζίντζερ την ημέρα για 3 μήνες μείωσε την LDL χοληστερόλη των ανθρώπων κατά 30 βαθμούς κατά μέσο όρο.

Προστατεύει από ασθένειες

Το τζίντζερ είναι γεμάτο με αντιοξειδωτικά, ενώσεις που αποτρέπουν το άγχος και τη βλάβη στο DNA του σώματός. Μπορούν να βοηθήσουν το σώμα σας να καταπολεμήσει χρόνιες ασθένειες όπως η υψηλή αρτηριακή πίεση, οι καρδιακές παθήσεις και οι πνευμονικές παθήσεις, καθώς και να προωθήσουν την υγιή γήρανση.

Ανακουφίζει από τη δυσπεψία

Εάν ζείτε με χρόνια δυσπεψία το τζίντζερ θα μπορούσε να φέρει κάποια ανακούφιση. Το τζίντζερ πριν από τα γεύματα, μπορεί να αδειάσει το σύστημά σας πιο γρήγορα, αφήνοντας λιγότερο χρόνο για να καθίσει το φαγητό και να προκαλέσει προβλήματα.

Μοιραστείτε τα θέματα μας με τους φίλους σας. Γίνετε φίλοι μας και μπείτε στην κοινότητα μας

Ενημερώνετε πάντα τον γιατρό σας.

φωτό: /www.pexels.com

 

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr