Πεντικιούρ στο σπίτι

Πεντικιούρ στο σπίτι

Φέρε το πεντικιούρ στο σπίτι!
Από Μελπομένη Ελμάζη

Όπως έχουμε ξαναπεί η ομορφιά είναι ένα δικαίωμα που το έχουν όλοι-όλες. Γιατί τώρα που καλοκαιριάζει να μαζεύεις χρήματα και για πεντικιούρ; Με απλά βήματα μπορείς να έχεις βελούδινα και περιποιημένα άκρα για να φορέσεις με άνεσα και αυτοπεποίθηση τα σανδάλια σου.

Πριν προχωρήσουμε όμως στην ανάλυση του πώς θα το πετύχεις αυτό, να τονίσω ότι όσα σου γράφω είναι τρόποι για να εξοικονομίσεις χρήματα παραμένοντας πάντα περιποιημένη με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Φυσικά, αν έχεις τον χρόνο και την οικονομική άνεση το ιδανικό είναι να απευθυνθείς σε ένα κέντρο ομορφιάς.

Αρχικά, πάρε μια άνετη στάση σώματος. Είναι πολύ σημαντικό να κάθεσαι βολικά και να έχεις όλα τα εργαλεία που θα χρειαστείς ( λεκάνη, πετσέτα, μανό) μπροστά σου, ώστε να κάνεις πιο εύκολες κινήσεις.

Θα χρειαστείς :

Δύο γλώσσες ( ξύλινη και πλαστική). Για τις σκληρύνσεις στα πέλματα χρησιμοποιούμε την ξύλινη γλώσσα απαραίτητα.
Αφρόλουτρο της αρεσκείας μας
Λίμα χάρτινη.
Μπάφερ
Πενσάκι για τις παρανυχίδες
Βουρτσάκι για τα νύχια.
Σπρωχτάκι ή ξυλάκι μανικιούρ.
Άλατα μπάνιου.
Αιθέριο έλαιο μέντας. Το έλαιο μέντας βοηθά στο να ξεπρίζονται τα πόδια αλλα και στην απαλλαγή από κάλους.
Φυτικό έλαιο ενυδάτωσης για πετσάκια.

Διαχωριστικό για τα δάχτυλα των ποδιών. Κάτι τέτοιο είναι χρήσιμο ώστε να μην λερώνονται τα νύχια καθώς τα βάφεις. Εάν δεν έχεις (στα jumbo μπορείς να βρείς με 50 λεπτά κλικ εδώ)
Κρέμα ποδιών . Είναι απαραίτητη η χρήση της καθημερινά! Η ενυδατικές σώματος δεν κάνουν την ίδια ενυδάτωση με μια κρέμα ειδική για τα πόδια. Η υφή της πρέπει να είναι παχύρευστη .
Σε μια λεκάνη ζεσταίνουμε νερό. Όσο πιο ζεστό είναι το νερό τόσο πιο εύκολα θα μπορέσουμε με το τρύψιμο να αφαιρέσουμε τυχών σκληρύνσεις και κάλους. Στην λεκάνη μας είναι καλό να προσθέσουμε, πέρα από τα άλατα, το έλαιο μέντας και το σαπούνι που αναφέραμε παραπάνω, και 1 κουταλιά της σούπας αλάτι και σόδα. Αυτό γιατί ο συνδιασμός της σόδας και του αλατιού βοηθά στην ξεκούραση του ποδιού. Για να έρθουμε πιο κοντά στην ιδέα του “σπιτικού σπα” μπορούμε να προσθέσουμε και φύλλα δυόσμου στο ποδόλουτρό μας. Αφού τελειώσουμε με την προετοιμασία αφήνουμε τα πόδια μας μέσα στην λεκάνη για 10 με 20 λεπτά.

Έπειτα βάζουμε στα πετσάκια (στο δέρμα δηλαδή δίπλα από το νύχι) ειδικό λάδι για να μαλακώσει η περιοχή και μετά με το σπρωχτάκι κάνοντας απαλές κινήσεις προς τα κάτω διώχνουμε τα πετσάκια, έχοντας το πόδι με το οποίο δεν εργαζόμαστε στο νερό.

Στη συνέχεια βρέχουμε το βουρτσάκι και τρύβουμε τα πετσάκια με κινήσεις κυκλικές, οριζόντιες και κάθετες ώστε να φύγουν τα νεκρά κύτταρα και να μην χρειάζεται να κόψουμε πολλά πετσάκια με το πενσάκι.Ότι έχει μείνει παίρνω το πενσάκι και καθαρίζω την περιοχή κόβοντας μόνο ότι εξέχει. Στο πεντικιούρ, όπως και στο μανικιούρ, δεν πρέπει να πονάμε. Εαν πονάμε σημαίνει πως κάτι κάνουμε λάθος και ότι οι κινήσεις μας είναι απότομες. Στο τέλος ξαναβάζουμε λάδι και κάνουμε μασάζ στα δάχτυλα.

Σειρά έχουν οι σκληρύνσεις του ποδιού μας. Με την γλώσσα, πρώτα με την ξύλινη και έπειτα με την πλαστική, τρύβουμε περιοχές όπως η φτέρνα, το μικρό και το μεγάλο δάχτυλο με διαλείματα στα οποία βρέχω την γλώσσα μου για να καθαρίζει και να είναι πιο μαλακή η επάφη της με το πέλμα μας. Προσοχή! Σε κάθε γλώσσα που χρησιμοποιούμε πρώτα τρύβουμε με την σκληρή της επιφάνεια και μετά με την λεία.Με τον νυχοκόπτη, κόβουμε τα νύχια τετράγωνα. Έχει σημασία να κρατήσετε το σχήμα του νυχιού τετράγωνο γιατί είναι εύκολο να μπεί κάποια τρίχα και να προκληθεί μόλυνση. Με την χάρτινη λίμα, δίνουμε σχήμα στο νύχι και γλυκαίνουμε τις γωνίες ενώ με το buffer που θα χρησιμοποιήσουμε μετά, φεύγουν οι ραβδώσεις από την επιφάνεια του νυχιού.

Αφού τελειώσουμε με το λιμάρισμα σειρά έχει το pealing του πέλματος που κάνοντας μασάζ για 2-3 λεπτά, φεύγουν τα νεκρά κύτταρα. Τέλος βάζουμε κρέμα και βάφουμε τα νύχια μας στο πιο φωτεινό και χαρούμενο χρώμα της Άνοιξης!

www.maxmag.gr

Έλαιο στρουθοκάμηλου (σβήσιμο ρυτίδων λαιμού)

 

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr