Ο πιο υγιεινός και λαμπερός τρόπος για να στεγνώσετε τα μαλλιά σας

Ο πιο υγιεινός και λαμπερός τρόπος για να στεγνώσετε τα μαλλιά σας

Παρόλο που η εντύπωση σας σχετικά με το στέγνωμα των μαλλιών, έχει καταγράψει ότι ο υγεινός τρόπος είναι το φυσικό στέγνωμα χωρίς παρεμβάσεις (απλώς περιμένοντας τα μαλλιά σας να στεγνώσουν) , ωστόσο με τη σωστή τεχνική, η χρήση φροντίδας με το πιστολάκι, μπορεί τελικά να σας εκπλήξει και να είναι στην πραγματικότητα πολύ πιο υγιεινή για τα μαλλιά σας από το να τα αφήνετε απλώς να στεγνώσουν μόνο στον φυσικό αέρα.

Συμβουλές για το στέγνωμα στον αέρα
Το στέγνωμα των μαλλιών σας στον φυσικό αέρα είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να αποφύγετε τη ζημιά από τη θερμότητα που μπορεί να προκληθεί από το πιστολάκι, αλλά υπάρχουν ορισμένα μειονεκτήματα στο να αφήνετε τα μαλλιά σας να στεγνώνουν αργά.

Όπως όλοι ίσως γνωρίζετε, το στέγνωμα των μαλλιώνστον αέρα μπορεί να διαρκέσει λίγο. Όταν τα μαλλιά σου είναι βρεγμένα, φουσκώνουν. Εάν τα μαλλιά σας χρειάζονται περίπου δύο ώρες για να στεγνώσουν πλήρως στον αέρα, τα μαλλιά σας θα πρήζονται για μεγάλο χρονικό διάστημα, γεγονός που ασκεί μεγαλύτερη πίεση στις πρωτεΐνες που διατηρούν τα μαλλιά σας ανέπαφα. Αυτή η πίεση μπορεί να οδηγήσει σε σπάσιμο της τρίχας, κάτι που δεν θέλουμε όλες.

Επίσης, όταν στεγνώνετε τα μαλλιά σας στον αέρα, μπορεί να μπείτε στον πειρασμό να τρίψετε τα μαλλιά σας με μια πετσέτα. Αυτή η τριβή θα κάνει τα μαλλιά σας να απογυμνωθούν, να σπάσουν και να στεγνώσουν. Για να αποφευχθεί αυτό, συνιστούμε να χρησιμοποιήσετε ένα μπλουζάκι ή μια πετσέτα από μικροΐνες για να πιέσετε το υπερβολικό νερό από τα μαλλιά σας αντί να τα τρίψετε.

Μπορεί να μπείτε στον πειρασμό να βουρτσίσετε τα μαλλιά σας όταν είναι βρεγμένα, αλλά αυτό θα προκαλέσει τέντωμα των τριχων , προκαλώντας έτσι ζημιά και σχίσιμο ενώ τα μαλλιά σας θα γίνουν πολύ  πιο ευαίσθητα. Ωστόσο, το να μην βουρτσίζετε τα μαλλιά σας και να βγείτε έξω θα προκαλέσει κόμπους, σπασμένες άκρες και μια αφρόντιστη απεριποίητη όψη.

Ο καλύτερος τρόπος για να διατηρήσετε τα μαλλιά σας χωρίς φριζάρισμα και μπερδέματα είναι να χτενίζετε τα μαλλιά σας στο ντους και μετά να ΜΗΝ βουρτσίζετε τα μαλλιά σας.

Όταν βιάζεστε τους κρύους μήνες του χειμώνα, μοιάζει αναπόφευκτο να βγείτε έξω με τα μαλλιά σας ακόμα βρεγμένα, αλλά το να τα αφήνετε έτσι σημαίνει ότι να παγώνουν έξω . Όταν τα μαλλιά σας παγώνουν μετά ακολουθεί μεγάλο σπάσιμο της τρίχας. Βεβαιωθείτε ότι τα μαλλιά σας είναι εντελώς στεγνά πριν βγείτε έξω όταν κάνει κρύο!

 

Συμβουλές για πιστολάκι
Εάν πρόκειται να στεγνώσετε τα μαλλιά σας με πιστολάκι, ακολουθήστε τις συμβουλές μας για να το κάνετε με τρόπο που θα διατηρήσει τα μαλλιά σας υγιή και λαμπερά.

Για να στεγνώσετε τα μαλλιά σας χωρίς να κάνετε μεγάλη ζημιά, σας συνιστούμε να μην χρησιμοποιείτε ποτέ τις ρυθμίσεις υψηλής θερμότητας του πιστολιού σας. Το στέγνωμα με το πιστολάκι  προκαλεί ένα φαινόμενο που λέγεται «στέγνωμα με φλας» στο οποίο όχι μόνο αφαιρείται η επιφανειακή υγρασία, αλλά και το νερό που είναι δεσμευμένο στα μαλλιά. Ο καλύτερος τρόπος για να αποφύγετε αυτό το φαινόμενο του «στεγνώματος με φλας» είναι να στεγνώσετε σταδιακά τα μαλλιά σας αντί να δοκιμάσετε να τα ψήσετε σε υψηλή θερμοκρασία.

Ένας άλλος τρόπος για να αποφύγετε το ψήσιμο των μαλλιών σας είναι κρατώντας το στεγνωτήρα μαλλιών τουλάχιστον 6 ίντσες μακριά από το τριχωτό της κεφαλής σας και κρατώντας το πιστολάκι σε συνεχή κίνηση. Η υπερβολική άμεση θερμότητα σε ένα μόνο σημείο μπορεί να στεγνώσει τις τρίχες εξαιρετικά και να τις κάνει άψυχες. Η χρήση ενός προσαρτήματος διαχύτη είναι ένα εξαιρετικό εργαλείο που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να έχετε πιο απλωμένη και ομοιόμορφη ροή αέρα. Δεδομένου ότι ορισμένες ζημιές λόγω θερμότητας είναι αναπόφευκτες για να μετριαστεί κάποια από τις ζημιές, συνιστούμε να χρησιμοποιήσετε ένα μαλακτικό ή ένα σπρέι προστασίας από τη θερμότητα ώστε να μειώσετε την εξάτμιση του νερού.

Ούτε το απλό στέγνωμα στον αέρα, ούτε απλώς το πιστολάκι είναι υγιεινό για τα μαλλιά σας. Ο καλύτερος τρόπος για να διατηρήσετε τα μαλλιά σας υπέροχα και φανταστικά με παιδική και υγιή όψη, είναι να κάνετε έναν συνδυασμό και των δύο. Συνιστάται να αφήνετε τα μαλλιά σας να στεγνώσουν στον φυσικό αέρα κατά 70-80% και μετά να τα στεγνώσετε με πιστολάκι ώστε να στεγνώσουν τελείως. Αυτή η μέθοδος θα διατηρήσει τα μαλλιά σας υγιή και υπέροχα όπως ακριβώς τα φαντάζεστε.

Έλαιο στρουθοκάμηλου (σβήσιμο ρυτίδων λαιμού)

 

 

 

 

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr