Τρώγεται ζεστό και κρύο! Συνταγή για Ρυζόγαλο που θυμίζει γιαγιά !
Τρώγεται ζεστό και κρύο! Συνταγή για Ρυζόγαλο που θυμίζει γιαγιά – ΧΡΥΣΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Ποιος πεθύμησε ρυζόγαλο; Τρέξε κουζίνα, μάζεψε αυτά τα λίγα υλικά και ξεκίνα να ακολουθείς βήμα βήμα αυτή την τόσο απλή συνταγή για να φτιάξεις ένα υπέροχο ρυζόγαλο. Συνταγή που εμπιστεύομαι χρόνια.
Υλικά
50 γρ ρύζι καρολίνα
400 ml νερό
Λίγο αλάτι
200 γρ ζάχαρη
1 λίτρο γάλα
70 γρ άνθος αραβοσίτου βανίλια
1 βανίλια
Κανέλα
Τρώγεται ζεστό και κρύο! Συνταγή για Ρυζόγαλο που θυμίζει γιαγιά – ΧΡΥΣΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Εκτέλεση
Αρχικά, πλένουμε καλά το ρύζι. Έπειτα ρίχνουμε το ρύζι σε ένα κατσαρολάκι με το νερό και λίγο αλάτι και το βράζουμε.
Όταν βράσει προσθέτουμε την ζάχαρη, το μισό γάλα και ανακατεύουμε καλά.
Στο υπόλοιπο κρύο γάλα διαλύουμε το άνθος αραβοσίτου βανίλια μέχρι να γίνει ομοιογενές το μείγμα. Όταν είναι έτοιμο, το ρίχνουμε στην κατσαρόλα και ανακατεύουμε σε μέτρια φωτιά να πήξουν.
Όταν είναι έτοιμο, κατεβάζουμε από την φωτιά και αρωματίζουμε με την βανίλια.