Βότανα Αγιουρβέδα Για Τον Διαβήτη

Βότανα Αγιουρβέδα Για Τον Διαβήτη

Η φύση μας έχει δώσει πολλά βότανα για να παραμείνουμε υγιείς. Εδώ είναι μερικά που είναι γνωστό ότι διατηρούν τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα.

Ο διαβήτης ή Madhumeha , είναι μια από τις πιο κοινές ασθένειες στον κόσμο σήμερα. Πολλοί από εμάς είναι επιρρεπείς στους κινδύνους του διαβήτη. Η διατροφή, ο τρόπος ζωής και η διαχείριση του στρες είναι οι τρεις σημαντικές πτυχές που είναι πολύ κρίσιμες για τη διαχείριση και την πρόληψη του διαβήτη. Από την οπτική της Αγιουρβέδα, ο διαβήτης είναι ένα Maha Rog, μια σημαντική ασθένεια. Υπάρχουν 20 διαφορετικοί τύποι Madhumeha. Η εξατομικευμένη θεραπεία μαζί με τη διαχείριση της διατροφής και του τρόπου ζωής βοηθάει πολύ τους διαβητικούς να διατηρήσουν τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα τους υπό έλεγχο.

Ο Dr Partap Chauhan, διευθυντής, Jiva Ayurveda προτείνει αγιουρβεδικά βότανα που βοηθούν στη ρύθμιση του σακχάρου στο αίμα με φυσικούς τρόπους:

Triphala: Το Triphala έχει αμέτρητα οφέλη για την υγεία, συμπεριλαμβανομένης της μείωσης του επιπέδου γλυκόζης στο αίμα σας . Βοηθά στην τόνωση του παγκρέατος, προάγοντας έτσι την έκκριση ινσουλίνης. Σε μια πρόσφατη μελέτη, αποδείχθηκε ότι το triphala μειώνει πολύ τα επίπεδα γλυκόζης στο αίμα και είναι γνωστό ότι έχει ενώσεις που προκαλούν την διεγειρόμενη από την ινσουλίνη πρόσληψη γλυκόζης χωρίς να μετατρέπουν τη γλυκόζη σε λίπος και να αποθηκεύουν στα κύτταρα.

Amla: Το Amla είναι γνωστό για την ενίσχυση της ανοσίας και είναι εξαιρετικό για τα μαλλιά και το δέρμα σας. Οι γιατροί της Αγιουρβέδα συνιστούν το amla για τη διαχείριση του διαβήτη, ο λόγος είναι ότι είναι πλούσιο σε βιταμίνη C, η οποία είναι ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό και μπορεί να εξουδετερώσει τις ελεύθερες ρίζες στο σώμα.

Neem: Τα φύλλα Neem μπορούν να βοηθήσουν στη μείωση των επιπέδων σακχάρου στο αίμα. Ένας από τους καλύτερους τρόπους για να καταναλώσετε αυτά τα φύλλα neem είναι να φτιάξετε ένα αφέψημα ή Kashayam όπως το αναφέρουν στα σανσκριτικά. Θρυμματίζουμε τα φύλλα neem, τα προσθέτουμε στο νερό και τα αφήνουμε να βράσουν. Φιλτράρετε τα εκχυλίσματα και πάρτε αυτό το αφέψημα. Είναι ένας από τους καλύτερους τρόπους για την ανακούφιση από την υπεργλυκαιμία που προκαλείται από τη γλυκόζη.

Χυμός πικρής κολοκύθας: Αυτό το πικρό λαχανικό έχει ιδιότητες μείωσης της γλυκόζης. Στην πραγματικότητα, αυτό το λαχανικό μπορεί να επηρεάσει τον μεταβολισμό της γλυκόζης σε ολόκληρο το σώμα. Αυτό το βότανο μπορεί να βοηθήσει στην τόνωση της έκκρισης ινσουλίνης, αποδεικνύοντας έτσι ευεργετικό τόσο για ασθενείς Τύπου 1 όσο και για ασθενείς Τύπου 2 . Πιείτε το χυμό αυτού του πικρού λαχανικού πρώτα το πρωί για περίπου 2 μήνες για να δοκιμάσετε τη διαφορά.

www.thehealthsite.com

Έλαιο στρουθοκάμηλου (σβήσιμο ρυτίδων λαιμού)

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr