3 ασκήσεις για μια πλάτη χωρίς λίπος

3 ασκήσεις για μια πλάτη χωρίς λίπος

Η άσκηση είναι ένας από τους μεγάλους συμμάχους μας όταν επιδιώκουμε να έχουμε καλή υγεία και επίσης να βελτιώσουμε τη φυσική μας εμφάνιση. Αλλά πρέπει να γνωρίζουμε ότι υπάρχουν μερικές επαναστατικές περιοχές που είναι πιο περίπλοκες στην άσκηση από άλλες και μία από αυτές είναι, χωρίς αμφιβολία, η πλάτη.

Επειδή, έχεις ρολά στην πλάτη σου; Μιλάμε για εκείνους τους σχηματισμούς που συχνά προεξέχουν πάνω από το σουτιέν ή που γίνονται αντιληπτοί με γυμνό μάτι ακόμα και όταν είμαστε ντυμένοι. Αλλά μην ανησυχείτε, σήμερα θα σας πούμε γιατί σχηματίζονται και πώς μπορείτε να τα εξαλείψετε.

Γιατί εμφανίζονται τα ρολά στο πίσω μέρος;
Εάν υπάρχει ένα μέρος του σώματος που φέρνει άντρες και γυναίκες με κεφάλι, αυτό είναι συνήθως η πλάτη. Αυτό συμβαίνει επειδή τείνει να συσσωρεύει λίπος, με αποτέλεσμα να σχηματίζει αντιαισθητικά ρολά που αργότερα σημειώνονται σε μπλουζάκια και πουκάμισα.

 Η αλήθεια είναι ότι υπάρχουν πολλοί λόγοι, αν και θα αναφέρουμε τους κυριότερους παρακάτω.

Ελλειψη άσκησης. Πρώτα από όλα, πρέπει να γνωρίζουμε ότι το λάθος μπορεί να είναι δικό μας γιατί ασκούμαστε ελάχιστα στην περιοχή και αυτό την κάνει πιο χαλαρή.
Η κατανάλωση τροφών με υψηλή περιεκτικότητα σε θερμίδες μπορεί επίσης να επηρεάσει το γεγονός ότι αυτή η ενοχλητική συσσώρευση λίπους αρχίζει να εμφανίζεται στην πλάτη μας.
γενετικούς λόγους. Σε άλλες περιπτώσεις, οι γενετικοί παράγοντες είναι επίσης μια πτυχή που πρέπει να λάβουμε υπόψη και που μπορεί να επηρεάσει την εμφάνισή τους, όπως μπορεί να συμβαίνει στην περίπτωση του υποθυρεοειδισμού.
Όπως μπορείτε να δείτε, οι λόγοι μπορεί να είναι πολύ διαφορετικοί και είναι σημαντικό να γνωρίζουμε καλά το σώμα μας για να ξέρουμε πού μπορούμε να επιτεθούμε. Ωστόσο, σήμερα θα εστιάσουμε στον αθλητισμό και θα σας μιλήσουμε για πολύ απλές ασκήσεις που θα σας βοηθήσουν να μειώσετε τα ρολά στην πλάτη.

3 ασκήσεις για μια πλάτη χωρίς λίπος
Ένα από τα βασικά προβλήματα για τα οποία συνήθως εμφανίζεται η συσσώρευση λίπους σε αυτή την περιοχή είναι επειδή δεν το ασκούμε σωστά. Και είναι φυσιολογικό να επικεντρωνόμαστε στο να δουλεύουμε άλλους μύες όπως τους γλουτούς, τα πόδια ή την κοιλιά, αφήνοντας την πλάτη μας αρκετά στην άκρη.

Αλλά αυτό είναι ένα ξεκάθαρο λάθος γιατί, πέρα ​​από την αισθητική, η αλήθεια είναι ότι είναι απαραίτητο να ασκούμε τους μυς της πλάτης μας αν θέλουμε να έχουμε μια καλή στάση και να αποφύγουμε τον πόνο στην πλάτη. Ας σημειώσουμε λοιπόν 3 πολύ αποτελεσματικές ασκήσεις για να δυναμώσουμε την πλάτη μας.

1. Δυναμώνει το κάτω μέρος της πλάτης


Η πρώτη άσκηση θα επικεντρωθεί στην οσφυϊκή περιοχή και στην ενδυνάμωσή τους για να αποφευχθεί επίσης η συσσώρευση λίπους που εμφανίζεται σε αυτήν την περιοχή.

Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να ξαπλώσετε μπρούμυτα σε ένα χαλάκι , να τεντώσετε τα χέρια σας προς τα εμπρός (προσπαθώντας να αγγίξετε τα αυτιά σας) και τα πόδια σας προς τα πίσω. Τοποθετήστε το σώμα σας σταθερά και τώρα προσπαθήστε να σηκώσετε την πλάτη σας προς τα πάνω, προσέχοντας να μην πιέσετε τον εαυτό σας πολύ για να μην τραυματιστείτε και μετά επιστρέψτε στην αρχική θέση.

Το έχεις, τώρα πρέπει να κάνεις μόνο 3 επαναλήψεις από 10 σειρές η καθεμία, αφήνοντας μια μικρή ανάπαυση ανάμεσα σε κάθε σειρά. Να θυμάστε ότι, επιπλέον, αν θέλετε μπορείτε να αυξήσετε τον αριθμό των επαναλήψεων με την πάροδο του χρόνου.

2. Κάτω πλάτη εστιασμένη στο λίπος
Αυτή η άσκηση είναι μια πολύ μικρή παραλλαγή της προηγούμενης , αλλά εστιάζει περισσότερο στην εξάλειψη του λίπους που αρνείται να πει αντίο.

Ξεκινάμε από την ίδια θέση με την προηγούμενη άσκηση, δηλαδή ξαπλωμένοι μπρούμυτα και με τεντωμένα τα χέρια και τα πόδια. Αλλά σε αυτή την περίπτωση, κάθε φορά που σηκώνουμε τον κορμό μας, θα λυγίζουμε τα χέρια μας σε γωνία 90 μοιρών , έτσι ώστε τα χέρια μας να βρίσκονται στο ύψος των αυτιών μας. Μετά θα τα τεντώσουμε ξανά και θα κατεβάσουμε τον κορμό μας στο έδαφος χωρίς τα χέρια μας να τον ακουμπήσουν.

Τώρα έχουμε μόνο να κάνουμε 3 σειρές των 10 επαναλήψεων η καθεμία. Θα δείτε πόσο σιγά σιγά θα παρατηρήσετε τη βελτίωση της πλάτης σας.

3. Κανονικά pushups
Γνωρίζουμε ότι δεν είναι από τις πιο προτιμώμενες ασκήσεις, αλλά η αλήθεια είναι ότι είναι από τις πιο αποτελεσματικές αν θέλουμε να δουλέψουμε την πλάτη μας.

Να θυμάστε ότι, σε αυτή την περίπτωση, αυτό που πρέπει να κάνετε είναι να ξαπλώσετε μπρούμυτα και να τοποθετήσετε τις παλάμες των χεριών σας στο έδαφος στο ύψος του στήθους. Από αυτή τη θέση, θα πρέπει να σηκώσετε το σώμα σας μέχρι να τεντωθούν πλήρως τα χέρια σας και στη συνέχεια να χαμηλώσετε ξανά, έτσι ώστε η εργασία να επικεντρωθεί τόσο στα χέρια όσο και στην πλάτη.

Στην αρχή μάλλον θα σας είναι λίγο δύσκολο να σηκώσετε το βάρος σας, ειδικά αν δεν το έχετε συνηθίσει. Υπό αυτή την έννοια, ένα από τα πράγματα που μπορείτε να κάνετε είναι να ξεκινήσετε στηρίζοντας το σώμα σας στα γόνατά σας έτσι ώστε η απόσταση που πρέπει να διανύσετε είναι μικρότερη.

Μπορείτε να ξεκινήσετε κάνοντας μερικά σετ των 10 επαναλήψεων και να αυξήσετε τόσο τον αριθμό όσο και τη δυσκολία με την πάροδο του χρόνου. Σιγά σιγά θα παρατηρήσετε ότι η αντίστασή σας βελτιώνεται και ότι μπορείτε να εκτελέσετε τα push-up σηκώνοντας τον εαυτό σας εντελώς.

Όπως μπορείτε να δείτε, αυτές οι ασκήσεις μπορούν να σας βοηθήσουν να βελτιώσετε την εμφάνιση της πλάτης σας τονώνοντάς την, εξαλείφοντας έτσι τις ενοχλητικές λαβές αγάπης που εμφανίζονται πάνω της. Ωστόσο, να θυμάστε ότι μια καθοριστική πτυχή είναι η διατροφή που έχετε, επομένως συνιστάται να έχετε μια ισορροπημένη διατροφή στην οποία δεν περιλαμβάνονται τα υπερβολικά λιπαρά τρόφιμα.

www.lamansiondelasideas.com

Έλαιο στρουθοκάμηλου (σβήσιμο ρυτίδων λαιμού)

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr