Στεγνό βούρτσισμα σώματος: Γιατί πρέπει να το ξεκινήσεις τώρα;

Στεγνό βούρτσισμα σώματος: Γιατί πρέπει να το ξεκινήσεις τώρα;

Καλά το κρύβαμε τόσο καιρό. Τώρα που το δέρμα βγαίνει σε κοινή θέα θέλουμε να είναι λείο, απαλό χωρίς κυτταρίτιδα, Η λύση; Το στεγνό βούρτσισμα.

Ευαγγελία Αλπίδου

Επιτέλους το δέρμα αποκαλύπτεται σιγά σιγά. Θέλεις να είναι και να φαίνεται λαμπερό και υγιές, σωστά; Το μυστικό είναι το dry brushing, δηλαδή το στεγνό βούρτσισμα! Τι είναι το στεγνό βούρτσισμα; Όπως βουρτσίζεις τα μαλλιά και τα δόντια σου έτσι πρέπει να βουρτσίζεις και το σώμα σου. Πέρα απ’ το ότι θα αφυπνίσει τις αισθήσεις σου είναι σημαντικό και για την υγεία σου.

Το στεγνό βούρτσισμα είναι ένα πανάρχαιο τελετουργικό ομορφιάς από την Ινδία και την Αγιουρβέδικη ιατρική. Και από αυτό και μόνο καταλαβαίνεις ότι έχει βάση.

Για να ξεκινήσουμε από τα βασικά, το στεγνό βούρτσισμα μπορείς να το κάνεις μόνη σου σπίτι. Ονομάζεται ”στεγνό” γιατί σε όλη τη διαδικασία δε χρησιμοποιείς καμία λοσιόν, κρέμα ή λάδι σώματος. Αντιθέτως, πάνω σε εντελώς στεγνό δέρμα χρησιμοποιείς μία χοντρή βούρτσα και ξεκινάς να κάνεις ελαφριές κυκλικές κινήσεις με φορά προς τα πάνω, από τα πόδια προς την καρδιά, σα να κάνεις απολέπιση.

Ο λόγος που γίνεται με φορά προς τα πάνω είναι για να τονώσει τη ροή του αίματος και να αποβάλει τις τοξίνες από τους πόρους. Είναι μία μορφή φυσικής απολέπισης που λειτουργεί για να αφαιρέσει τα νεκρά κύτταρα του δέρματος. Όταν η βούρτσα έρχεται σε επαφή με το στεγνό δέρμα δημιουργείται μεγαλύτερη τριβή σε σχέση με όταν εφαρμόζεται κάποιο ενυδατικό προϊόν.

Ποια είναι τα οφέλη; Διέγερση του λεμφικού συστήματος, απολέπιση του δέρματος από νεκρά κύτταρα, απομακρύνονται οι τοξίνες και βοηθάει στη κυκλοφορία του αίματος. Επίσης, το στεγνό βούρτσισμα βοηθάει στη διάσπαση της κυτταρίτιδας και στη χαλάρωση του δέρματος. Νομίζω πως δε χρειάζεται να πω κάτι άλλο για να σε πείσει!

Το μόνο που πρέπει να προσέξεις είναι ότι σε περίπτωση που έχεις ευαίσθητο δέρμα καλό είναι να ρωτήσεις πρώτα τον γιατρό σου πριν ξεκινήσεις το στεγνό βούρτσισμα. Τέλος, όταν τελειώσεις τη διαδικασία κάνε ένα χλιαρό ντουζ για να αφαιρέσεις τα νεκρά κύτταρα και άπλωσε μετά τη body lotion σου για να ενυδατώσεις το δέρμα σου. Με αυτόν τον τρόπο θα αποκτήσεις από την πρώτη κιόλας φορά ένα λαμπερό και υγιές δέρμα.

www.thenotebook.gr

Εντατικό έλαιο σύσφιξης σώματος με μίξη βοτάνων. Κισσός.

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr