Έχετε ερεθισμένο λαιμό; Με αυτό το συστατικό που υπάρχει σε κάθε σπίτι θα τον καταπολεμήσετε!

Έχετε ερεθισμένο λαιμό; Με αυτό το συστατικό που υπάρχει σε κάθε σπίτι θα τον καταπολεμήσετε!

Με αυτό το γλυκό συστατικό θα αντιμετωπίσετε τον πονόλαιμο!
Έχετε ερεθισμένο λαιμό; Με αυτό το συστατικό που υπάρχει σε κάθε σπίτι θα τον καταπολεμήσετε!Photo/IStock
Στην περίπτωση που νιώθεις το λαιμό σου να σε γρατζουνάει και δεν θέλεις να πάρεις σιρόπι ενώ δεν έχει ξεκινήσει ο βήχας, τότε υπάρχει ένα ιδανικό αντιβιοτικό που βρίσκεται στην κουζίνα σου και θα σε σώσει!

Αυτό δεν είναι άλλο από το μέλι, πλούσιο σε αντιοξειδωτικά και μία πολύ καλή θεραπεία για τις πληγές και την ρύθμιση της χοληστερόλης. Οι έρευνες που αποδεικνύουν την αποτελεσματικότητα του ποικίλουν ανά τον κόσμο και αποτελεί έναν σημαντικό σύμμαχο στην καταπολέμηση του κοινού κρυολογήματος.

Η αντιβακτηριδιακή δράση του μελιού:
Αρκούν μερικές κουταλιές μέλι ώστε να δράσουν κατά των βακτηρίων και όπως έχουν αποδείξει και παλαιότερες μελέτες, μπορεί να καταπολεμήσει δεκάδες στελέχη, συμπεριλαμβανομένων του E.coli και της σαλμονέλας.

Συγκεκριμένα ένας τύπος μελιού που προέρχεται από τη Νέα Ζηλανδία και ονομάζεται μέλι manuka, σε συνδυασμό με το μέλι Tualang από τη Μαλαισία, έχει αποδειχθεί ότι δρουν κατά του σταφυλόκοκκου και του βακτηρίου του πεπτικού συστήματος, που ευθύνεται για το πεπτικό έλκος, το H.pylori.

Πως το μέλι δρα κατά του πονόλαιμου και του βήχα;
Σε μελέτη που έλαβαν μέρος 139 παιδιά διαπιστώθηκε ότι το μέλι ήταν το πιο αποτελεσματικό καταπραϋντικό στην ανακούφιση του νυχτερινού βήχα, αλλά και στην βελτίωση του ύπνου.

Εδώ θέλει ιδιαίτερη προσοχή όσον αφορά τα παιδιά, καθώς το μέλι δεν πρέπει να χορηγείται κάτω του ενός έτους, αφού το πεπτικό σύστημα των βρεφών δεν μπορεί να διαχειριστεί τυχόν μολυσματικές ουσίες που προκαλούν αλλαντίαση. Το μέλι πιθανότατα να συμπεριλαμβάνει σπόρους clostridium botulinum, βακτήρια που προσβάλλει το γαστρεντερικό σύστημα, όπως και να προκαλέσει αλλαντίαση!

Tip: Μια ιδανική λύση είναι να φτιάξετε ένα ζεστό τσάι (όχι καυτό) και να προσθέσετε μια κουταλιά μέλι.

Φωτογραφικά πρακτορεία: iStock

bestofyou.gr

Μοιραστείτε τα θέματα μας με τους φίλους σας. Γίνετε φίλοι μας και μπείτε στην κοινότητα μας

Ενημερώνετε πάντα τον γιατρό σας.

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr