Τζίνσενγκ: Η πολύτιμη ρίζα που καταπολεμά τη στυτική δυσλειτουργία

Τζίνσενγκ: Η πολύτιμη ρίζα που καταπολεμά τη στυτική δυσλειτουργία

Το τζίνσενγκ θεωρείται υπερτροφή και από την αρχαιότητα χρησιμοποιείται για τη θεραπεία διάφορων δυσλειτουργιών.
Οι ιδιότητες του τζίνσενγκ είναι πάμπολλες και μέχρι σήμερα διερευνώνται διαρκώς. Πρόκειται για μια πολύτιμη ρίζα που καταπολεμά και τη στυτική δυσλειτουργία.

Τι είναι το κορεάτικο τζίνσενγκ;
Το κορεάτικο τζίνσενγκ (Panax Ginseng) θεωρείται φάρμακο για πολλές ασθένειες. Έχει τονωτικές, αντιφλεγμονώδες και αντιοξειδωτικές ιδιότητες.

Μειώνει τη συναισθηματική φόρτιση και το άγχος, αυξάνει την πνευματική διαύγεια και εγρήγορση, τονώνει το ανοσοποιητικό και νευρικό σύστημα. Κλινικές μελέτες έδειξαν ότι η κατανάλωση του διευκολύνει τη στύση και αυξάνει τα επίπεδα τεστοστερόνης, την παραγωγή σπέρματος και την αύξηση της αντοχής σε αθλητές. Μερικοί άνδρες το εφαρμόζουν στο δέρμα του πέους ως θεραπεία της πρόωρης εκσπερμάτωσης.

Τζίνσενγκ
Είναι ένα ασιάτικο φυλλοβόλο φυτό με πολλά οφέλη για τον οργανισμό
Τζίνσενγκ – Ιδιότητες
♦ Αντιμετωπίζει τη στυτική δυσλειτουργία

Συμβάλλει στην ενίσχυση της σεξουαλικής διέγερσης, βοηθώντας τη στύση. Μια ανασκόπηση 24 μελετών του 2018 απέδειξε ότι η λήψη συμπληρωμάτων τζίνσενγκ μπορούσε να βελτιώσει σημαντικά τα συμπτώματα της στυτικής δυσλειτουργίας. Ένα άλλο μέρος του φυτού, ο καρπός του (ginseng berry), περιέχει εξίσου ευεργετικές δράσεις.

Σύμφωνα με μελέτη που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό «Νature», οι συμμετέχοντες που λάμβαναν 1.400 mg εκχυλίσματος μούρων τζίνσενγκ καθημερινά για 8 εβδομάδες είχαν σημαντικά βελτιωμένη σεξουαλική λειτουργία, σε σύγκριση με εκείνους που έπαιρναν χάπι εικονικού φαρμάκου.

♦ Καταπολεμά το αίσθημα κόπωσης

Δρα ως ενεργειακή ”ένεση”, η οποία βελτιώνει τα επίπεδα ενέργειάς σας. . Από τη μία, διατηρείται μια ισορροπία στο κεντρικό νευρικό σύστημα αποτρέποντας την υπερδιέγερση και από την άλλη καταπολεμούν τη φλεγμονή και εξισορροπούν τα επίπεδα της κορτιζόλης, της ορμόνης του στρες.

Μια ανασκόπηση ορισμένων μελετών διαπίστωσε ότι το τζίνσενγκ λειτουργεί ως φάρμακο για την κόπωση.

Τζίνσενγκ
Φαίνεται ότι συνδέεται με τη γονιμότητα και τις σεξουαλικές δυσλειτουργίες
♦ Προστατεύει την υγεία του εγκεφάλου

Σύμφωνα με μια μικρή μελέτη που συμπεριέλαβε ασθενείς με Αλτσχάιμερ που έλαβαν 4,5 γραμμάρια σκόνης τζίνσενγκ κάθε μέρα για 12 εβδομάδες, διαπίστωσε ότι βελτιώθηκε η γνωστική τους λειτουργία, σε σύγκριση με τα άτομα που έλαβαν εικονικό φάρμακο.

♦ Eνδυναμώνει το ανοσοποιητικό σύστημα

Αποτελεί έναν από τους καλύτερους σύμμαχους στη μάχη κατά των ιών και των λοιμώξεων, χάρη στο εκχύλισμα της ρίζας που παρουσιάζει ισχυρή αντιιική δράση.

Μια μικρή μελέτη από το 2020 διαπίστωσε ότι οι άνθρωποι που καθημερινά λάμβαναν δύο συμπληρώματα τζίνσενγκ, είχαν σχεδόν 50% λιγότερες πιθανότητες να κρυολογήσουν ή να αρρωστήσουν με γρίπη, σε σύγκριση με τους ανθρώπους που έπαιρναν εικονικό φάρμακο.

♦ Βοηθά στον έλεγχο του σακχάρου στο αίμα

Στοιχεία από πρόσφατες μελέτες έχουν αποδείξει ότι οι ενώσεις γκινσενοσίδης στο τζίνσενγκ μπορούν να βοηθήσουν στην εξομάλυνση των επιπέδων σακχάρου στο αίμα, διευκολύνοντας το μεταβολισμό της γλυκόζης.

Όπως διαπίστωσε μια ανασκόπηση οκτώ μελετών, η λήψη συμπληρωμάτων τζίνσενγκ κατάφερε να συμβάλλει στη βελτίωση του ελέγχου του σακχάρου στο αίμα και της ευαισθησίας στην ινσουλίνη – δύο βασικοί παράγοντες για τη θεραπεία του διαβήτη. Τέλος, συμβάλλει επίσης στη μείωση της φλεγμονής.

Τζίνσενγκ – Παρενέργειες
Καταναλώνετε τη ρίζα είτε ως σκόνη στο φαγητό, είτε ως ρόφημα, διαλύοντας ένα κουταλάκι του γλυκού σε ένα ποτήρι βραστό νερό. Χρησιμοποιήστε τη σκόνη για δύο έως τρεις εβδομάδες και στη συνέχεια αφήστε ένα κενό μιας εβδομάδας, πριν καταναλώσετε ξανά.

Σύμφωνα με τις διαπιστώσεις, θεωρείται μία ασφαλής ουσία. Ωστόσο, ο κάθε οργανισμός αντιδρά διαφορετικά σε διάφορες ουσίες και το βότανο συνδέεται με κάποιες παρενέργειες όταν λαμβάνεται με άλλες ουσίες ή σε διάφορες καταστάσεις, όπως είναι η εγκυμοσύνη. Ανάμεσα στις παρενέργειες που έχουν καταγραφή ανήκουν οι εξής:

Νευρικότητα
Πονοκέφαλος
Υπερδιέγερση
Γαστρεντερικά προβλήματα

Προσοχή! Η υπερβολική του χρήση ενδέχεται να προκαλέσει αϋπνία. Εάν ακολουθείτε φαρμακευτική αγωγή, συμβουλευτείτε το γιατρό σας για τη χρήση της. Να μην λαμβάνεται από άτομα που ακολουθούν αγωγή με αντικαταθλιπτικά.

health4u.gr

Μοιραστείτε τα θέματα μας με τους φίλους σας. Γίνετε φίλοι μας και μπείτε στην κοινότητα μας

Ενημερώνετε πάντα τον γιατρό σας.

 Έλαιο στρουθοκάμηλου (σβήσιμο ρυτίδων λαιμού)

5 σέρουμ σαλιγκαριού για φυσικό μπότοξ στην μισή τιμή!

Osilift Serum Σύσφιξης Λείανσης Σε Πρόσωπο Και Σώμα.

Δηλητήριο φιδιού-Σέρουμ άμεσου αποτελέσματος. Ελιξίριο φυσικού μπότοξ.

Ορός χαβιαριού. Serum σε τιμή γνωριμίας!

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr