ΠΩΣ ΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΕΤΕ ΤΑ ΟΞΕΑ ΣΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ – ΓΙΑ ΔΕΡΜΑ ΑΠΑΛΟ ΚΑΙ ΦΩΤΕΙΝΟ ΣΑΝ ΓΑΛΑ

ΠΩΣ ΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΕΤΕ ΤΑ ΟΞΕΑ ΣΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ – ΓΙΑ ΔΕΡΜΑ ΑΠΑΛΟ ΚΑΙ ΦΩΤΕΙΝΟ ΣΑΝ ΓΑΛΑ

Οι βαθύτεροι τόνοι δέρματος είναι πλούσιοι σε μελανίνη και μπορούν να ανταποκριθούν με διαφορετικούς τρόπους σε σύγκριση με τους πιο ανοιχτόχρωμους ή σταριώδεις τόνους δέρματος.

Αυτό ισχύει ιδιαίτερα όταν έχετε να κάνετε με ισχυρά οξέα που διεισδύουν βαθιά στο δέρμα σας και μεταμορφώνουν την υφή και την όψη του. Πρέπει να είστε προσεκτικοί όταν χρησιμοποιείτε οξέα για δέρμα πλούσιο σε μελανίνη. Η ακατάλληλη χρήση μπορεί να οδηγήσει σε υπέρχρωση και ερεθισμό. Εδώ είναι ένας οδηγός για τη χρήση 5 από τα πιο μοντέρνα οξέα περιποίησης δέρματος για βαθύτερους τόνους δέρματος…

Πώς να χρησιμοποιήσετε οξέα στην περιποίηση του δέρματος για βαθύτερους τόνους δέρματος

01. Σαλικυλικό οξύ

Το σαλικυλικό είναι ένα ασφαλές για χρήση οξύ για επιρρεπείς στην ακμή και λιπαρούς τύπους δέρματος. Το συστατικό λειτουργεί ως αντιφλεγμονώδης και αντιβακτηριδιακός παράγοντας για να διατηρεί υπό έλεγχο τα ξεσπάσματα. Είναι επίσης ένα εξαιρετικό απολεπιστικό και εξισορροπητικό σμήγματος που μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε πολλά στάδια της ρουτίνας σας – καθαριστικό, ορό ή ακόμα και ενυδατική. Τα προϊόντα με ισχύ σαλικυλικού οξέος 2% είναι ιδανικά για βαθύτερους τόνους δέρματος.

02. Γλυκολικό οξύ

Ένας ισχυρός απολεπιστικός παράγοντας, το γλυκολικό οξύ είναι ένα AHA (άλφα υδροξυ οξύ) που χρησιμοποιείται σε χημικά peeling, τονωτικά και καθαριστικά για να απομακρύνει τα νεκρά κύτταρα του δέρματος από το δέρμα σας. Αυτό το οξύ έχει το χαμηλότερο μοριακό βάρος μεταξύ όλων των AHA και επομένως είναι εξαιρετικά διεισδυτικό στη φύση. Αυτό μπορεί μερικές φορές να οδηγήσει σε μεταφλεγμονώδη προβλήματα υπερμελάγχρωσης για βαθύτερους τύπους δέρματος. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο συνιστάται η χρήση του πολύ πιο ήπιου αμυγδαλικού οξέος για την αποφυγή τέτοιων περιπτώσεων.

Πώς να χρησιμοποιήσετε οξέα στην περιποίηση του δέρματος για βαθύτερους τόνους δέρματος

03. Γαλακτικό οξύ

Το γαλακτικό οξύ είναι ένα ακόμη απαλό απολεπιστικό που βοηθά στη βελτίωση του δέρματός σας, αλλά χωρίς να διαταράσσει τον φραγμό υγρασίας του. Προέρχεται από το γάλα, το γαλακτικό οξύ βρίσκεται επίσης φυσικά στο δέρμα σας και βοηθά στη βελτίωση της υφής του με τακτική χρήση. Για καθημερινή χρήση, αναζητήστε προϊόντα με μέγιστη συγκέντρωση 10% με pH 3,4 έως 5.

04. Υαλουρονικό οξύ

Το υαλουρονικό οξύ είναι ένα θεϊκό δώρο για το πλούσιο σε μελανίνη ξηρό δέρμα! Το ισχυρό συστατικό βρίσκεται επίσης φυσικά στο δέρμα και είναι υπεύθυνο για τη διατήρηση της ισορροπίας υγρασίας του λιπιδικού φραγμού. Αναζητήστε σκευάσματα που παρασκευάζονται με υποστηρικτικά συστατικά, όπως το λακτοβιονικό οξύ και η λουμικόλη, που μπορούν να βοηθήσουν στον έλεγχο της υπερμελάγχρωσης και στη μείωση της εμφάνισης σκούρων κηλίδων και λεπτών γραμμών με τακτική χρήση.

05. Ασκορβικό οξύ

Υπάρχει μια λανθασμένη αντίληψη στην κοινότητα περιποίησης της επιδερμίδας ότι το συστατικό που λαμπρύνει και φωτίζει το ασκορβικό οξύ (βιταμίνη C) μπορεί να διαταράξει τον φυσικό τόνο του δέρματός σας. Αυτό δεν ισχύει, καθώς η βιταμίνη C στοχεύει ειδικά την υπερμελάγχρωση και δεν προκαλεί καμία βλάβη στον φυσικό τόνο του δέρματός σας. Απλώς φροντίστε να φοράτε αντηλιακό κάθε μέρα για να επιτρέψετε στο συστατικό να κάνει τη δουλειά του.

 

 

 

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr