Φυτά για την Ανακούφιση των Αρθρώσεων

Φυτά για την Ανακούφιση των Αρθρώσεων

Η φθορά του χόνδρου ή η φθορά του υγρού των αρθρώσεων προκαλεί τοπική φλεγμονή, η οποία ευθύνεται για τον πόνο στις αρθρώσεις

Η φθορά αυτή εντοπίζεται κυρίως σε μια σειρά παθήσεων που ομαδοποιούνται με τον μερικές φορές κάπως γενικό όρο «ρευματισμοί».

Ενώ τα αντιφλεγμονώδη φάρμακα ανακουφίζουν συχνότερα τον πόνο, δεν μπορούν να καταναλώνονται με ασφάλεια όλη την ώρα, οπότε τι να κάνετε όταν πονάτε;

Φυτά για την Ανακούφιση των Αρθρώσεων.
Έχετε σκεφτεί ποτέ τη θεραπευτική δράση των φυτών; Είναι ιδιαίτερα αποτελεσματικά!

Το φυτό Σπειραία, για την ανακούφιση από τον πόνο
Το φυτό αυτό φτάνει σε ύψος μέχρι και τα 1,50 μέτρα, ενώ το άρωμά του είναι μεθυστικό. Η Spirea Ulmaria, όπως είναι και η επιστημονική της ονομασία, έδωσε ακόμη και το όνομά της στην ασπιρίνη, καθώς περιέχει σαλικυλικό οξύ.

Το φυτό αυτό έχει ουσιαστικά τις εξής ιδιότητες: είναι αντιφλεγμονώδες, οπότε θα είναι αποτελεσματικό σε περίπτωση ιογενούς ή βακτηριακής λοίμωξης και θα ανακουφίσει τον πόνο στις αρθρώσεις που συνοδεύει την οστεοαρθρίτιδα.

Πώς θα το αξιοποιήσετε;
• Σε τσάι: 40 γραμμάρια ανά λίτρο βραστού νερού. Τρία φλιτζάνια την ημέρα για περίπου τρείς εβδομάδες.

• Ως κατάπλασμα, δηλαδή ως πολτώδες μάζα του φυτού αναμειγμένη με νερό και τοπική εφαρμογή στην επιφάνεια της πονεμένης άρθρωσης, προκειμένου να ανακουφίσετε τις φλεγμονώδεις αρθρώσεις.

• Σε κάψουλες, για θεραπεία που διαρκεί από μία έως αρκετές εβδομάδες, μετά από ιατρική συμβουλή.

Το φραγκοστάφυλο ως φυσικό αντιφλεγμονώδες
Πράγματι, το φραγκοστάφυλο έχει πολλές θεραπευτικές ιδιότητες.

Εκτός από τη διουρητική του δράση, το φραγκοστάφυλο είναι ουσιαστικά αντιφλεγμονώδες, σε τέτοιο βαθμό που μπορεί επάξια να επονομαστεί και ως «φυσική κορτιζόνη». Παρέχει ισχυρή αντιφλεγμονώδης δράση στο ουροποιητικό σύστημα, αλλά ειδικά στις αρθρώσεις.

Πώς θα το αξιοποιήσετε;

• Σε τσάι: 50 γραμμάρια από τα φύλλα του φυτού με ένα λίτρο ζεστό νερό. Πριν το ζέσταμα, αφήστε τα φύλλα για μερικά λεπτά στο κρύο νερό.

Μετά το ζέσταμα, αφήστε το για ακόμη μερικά λεπτά εκτός φωτιάς. Τρία φλιτζάνια την ημέρα για περίπου τρείς εβδομάδες. Επιπλέον, μπορείτε να προσθέσετε και φύλλα από Σπειραία για ενισχυμένη δράση.

• Σε κάψουλες, για θεραπεία που διαρκεί από μία έως αρκετές εβδομάδες, μετά από ιατρική συμβουλή.

Το αρπαγόφυτο
Το αρπαγόφυτο, είναι γνωστό εδώ και πολύ καιρό για την αναλγητική και αντιφλεγμονώδη δράση του.

Γνωστό και ως «νύχι του διαβόλου», το φυτό αυτό αποτελεί ένα από τα πολυτιμότερα φαρμακευτικά βότανα που μας έχει δώσει η αφρικανική ήπειρος.

Όμως ολόκληρο το φυτό, καταστέλλοντας τη φλεγμονή των αρθρώσεων, αποκαθιστά την ευκαμψία σε μια άκαμπτη άρθρωση.

Πώς θα το αξιοποιήσετε;
• Σε τσάι: βάζουμε σε μισό λίτρο κρύου νερού 1 κουταλιά της σούπας ρίζα σε σκόνη και το αφήνουμε να βράσει για 5 λεπτά. Στη συνέχεια, αφήνουμε το αφέψημα για περίπου 10 λεπτά και μετά μπορούμε να το καταναλώνουμε κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Συνεχίστε αυτήν την διαδικασία για μία έως δύο εβδομάδες, όσο διαρκεί ο πόνος στις αρθρώσεις.

• Σε κάψουλες, για θεραπεία που διαρκεί από μία έως αρκετές εβδομάδες, μετά από ιατρική συμβουλή.

Ως αντιφλεγμονώδες φυτό, καταπολεμά αποτελεσματικά τους ρευματισμούς και επομένως ανακουφίζει από τον πόνο στις αρθρώσεις.
Μπαμπού για τα οστά
Με την επιστημονική ονομασία Bambousa arundinacea, το μπαμπού βρίσκεται σε ολόκληρη την Ασία, τόσο σε καλλιεργημένη όσο και σε ακαλλιέργητη μορφή.

Το μπαμπού δεν χρησιμοποιείται μόνο για την κατασκευή επίπλων, σπιτιών, οδικού εξοπλισμού, αλλά τα φύλλα του θεωρούνται επίσης διουρητικά και αντιφλεγμονώδη.

Αποδεικνύεται επίσης ένα πραγματικό φυτικό ορυχείο πυριτίου με πολύ υψηλή συγκέντρωση μετάλλων.

Επίσης, περιέχει κάλιο, σίδηρο, ασβέστιο και επιτρέπει τη γρήγορη και καλή αποκατάσταση ενός σπασμένου οστού.

Το πυρίτιο επιτρέπει πράγματι τη βέλτιστη αφομοίωση του φωσφόρου, η οποία, σε ισορροπία με το ασβέστιο, δίνει όλη του τη δύναμη στα οστά.

Ως αντιφλεγμονώδες φυτό, καταπολεμά αποτελεσματικά τους ρευματισμούς και επομένως ανακουφίζει από τον πόνο στις αρθρώσεις, όπως π.χ. στην οστεοαρθρίτιδα ή στην αρθρίτιδα.

Επιπλέον, το μπαμπού ενδυναμώνει τα νύχια και τα μαλλιά!

Κατά προτίμηση, λαμβάνεται ως κάψουλα, σύμφωνα με τις δοσολογίες που συνιστώνται από τους ειδικούς.

Προσοχή! Αυτά τα 4 φυτά δεν ενδείκνυνται για έγκυες ή θηλάζουσες.

yo.gr

 

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr