5 Αγιουρβεδικά βότανα για ανακούφιση από τον πόνο

5 Αγιουρβεδικά βότανα για ανακούφιση από τον πόνο

Ο χρόνιος πόνος μπορεί να επηρεάσει αρνητικά και τα συνταγογραφούμενα παυσίπονα μπορεί να έχουν σοβαρές παρενέργειες. Εξερευνήστε πώς ένας επαγγελματίας της Αγιουρβέδα βοηθά τους πελάτες της να διαχειριστούν τον πόνο.
Σύμφωνα με το CDC , πάνω από το 20% των Αμερικανών ζουν με χρόνιο πόνο. Θα ξεκινήσω με μια απλή ερώτηση: Πώς αντιμετωπίζετε τον πόνο;

Ορισμένοι πελάτες στο ιατρείο μου στην Αγιουρβέδα αναφέρουν ότι λαμβάνουν συνταγογραφούμενα παυσίπονα – όλα νόμιμα και υπό τη φροντίδα των γιατρών τους – για να βοηθήσουν στη διαχείριση των χρόνιων καταστάσεων τους και να λάβουν κάποια ανακούφιση.

Δυστυχώς, η εξάρτηση από τα οπιοειδή έχει οδηγήσει στη χειρότερη κρίση ναρκωτικών στην αμερικανική ιστορία. Σύμφωνα με το Εθνικό Ινστιτούτο για την Κατάχρηση Ναρκωτικών (NIDA), περισσότεροι από 2 εκατομμύρια Αμερικανοί κάνουν κατάχρηση οπιοειδών. Σύμφωνα με τα Εθνικά Ινστιτούτα Υγείας (NIH), το 2020 πάνω από 80.000 άτομα στις ΗΠΑ πέθαναν από υπερβολική δόση οπιοειδών.

Η προσέγγιση της Αγιουρβέδα στη διαχείριση του πόνου
Ο γνωστός επαγγελματίας της Αγιουρβέδα Δρ. Robert E. Svoboda λέει ξεκάθαρα,

«Η Αγιουρβέδα καλωσορίζει και δέχεται τον πόνο, ακόμη και όταν προσπαθεί να τον ανακουφίσει, γιατί η Φύση σκοπεύει να είναι ένα πολυεπίπεδο μήνυμα για εμάς. Κάτω από την άμεση οδηγία – σταματήστε να χρησιμοποιείτε αυτό το μέρος του σώματος! – βρίσκεται ένα αίτημα να κοιτάξουμε τις ζωές μας και να δούμε τι κάνουμε για να δημιουργήσουμε αυτή τη δυστυχία».

Ανάλογα με την ασθένεια που προκαλεί πόνο, η Αγιουρβέδα συνιστά φυτικές θεραπείες, διατροφικές αλλαγές, καθημερινή άσκηση, διαχείριση του στρες, προγράμματα αποτοξίνωσης, πρωτόκολλα για την ενίσχυση του agni (πεπτική φωτιά) και την εξάλειψη του ama (τοξίνες) και μια καθημερινή ρουτίνα ως μονοπάτια για την ανακούφιση από τον πόνο. Αυτές οι μέθοδοι είναι αποτελεσματικές και, το πιο σημαντικό, δεν προκαλούν εξάρτηση.

Τι προκαλεί τον πόνο σύμφωνα με την Αγιουρβέδα;
Η Αγιουρβέδα θεωρεί το Vata ως το κύριο dosha που είναι υπεύθυνο για την πρόκληση και τη διάδοση του πόνου. Σύμφωνα με την Αγιουρβέδα, τα sub-doshas του Vata ( vayus ) συνδέονται με τον πόνο σε συγκεκριμένα μέρη του σώματος. Για παράδειγμα, ο γενικευμένος πόνος συνδέεται με το vyana v ayu . Οι πονοκέφαλοι συνδέονται με το prana vayu και το vyana vayu. κοιλιακό άλγος σε samana vayu και apana vayu ; και πόνος στο στήθος σε vyana vayu και prana vayu.

Εάν το Vata dosha σας μπορεί να αντιμετωπιστεί (μέσω της διατροφής, του τρόπου ζωής, των βοτάνων, του Panchakarma, της αποτοξίνωσης και της διαχείρισης του στρες), το ίδιο μπορεί και ο πόνος (στις περισσότερες περιπτώσεις).

Αγιουρβεδικά βότανα και σκευάσματα που βοηθούν στη διαχείριση του πόνου
Το Ashwagandha (Withania somnifera ) είναι ένα φυσικό αναλγητικό – εμποδίζει τα σήματα πόνου να ταξιδεύουν κατά μήκος του κεντρικού νευρικού συστήματος. Η έρευνα έχει δείξει ότι οι πολυάριθμες δράσεις του Ashwagandha περιλαμβάνουν αντιφλεγμονώδεις, αντιαρθριτικές, αναλγητικές και αντι-στρες ιδιότητες. Σύμφωνα με μια άλλη μελέτη , το ashwagandha ανακουφίζει από συμπτώματα όπως πόνο και πρήξιμο στις αρθρώσεις σε άτομα με ρευματοειδή αρθρίτιδα.

Το Dashmoola είναι ένα μείγμα 10 βοτάνων της Αγιουρβέδα που χρησιμοποιούνται για τη θεραπεία ποικίλων παθήσεων, συμπεριλαμβανομένης της αρθρίτιδας και των φλεγμονωδών διαταραχών. Το Dashmoola κυριολεκτικά μεταφράζεται σε «δέκα ρίζες», από τις οποίες πέντε ρίζες είναι δέντρων και πέντε είναι θάμνων. Αυτό το σκεύασμα είναι αντιφλεγμονώδες, αντιοξειδωτικό και αναλγητικό και έχει ηρεμιστικές ιδιότητες για να βοηθήσει στη διαχείριση του πόνου στις αρθρώσεις και στην προώθηση της διαχείρισης του Vata roga (παθήσεις που βασίζονται στο Vata). Διατίθεται με τη μορφή λαδιού, τσαγιού και σκόνης.

Ο κουρκουμάς ( Curcuma longa ) χρησιμοποιείται συνήθως σε συστήματα ιατρικής της Κίνας και της Αγιουρβέδα. Διαθέτει κουρκουμίνη, η οποία είναι ένα ενεργό αντιφλεγμονώδες συστατικό. Έχει επίσης ιδιότητες ανακούφισης από τον πόνο. Μελέτες δείχνουν ότι ο κουρκουμάς μπορεί να λειτουργήσει εξίσου καλά με την ιβουπροφαίνη για τη μείωση του πόνου. Πολλαπλές μελέτες έχουν δείξει ότι η λήψη υψηλότερων δόσεων κουρκουμίνης σε μορφή συμπληρώματος – περίπου 1.000 χιλιοστόγραμμα (mg) την ημέρα – είχε παρόμοια αποτελέσματα ανακούφισης από τον πόνο με τη λήψη ενός συνταγογραφούμενου μη στεροειδούς αντιφλεγμονώδους φαρμάκου (ΜΣΑΦ).

Το τζίντζερ ( Zingiber officinale ) έχει χρησιμοποιηθεί για αιώνες στην ιατρική της Αγιουρβέδα ως αντιφλεγμονώδης παράγοντας. Το τζίντζερ είναι γνωστό για τις εξαιρετικές αντισηπτικές και αντιφλεγμονώδεις ιδιότητές του που βοηθούν στη μείωση του πόνου και του πρηξίματος στις αρθρώσεις. Μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί για οστεοαρθρίτιδα, ρευματοειδή αρθρίτιδα και πόνους στις αρθρώσεις και τους μύες. Το τζίντζερ είναι γνωστό ότι αυξάνει την κυκλοφορία του αίματος, η οποία μειώνει τον πόνο στις πληγείσες περιοχές και περιέχει σαλικυλικά , τα οποία μπορούν να βοηθήσουν στην ανακούφιση της ενόχλησης. Μπορείτε να πιείτε τσάι τζίντζερ ή να εφαρμόσετε πάστα τζίντζερ στις αρθρώσεις σας και μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε τοπικά ένα καλής ποιότητας αιθέριο έλαιο αραιωμένο με ασφάλεια σε ένα έλαιο φορέα.

Το Nirgundi ( Vitex negundo ), που ονομάζεται επίσης πεντάφυλλο αγνό δέντρο, είναι ένα άλλο ισχυρό φυτό Αγιουρβέδα. Στα κλασικά κείμενα της Αγιουρβέδα, το Nirgundi είναι ένα από τα πιο δημοφιλή και χρήσιμα βότανα που χρησιμοποιούνται για τη διαχείριση όλων των ειδών των πόνων των αρθρώσεων, ακόμη και των κράμπες της περιόδου. Μπορεί να μειώσει τόσο το πρήξιμο, όσο και τον υπερβολικό πόνο. Οι ισχυρές αντιφλεγμονώδεις, αντισπασμωδικές και αντιοξειδωτικές του ιδιότητες βοηθούν τις αρθρώσεις να ανακάμψουν και να επιστρέψουν στην υγιή τους κατάσταση σε χρόνο μηδέν. Συχνά, το έλαιο Nirgundi εφαρμόζεται στις αρθρώσεις για να μειώσει τον πόνο.

Τελικές σκέψεις για την ανακούφιση από τον πόνο της Αγιουρβέδα
Κάθε χρόνο, εκατομμύρια Αμερικανοί χρησιμοποιούν οπιοειδή για τη διαχείριση του πόνου. Αλλά οι παρενέργειες αυτών των φαρμάκων δεν μπορούν να αγνοηθούν. Εάν έχετε βαρεθεί να βασίζεστε σε δυτικά συνταγογραφούμενα φάρμακα για ανακούφιση από τον πόνο και αναζητάτε συμπληρωματικές μεθόδους θεραπείας, συμβουλευτείτε το γιατρό σας. Είναι καλύτερο να μιλήσετε με έναν επαγγελματία υγείας πριν πάρετε οποιοδήποτε από αυτά τα βότανα για τη διαχείριση του πόνου.

Αποποίηση ευθύνης: Το περιεχόμενο είναι καθαρά ενημερωτικό και εκπαιδευτικό και δεν πρέπει να ερμηνεύεται ως ιατρική συμβουλή. Οι πληροφορίες δεν προορίζονται για χρήση στη διάγνωση, θεραπεία, θεραπεία ή πρόληψη οποιασδήποτε ασθένειας. Χρησιμοποιήστε το περιεχόμενο μόνο κατόπιν συνεννόησης με κατάλληλο πιστοποιημένο ιατρό ή επαγγελματία υγείας. Εάν θηλάζετε, παίρνετε φάρμακα ή έχετε μια ιατρική πάθηση, συμβουλευτείτε τον γιατρό σας πριν χρησιμοποιήσετε οποιοδήποτε από αυτά τα βότανα.

www.spiritualityhealth.com

5 σέρουμ σαλιγκαριού για φυσικό μπότοξ στην μισή τιμή!

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr