Άσκηση: Πότε είναι η καλύτερη ώρα για να κάνετε γυμναστική;

Άσκηση: Πότε είναι η καλύτερη ώρα για να κάνετε γυμναστική;

Άσκηση: Η πρωινή άσκηση βοηθάει πολλούς ανθρώπους να έχουν πιο ποιοτικό ύπνο το βράδυ.

Έχουμε τονίσει τη σημασία της άσκησης ως υγιεινής συνήθειας, αλλά αυτό εγείρει ένα ερώτημα. Δηλαδή, ποια είναι η καλύτερη ώρα της ημέρας για να ασκηθείτε, το πρωί ή το απόγευμα/βράδυ; Στην πραγματικότητα, όπως επισημαίνουν οι ερευνητές, μπορείτε να υποστηρίξετε και τις δύο.

Πρωινή προπόνηση
Τα οφέλη της πρωινής προπόνησης περιλαμβάνουν:

Κάνετε την προπόνησή σας πριν από τις 9 π.μ., επιτυγχάνοντας κάτι που κάποιοι άνθρωποι δεν θα καταφέρουν όλη την ημέρα, μια τεράστια τόνωση του εγωισμού σας. Επίσης, θα ξεκινήσετε τη μέρα σας με έναν εγκέφαλο φορτισμένο με ενδορφίνες, χημικές ουσίες που αφήνουν τον εγκέφαλό σας να αισθάνεται χαρούμενος και χαλαρός.

Καίτε περισσότερο λίπος. Όσοι ξεκινούν τη ρουτίνα άσκησής τους με άδειο στομάχι καίνε περίπου 20% περισσότερο σωματικό λίπος από όσους γυμνάζονται αργότερα μέσα στην ημέρα.
Μια πρωινή άσκηση ενισχύει το μεταβολισμό σας, πράγμα που σημαίνει ότι θα καίτε θερμίδες καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας καθώς τις καταναλώνετε.

Η πρωινή άσκηση βοηθάει πολλούς ανθρώπους να έχουν πιο ποιοτικό ύπνο το βράδυ, ενώ μια βραδινή προπόνηση που ανεβάζει τον οργανισμό σας μπορεί να κάνει τον ύπνο πιο δύσκολο.
Απογευματινή προπόνηση
Τα οφέλη περιλαμβάνουν:

Μπορείτε πιθανώς να κοιμηθείτε λίγο παραπάνω το πρωί.
Η θερμοκρασία του σώματός σας κορυφώνεται μεταξύ 2 μ.μ. και 6 μ.μ. και αυτή η αυξημένη θερμοκρασία βελτιστοποιεί τη μυϊκή λειτουργία και τη δύναμη, καθώς και την αντοχή σας.
Η κινητική της πρόσληψης οξυγόνου είναι ταχύτερη το βράδυ και αυτό σημαίνει ότι χρησιμοποιείτε τους πόρους σας πιο αργά και αποτελεσματικά απ’ ό,τι το πρωί.
Το απόγευμα ή το βράδυ, ο χρόνος αντίδρασής σας είναι ο ταχύτερος, ενώ ο καρδιακός ρυθμός και η αρτηριακή σας πίεση είναι οι χαμηλότερες, και όλα αυτά μειώνουν τις πιθανότητες τραυματισμού, ενώ βελτιώνουν την απόδοσή σας.

Έτσι, η επιλογή είναι πραγματικά δική σας, καθώς μπορεί να υπάρξει επιχείρημα και για τα δύο, και πράγματα όπως το πρόγραμμά σας και οι προσωπικές σας προτιμήσεις θα επηρεάσουν την απόφασή σας. Το κυριότερο είναι να σηκωθείτε από τον καναπέ, να βγείτε έξω και να αρχίσετε να κινείστε!

healthweb.gr 

Ροδέλαιο. Σύσφιξη, τόνωση, λάμψη. Ιδανικό για καπνίστριες!

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr