6 Υπερτροφές στο ποτήρι για να πίνεις όταν είσαι άρρωστος

6 Υπερτροφές στο ποτήρι για να πίνεις όταν είσαι άρρωστος

Το ανοσοποιητικό σύστημα χρειάζεται μια καλή δόση βιταμινών και μετάλλων για να διατηρήσει την ενέργεια του, ιδιαίτερα όταν αρχίζουν οι κρύες εποχές. Οι ακόλουθες συνταγές είναι γεμάτες με τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά για την πρόληψη αλλά και καταπολέμηση του κρυολογήματος και της γρίπης.

♦ της Μαρίας Γκέκα

Μάθε ποια θρεπτικά συστατικά του κάθε χυμού –ροφήματος βελτιώνουν την ανοσία και ξεκίνα την μέρα σου δίνοντας μια αναζωογονητική ώθηση στις φυσικές άμυνες του σώματός σου..

1. Μήλο, καρότο & πορτοκάλι
Καρότο, μήλο και πορτοκάλι είναι ένας υπέροχος συνδυασμός που θα βοηθήσει το σώμα σου να προστατευθεί και να καταπολεμήσει τις μολύνσεις.

Συστατικά {για 1 άτομο}:
2 μεγάλα οργανικά καρότα
1 μήλο,
1 πορτοκάλι
θρεπτικά συστατικά : Βιταμίνες Α, Β-6 και C, κάλιο, φολικό οξύ.
ntomatoxymos-aggouri-pantzari-portokali-aktinidio-potiria

2. Πορτοκάλι, γκρέιπφρουτ, μανταρίνι, λεμόνι


Η βιταμίνη C έχει αντιοξειδωτικές και άλλες ιδιότητες που προστατεύουν τα κύτταρά σου από ουσίες που βλάπτουν το σώμα. Μια ανεπάρκεια βιταμίνης C μπορεί να οδηγήσει σε καθυστερημένη επούλωση τραύματος, ανικανότητα να καταπολεμήσεις σωστά τις λοιμώξεις και εξασθενημένη ανοσοαπόκριση.
Ευτυχώς, αυτή η έκρηξη εσπεριδοειδών του εν λόγω χυμού διαθέτει υπεραρκετή δόση βιταμίνης C.

Συστατικά {για 1 άτομο}:
2 πορτοκάλια,
1 γκρέιπφρουτ,
4 μανταρίνια,
1/2 λεμόνι
θρεπτικά συστατικά : Βιταμίνες Α, Β-6 και C, φολικό οξύ, ψευδάργυρος
3. Τοματοχυμός
Ο καλύτερος τρόπος για να βεβαιωθείς ότι ο χυμός τομάτας είναι φρέσκος και χωρίς πρόσθετα συστατικά είναι να το κάνεις μόνος σου. Επίσης, δεν χρειάζεται αποχυμωτής, μπορείς να περάσεις τις ντομάτες μέσα από μια σίτα και να καρυκεύσεις με λίγο αλάτι και μαύρο πιπέρι.

θρεπτικά συστατικά: Βιταμίνες Α και C, σίδηρος, φολικό οξύ.

 

4. Kale, ντομάτα, σέλερι


Το Kale είναι βασικό λαχανικό για πολλούς πράσινους χυμούς. Αυτή η συνταγή χρησιμοποιεί τοματοπολτό και χυμό σέλινου, προσθέτοντας αρκετή βιταμίνη Α. Το χρένο (horseradish) μπορεί επίσης να προσφέρει αντιφλεγμονώδη οφέλη.

Συστατικά
1 κουταλάκι του γλυκού παρασκευασμένο χρένο (horseradish) * Το χρένο χρησιμοποιείται ως βάση σε μεγάλη ποικιλία από σάλτσες.
1 κουταλιά σούπας σάλτσα σόγιας
1/2 φλιτζάνι συν 2 κουταλιές της σούπας φρέσκο ​​χυμό ντομάτας
1/4 φλιτζανιού φρέσκο χυμό kale
2 κουταλιές της σούπας φρέσκο ​​χυμό σέλερι
2 κουταλιές της σούπας χυμό λεμόνι
Οδηγίες
Ανακατεύεις τη σάλτσα horseradish και τη σάλτσα σόγιας σε ένα ποτήρι. Προσθέτεις το χυμό ντομάτας και ανακατεύεις καλά. Στη συνέχεια προσθέτεις τους χυμούς kale, σέλερι, λεμονιού. Ανακατεύεις καλά και σερβίρεις με μπαστουνάκια από σέλερι (προαιρετικά).

θρεπτικά συστατικά: Βιταμίνες Α και C, μαγνήσιο, κάλιο, σίδηρο, λιπαρά οξέα.

5. Παντζάρι, καρότο, τζίντζερ και κουρκουμάς


Αυτός ο χυμός-πραγματική βόμβα, περιέχει τέσσερα ριζώδη λαχανικά που θα βοηθήσουν εξαιρετικά το ανοσοποιητικό σου. Επίσης, τα άτομα που έχουν ρευματοειδή αρθρίτιδα μπορούν να επωφεληθούν ιδιαίτερα από την κατανάλωση αυτού του χυμού, καθώς ο κουρκουμάς και το τζίντζερ έχουν αντιφλεγμονώδη δράση.

Συστατικά
1 παντζάρι αποφλοιωμένο και τεμαχισμένο
3 μεσαία καρότα, καθαρισμένα
1 μεσαίο πορτοκάλι σανγκουίνι
½ λεμόνι
10 γρ. ρίζα κουρκούμης
10 γρ. φρέσκο τζίντζερ
πιπέρι καγιέν
φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
Οδηγίες
Βάλε όλα τα υλικά στον αποχυμωτή, εκτός από το μαύρο πιπέρι και το καγιέν. Πριν σερβίρεις καρύκευσε το χυμό με τα εν λόγω πιπέρια. Ο φρέσκος χυμός απολαμβάνεται καλύτερα, αλλά μπορείς να τον αποθηκεύσεις σε ένα αεροστεγές δοχείο και να τον διατηρήσεις στο ψυγείο για έως και 3 ημέρες. Εάν δεν μπορείς να βρεις φρέσκο ​​κουρκουμά, ανακάτεψε 1 κουταλιά της σούπας σκόνη βιολογικού κουρκουμά.

θρεπτικά συστατικά: Βιταμίνες Α, C και Ε, σίδηρο, ασβέστιο

Διαβάστε επίσης ⇒Βερβερίνη, Κουρκουμίνη, Μαγιά Κόκκινου Ρυζιού, Σκόρδο: πιο ισχυρά και από φάρμακα

6. Σπανάκι, μαρούλι και kale, σέλερι


Ένας καταπράσινος χυμός με βάση τα λαχανικά. Καλό είναι να τον πίνεις συχνά όλο το χειμώνα. Θα θωρακίσεις αποτελεσματικά το ανοσοποιητικό σου.

Συστατικά
2 μεσαία κοτσάνια σέλερι
4 φύλλα μαρούλι (καρδιά)
2 φύλλα kale
1 φλιτζάνι σπανάκι
1 μεσαίο πράσινο μήλο
1/2 μεσαίο αγγούρι
1/2 λεμόνι (χωρίς φλούδα)
1 φέτα τζίντζερ με μέγεθος ενός τετάρτου
Οδηγίες
Ρίξε όλα τα υλικά στον αποχυμωτή. Αν θέλεις πρόσθεσε και μια χούφτα μαϊντανό για επιπλέον βιταμίνη Β-6. Αυτή η βιταμίνη παίζει σημαντικό ρόλο στον πολλαπλασιασμό των ανοσοκυττάρων και στην παραγωγή αντισωμάτων.

θρεπτικά συστατικά: Βιταμίνες Α, C και Β-6, σίδηρο, ασβέστιο.

Κάνοντας χυμούς, smoothies και ροφήματα είναι ένας από τους πιο γευστικότερους τρόπους για να παραμείνεις υγιής. Επίσης, μπορείς να αυτοσχεδιάσεις προσθέτοντας κι άλλες υπερτροφές, όπως σπόρους chia, φύτρα, κολοκυθόσπορο κ.ά., για περισσότερα οφέλη.

Πηγή: Naturanrg

Αστράγαλος .. Για χημειοθεραπείες.Γερό ανοσοποιητικό

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr