Το απόλυτο καλλυντικό. Η ακριβή ομορφιά του καφέ σε πρόσωπο σώμα και μαλλιά.

Το απόλυτο καλλυντικό. Η ακριβή ομορφιά του καφέ σε πρόσωπο σώμα και μαλλιά.

Οφέλη του καφέ για θεραπείες περιποίησης δέρματος και μαλλιών στο σπίτι

Ο καφές είναι ένα από τα πιο καταναλωτικά ροφήματα στον κόσμο. Βοηθά στη βελτίωση της διάθεσης, στη μείωση της κούρασης και στην αύξηση της εγρήγορσης εάν καταναλώνεται με μέτρο. Αυτοί είναι οι λόγοι που είναι το αγαπημένο ποτό των εργαζόμενων επαγγελματιών. Επιπλέον, όπως μπορεί να κάνει ολόκληρο το σώμα ενεργό, έτσι και ο καφές προσφέρει πολλαπλά οφέλη για το δέρμα και το αφυπνίζει. Οι ειδικοί στην περιποίηση του δέρματος συμβουλεύουν να χρησιμοποιείτε προϊόντα εμπλουτισμένα με καφέ για να αναζωογονήσετε τα κύτταρα του δέρματος.

Ενώ οι γιατροί απαγορεύουν την υπερβολική κατανάλωσή του, εξακολουθούμε να γνωρίζουμε πόσο εθισμένοι είναι οι λάτρεις του καφέ.  Μειώσετε ελάχιστα λοιπόν την κατανάλωση καφέ (αν είναι στην υψηλότερη κλίμακα ο εθισμός σας) και  χρησιμοποιήστε τον για τη ρουτίνα περιποίησης της επιδερμίδας σας.

Αν  ακολουθήσετε τον καφέ λοιπόν ως ρουτίνα αυτό θα έδινε έναν νέο ορισμό στο δέρμα σας και θα αφαιρούσε όλες τις τοξίνες.

Τι είναι ο καφές;
Ο καφές είναι ένα  ρόφημα που παρασκευάζεται από καβουρδισμένους κόκκους οι οποίοι εξάγονται από το φυτό του καφέ. Το φυτό του καφέ είναι θάμνος εγγενής σε υποτροπικές περιοχές της Αφρικής και της Ασίας, αν και καλλιεργείται επίσης στη Νότια Αμερική.

Ο καφές έχει μια μεγάλη ποικιλία από οφέλη για την υγεία, το δέρμα και τα μαλλιά, επειδή είναι γεμάτος με απαραίτητα αντιοξειδωτικά και θρεπτικά συστατικά. Οι διάφοροι κόκκοι καφέ ποικίλλουν σε μέγεθος, σχήμα, χρώμα και γεύση ανάλογα με τις περιοχές και τις συνθήκες στις οποίες καλλιεργήθηκαν.

Τα απίστευτα οφέλη ομορφιάς του καφέ για το δέρμα και τα μαλλιά.

Αντιμετωπίζει τους μαύρους κύκλους: Οι μαύροι κύκλοι προκύπτουν από έναν καθιστικό τρόπο ζωής που περιλαμβάνει έλλειψη ύπνου, είτε ενεργό τρόπο ζωής και ακατάλληλη διατροφή. Το Coffee ωφελεί το δέρμα εξαφανίζοντας τους μαύρους κύκλους και μειώνοντας το πρήξιμο.
Η περιεκτικότητα σε καφεΐνη στον καφέ βοηθά στην τόνωση της κυκλοφορίας στο σώμα, η οποία μειώνει τους μαύρους κύκλους συσφίγγοντας το δέρμα.

Συνταγή για νεανικά σφιχτά μάτια

Ο ορός ματιών μπορεί να γίνει στο σπίτι αναμειγνύοντας αλεσμένο καφέ, λάδι γλυκού αμυγδάλου και λάδι αβοκάντο. Θα βοηθήσει στην ενυδάτωση του δέρματος γύρω από τα μάτια σας.

Μειώνει την κυτταρίτιδα:

Η κυτταρίτιδα είναι μια κοινή και αβλαβής πάθηση του δέρματος που προκαλεί σάρκα με σβώλους και βαθουλώματα στο δέρμα. Τόσο οι άνδρες όσο και οι γυναίκες βιώνουν κυτταρίτιδα στη ζωή τους. Μία από τις πιο αποτελεσματικές χρήσεις του καφέ για το δέρμα είναι η ελαχιστοποίηση της εμφάνισης λακκών που προκαλούνται από την κυτταρίτιδα.
Η καφεΐνη διαστέλλει τα αιμοφόρα αγγεία και βελτιώνει τη ροή του αίματος, μειώνοντας την κυτταρίτιδα  στο δέρμα. Η εφαρμογή κρέμας με βάση τον καφέ ωφελεί το δέρμα παρέχοντας φυσική λάμψη.

Μπορείτε να ξεκινήσετε με ένα ασφαλές και φυσικό σπιτικό παρασκεύασμα του προσώπου με καφέ για λαμπερό δέρμα. Θα αφαιρούσε τις τοξίνες από τα κύτταρα του δέρματος και θα έσφιγγε τους πόρους. Θα πρέπει να το χρησιμοποιείτε τακτικά για καλύτερα αποτελέσματα.

Μειώνει τη φλεγμονή: Αρκετοί περιβαλλοντικοί στρεσογόνοι παράγοντες (όπως η ρύπανση και οι ακτίνες UV) δημιουργούν ελεύθερες ρίζες που βλάπτουν την υγεία του δέρματός μας. Ο καφές ωφελεί το δέρμα καταπραΰνοντας το ερεθισμένο δέρμα επειδή περιέχει φλαβονοειδή.
Το τελευταίο περιέχει αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες που βοηθούν στην πρόληψη του ηλιακού εγκαύματος και της φωτογήρανσης. Η τακτική χρήση προϊόντων εμπλουτισμένων με καφέ μπορεί να αντιμετωπίσει την ερυθρότητα ή άλλες αλλεργικές αντιδράσεις.

Ξεφουσκώνει το δέρμα σας: Η περιεκτικότητα σε καφεΐνη  βοηθά στη συρρίκνωση των αιμοφόρων αγγείων και στην απομάκρυνση της περίσσειας νερού. Αυτό αφαιρεί το πρήξιμο στα μάτια. Δεδομένου ότι η περιοχή κάτω από τα μάτια σας είναι ευαίσθητη, χρειάζεται επιπλέον φροντίδα καθώς το δέρμα δεν μπορεί να στραγγίσει γρήγορα το νερό. Ωστόσο, ο καφές βοηθά στην απομάκρυνση του νερού από το δέρμα. Αυτός είναι ο λόγος που ο καφές είναι καλός για το δέρμα . μπορείτε να βασιστείτε σε αυτό για να αφαιρέσετε αυτές τις ανεπιθύμητες σακούλες κάτω από τα μάτια.

Καταπολεμά τον καρκίνο του δέρματος: Όντας μια πλούσια πηγή βιταμίνης Β3 ή νιασίνης, ο καφές βοηθά στην πρόληψη ορισμένων καρκίνων του δέρματος. Οι δύο ζωτικής σημασίας ενώσεις γνωστές ως τριγωνελίνη και νιασίνη προέρχονται από τους κόκκους καφέ αφού έχουν καβουρδιστεί.

Προστατεύει από τις βλάβες του ήλιου: Η παρατεταμένη έκθεση στις βλαβερές ακτίνες UV του ήλιου οδηγεί σε υπερμελάγχρωση και ηλιακές κηλίδες. Μπορείτε να αντιμετωπίσετε αποτελεσματικά τις βλάβες από τον ήλιο χρησιμοποιώντας ένα scrub καφέ για λιπαρό δέρμα . Επιπλέον, η εφαρμογή αντηλιακού ή λοσιόν σώματος με βάση την καφεΐνη μπορεί να προστατεύσει το δέρμα σας και να το θρέψει, κάνοντάς το να φαίνεται πιο υγιές και φωτεινό.

Προσφέρει ιδιότητες λεύκανσης και λάμψης του δέρματος: Τα απαραίτητα αντιοξειδωτικά στην σπιτική μάσκα προσώπου με καφέ προκαλούν λεύκανση και βοηθούν στην αναζωογόνηση του κουρασμένου και θαμπού δέρματος ελέγχοντας την υπερβολική παραγωγή σμήγματος, συσφίγγοντας τους πόρους  και προάγοντας την κυκλοφορία του αίματος, που βοηθά στη φωτεινότητα της επιδερμίδας .

Οφέλη του καφέ για ρουτίνες περιποίησης μαλλιών


Προωθεί την ανάπτυξη των μαλλιών: Οι θύλακες των τριχών μας αποτελούνται από μικροσκοπικά κύτταρα που διαιρούνται κατά το σχηματισμό και την ανάπτυξη του άξονα. Αυτά τα κύτταρα μήτρας βοηθούν στην παραγωγή κερατίνης – μια απαραίτητη πρωτεΐνη για υγιή ανάπτυξη μαλλιών.
Η περιεκτικότητα του καφέ σε καφεΐνη παρέχει τα απαιτούμενα αντιοξειδωτικά στους θύλακες των τριχών. Ο καφές ωφελεί τα κύτταρα του δέρματος ελαχιστοποιώντας την δια-επιδερμική απώλεια νερού και προάγοντας την παραγωγή υγιών τριχοειδών κυττάρων. Βελτιώνει επίσης την κυκλοφορία του αίματος στο σώμα.

Καταπολεμά την τριχόπτωση: Οι θύλακες των τριχών τείνουν να εξασθενούν καθώς επηρεάζονται σε μεγάλο βαθμό λόγω της καθιστικής ζωής μας και των επικίνδυνων περιβαλλοντικών καταστάσεων. Αυτό οδηγεί σε υπερβολική τριχόπτωση και φαλάκρα. Η τοπική εφαρμογή καφεΐνης στα μαλλιά μειώνει αποτελεσματικά την τριχόπτωση και προάγει την ταχύτερη ανάπτυξη των μαλλιών.

Ενισχύει τα υγιή και λαμπερά μαλλιά: Πλούσια σε βασικές αντιοξειδωτικές ιδιότητες και θρεπτικά συστατικά, τα εκχυλίσματα καφέ ενισχύουν τους θύλακες των τριχών και προσθέτουν λάμψη στα μαλλιά σας. Λειτουργούν επίσης καλά εάν χρησιμοποιούνται για το πλύσιμο των μαλλιών και τη μείωση του φριζαρίσματος.

Απολεπίζει το τριχωτό της κεφαλής : Όπως και το δέρμα μας, το τριχωτό της κεφαλής μας πρέπει να απολεπίζεται τακτικά. Εάν τα μαλλιά σας είναι λιπαρά , μπορεί να χρειάζονται βαθύ καθαρισμό. Το τρίψιμο με μάσκα καφέ βοηθά στην απομάκρυνση των νεκρών κυττάρων του δέρματος και διατηρεί την ισορροπία του pH του τριχωτού της κεφαλής, η οποία συμβάλλει στην υγιή ανάπτυξη των μαλλιών.
Αποτρέπει το πρόωρο γκριζάρισμα: Εάν υποφέρετε από τα πρώιμα σημάδια γήρανσης και τα μαλλιά σας αρχίζουν να γκριζάρουν, τότε ο καφές μπορεί να σας σώσει. Λειτουργεί ως φυσικό χρώμα μαλλιών και σκουραίνει την απόχρωση των τριχοθυλακίων.

Τώρα, δείτε πώς μπορείτε να δημιουργήσετε μια τέλεια ρουτίνα περιποίησης με βάση τον καφέ για υγιές δέρμα χρησιμοποιώντας φυσικά προϊόντα περιποίησης .

Σώμα -πρόσωπο και δερματικός φραγμός.

Καθαρισμός: Ο καθαρισμός εξαλείφει τη βρωμιά, την υπερβολική λιπαρότητα και τυχόν υπολείμματα μακιγιάζ που είναι χτισμένα στο ανώτερο στρώμα του δέρματος. Πριν πλύνετε το πρόσωπο και το σώμα σας, τρίψτε με μια κρέμα προσώπου με βάση το λάδι ή με ένα λάδι καθαρισμού σε όλο το πρόσωπό . Θα αναμιγνύεται με τα φυσικά έλαια του δέρματος και θα διαλύει τα σωματίδια του μακιγιάζ και τη σκόνη που έχουν κολλήσει στους πόρους . Σκουπίστε το πρόσωπό σας με το βρεγμένο βαμβάκι.

Στη συνέχεια, πλύνετε το σώμα σας με ένα πλύσιμο σώματος με βάση τον καφέ για να το καθαρίσετε πλήρως. Αυτό βοηθά στην αναζωογόνηση του δέρματος καθαρίζοντας το απαλά και αφήνοντας απαλό και ελαστικό δέρμα.

Απολέπιση: Ο καφές λειτουργεί ως εξαιρετικό απολεπιστικό, καθώς καθαρίζει σε βάθος και προάγει την ανάπτυξη υγιών κυττάρων του δέρματος. Οι γειωμένοι σπόροι του λειτουργούν σαν ένα αποτελεσματικό και φθηνό απολεπιστικό απολέπισης σώματος.

Θρεπτική μάσκα: Καθαρίστε σε βάθος και θρέψτε το πρόσωπό σας με μια ενυδατική μάσκα καφέ για το πρόσωπο . Αναζωογονεί το δέρμα αφαιρώντας τα νεκρά κύτταρα του δέρματος χωρίς να διαταράσσει το φράγμα υγρασίας. Μειώνει επίσης το μαύρισμα  αναστρέφοντας τις επιπτώσεις της βλάβης από τον ήλιο, παρέχοντας έτσι μια σφιχτή ακμαία και ελαστική όψη.

Τόνωση: Με τη βοήθεια τονωτικών με βάση τον καφέ, μπορείτε να εξισορροπήσετε τα επίπεδα pH  παρέχοντας επαρκή ενυδάτωση και θρεπτικά συστατικά στο δέρμα. Ένα φυσικό τονωτικό προσώπου χωρίς τοξίνες θα διευκολύνει την απορρόφηση άλλων προϊόντων περιποίησης.

Ενυδάτωση: Καθάρισες αποτελεσματικά το δέρμα σου και του παρείχες απαραίτητα θρεπτικά συστατικά και υγρασία. Τώρα θα πρέπει να κλειδώσετε την υγρασία στα βαθύτερα στρώματα . Θα πρέπει να εφαρμόζετε ελαφριά λοσιόν σώματος με βάση τον καφέ, κρέμα χεριών ή ενυδατική κρέμα προσώπου το πρωί και το βράδυ.

Πώς να εφαρμόσετε καφέ στο πρόσωπο;
Μπορείτε να εφαρμόσετε ένα μείγμα από ελαιόλαδο και κατακάθι καφέ. Απλώστε στο πρόσωπό σας και κάντε μασάζ με κυκλικές κινήσεις. Αφήστε το για 30-45 λεπτά και μετά ξεπλύνετε με χλιαρό νερό. Διαφορετικά, μπορείτε να εφαρμόσετε φυσικά προϊόντα που υποστηρίζονται από καφέ και κακάο.

Τι κάνει ο καφές στο πρόσωπό σας;
Ο καφές διεγείρει τη ροή του αίματος και διευρύνει ή διαστέλλει τα αιμοφόρα αγγεία. Αυτό αυξάνει τη ροή του αίματος, η οποία μπορεί να βοηθήσει το δέρμα να σφίξει φυσικά. Επιπλέον, περιέχει απαραίτητα αντιοξειδωτικά που ενισχύουν την παραγωγή κολλαγόνου στο δέρμα και μειώνουν την πρόωρη γήρανση των κυττάρων.

Πώς να χρησιμοποιήσετε ένα scrub καφέ για το πρόσωπο;
Αρχικά, εφαρμόστε επαρκή ποσότητα Coffee Face Scrub σε βρεγμένο πρόσωπο και λαιμό. Στη συνέχεια, κάντε απαλό μασάζ με τα δάχτυλά σας με κυκλικές κινήσεις προς τα πάνω. Αφήστε το στο δέρμα για 30-45 λεπτά και στη συνέχεια ξεπλύνετε με νερό.

Τι θα συμβεί αν απλώσουμε καφέ στο πρόσωπο;
Ο καφές είναι ένα εξαιρετικό απολεπιστικό, το οποίο βοηθά στην προώθηση της ροής του αίματος που βοηθά στη μείωση της ακμής, της κυτταρίτιδας και των ραγάδων. Επιπλέον, βοηθά στην απομάκρυνση των νεκρών κυττάρων του δέρματος και των ακαθαρσιών, κάνοντας το δέρμα πιο λείο και λαμπερό.

Πώς να αφαιρέσετε το μαύρισμα από το πρόσωπο με καφέ;
Για να αφαιρέσετε το μαύρισμα από το πρόσωπο, πρέπει να εφαρμόσετε μια μάσκα προσώπου Mamaearth Coffee, η οποία θα διεισδύσει βαθιά στο δέρμα και θα αντιστρέψει τις επιπτώσεις της βλάβης από τον ήλιο. Έχει απαλές απολεπιστικές ιδιότητες που απορροφούν την περίσσεια λιπαρότητας.

/mamaearth.in/

Μοιραστείτε τα θέματα μας με τους φίλους σας. Γίνετε φίλοι μας και μπείτε στην κοινότητα μας

Ενημερώνετε πάντα τον γιατρό σας.

www.pexels.com

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr