Η καλύτερη άσκηση για την υγεία – το καλύτερο αδυνάτισμα και  άψογο κορμί .

Η καλύτερη άσκηση για την υγεία – το καλύτερο αδυνάτισμα και άψογο κορμί .

Οι περισσότεροι άνθρωποι δεν απολαμβάνουν τη γυμναστική, αλλά δυστυχώς, μπορεί να είναι επιζήμιο για την υγεία μας αν παραμελήσουμε τη φυσική μας κατάσταση. Η άσκηση μπορεί να μας βοηθήσει να χάσουμε βάρος και να αποτρέψει την πτώση της υγείας μας, συμπεριλαμβανομένης της εμφάνισης διαβήτη και υψηλής αρτηριακής πίεσης. Λοιπόν, ποιες ασκήσεις μπορούν να δώσουν σε εσάς και στην υγεία σας τη μεγαλύτερη αξία;

Ας τις ανακαλύψουμε.

1. Burpees

Το Burpees είναι μια άσκηση που οι περισσότεροι άνθρωποι περιφρονούν, στοχεύουν όμως  πολλούς διαφορετικούς μύες. Όχι μόνο δουλεύεις μυς σε ολόκληρο το σώμα σου, αλλά τα μπέρπι αυξάνουν επίσης τον καρδιακό σου ρυθμό καθώς τα κάνεις, βοηθώντας και την καρδιοαναπνευστική σου άσκηση. Αν μόλις ξεκινάς, μπορείς να κάνεις πίσω τα πόδια σου αντί να πηδάς ή αν είσαι έμπειρος ειδικός και χρειάζεσαι περισσότερη πρόκληση, μπορείς πάντα να προσθέτεις βάρη στη ρουτίνα σου.

2. Πλαϊνά Lunges


Οι πλάγιες βολάν είναι υπέροχες επειδή δουλεύουν τους γλουτούς και το εσωτερικό των μηρών σας. Αυτή είναι η τέλεια άσκηση για κάποιον που μόλις ξεκινάει. Οι πλάγιες προπονήσεις δεν είναι πολύ έντονες και δεν επιταχύνουν τον καρδιακό σας ρυθμό όπως κάνουν άλλες προπονήσεις.

Εάν είστε έμπειροι  μπορείτε να δοκιμάσετε να προσθέσετε βάρη  για αυξημένη ένταση.
3. squat
Τα squat είναι ένας φανταστικός τρόπος για να ασκήσετε τα πόδια, τους τετρακέφαλους, τους γλουτούς και τους μηριαίους. Εκτός από αυτούς τους μύες, τα squat ενισχύουν επίσης τον πυρήνα σας.

Αυτή η άσκηση όχι μόνο θα βοηθήσει ολόκληρο το σώμα σας στη μυϊκή οικοδόμηση αλλά μπορεί επίσης να βελτιώσει τη συνολική μυϊκή σας μάζα. Εάν είστε αρχάριοι με τα squats, φροντίστε να ξεκινήσετε αργά και να μειώσετε την κάμψη σας σε κάτι που αισθάνεστε πιο άνετα. Με τον καιρό θα μπορείτε να αυξήσετε το βάθος του squat σας, αλλά πρέπει πρώτα να συνηθίσετε το σώμα σας στην κίνηση. Εάν έχετε συνηθίσει να κάνετε squats στη ρουτίνα γυμναστικής σας, μπορείτε να προσθέσετε βάρη για περισσότερη πρόκληση.
4. Σχοινάκι

Θυμάστε όταν το σχοινάκι ήταν ένα δημοφιλές παιχνίδι για να παίξετε με τα παιδιά της γειτονιάς; Λοιπόν, αυτή η άσκηση μπορεί επίσης να είναι απίστευτα ωφέλιμη για τους ενήλικες. Αυτή η άσκηση μπορεί να είναι ευχάριστη ΚΑΙ να σας προσφέρει μια προπόνηση για ολόκληρο το σώμα εάν κρατάτε τον κορμό σας σφιχτό και πιέζετε τους γλουτιούς σας. Αυτός είναι ένας άλλος εξαιρετικός τρόπος για να μπείτε και στην καθημερινή σας καρδιο.
5. Κλωτσιές γαϊδάρου-Butt Kicks

Αυτή η άσκηση είναι μια άλλη άσκηση που στοχεύει τους γλουτούς και τους μηριαίους σας. Εάν έχετε δυνατούς γλουτούς, αυτό μπορεί να βοηθήσει στη συνολική υγεία του κάτω μέρους της πλάτης σας. Αυτό που κάνει τα γαϊδουράκια ιδανικά  είναι ότι υπάρχει μια παραλλαγή της προπόνησης που ταιριάζει σε οποιοδήποτε επίπεδο φυσικής κατάστασης. Μπορείτε να προσθέσετε βάρη ή να κάνετε μια πιο τροποποιημένη έκδοση εάν είστε νεότεροι στην προπόνηση.

Όταν ξεκινάτε με αυτές τις ασκήσεις, μην πιέζετε τον εαυτό σας περισσότερο από όσο αισθάνεστε άνετα ε. Το σώμα σας θα σας πει πότε είναι αρκετό και όταν ξεκινάτε οποιαδήποτε νέα ρουτίνα άσκησης, φροντίστε να μην υπερβάλλετε σε ό,τι δεν μπορείτε. Το να είσαι υγιής και δραστήριος είναι σημαντικό, αλλά δεν μπορείς να πας από την μια στιγμή στην άλλη απο την αδράνεια στην υπερ γύμναση ούτε στο τρέξιμο σε έναν μαραθώνιο. Ξεκινήστε με τα βασικά, προχωρήστε προς τα πάνω και κάντε ένα βήμα τη φορά. Η σωστή φροντίδα του σώματος και του μυαλού σας είναι ο καλύτερος τρόπος για να ζήσετε τη ζωή στο έπακρο.

Έλαιο στρουθοκάμηλου (σβήσιμο ρυτίδων λαιμού)

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr