Οι βιταμίνες που θα σας χαρίσουν πιο δυνατά, πλούσια και μακριά μαλλιά

Οι βιταμίνες που θα σας χαρίσουν πιο δυνατά, πλούσια και μακριά μαλλιά

Τα μακριά, πλούσια μαλλιά είναι σημάδι νεότητας και καλής υγείας. Η απόκτηση μιας “γεμάτης” κουπ δεν είναι ωστόσο το ίδιο εύκολη για όλους.

Αν θέλετε να μακρύνετε τα μαλλιά σας ή αν ταλαιπωρήστε από τριχόπτωση, αραίωση και ξηροδερμία και τίποτα δεν μοιάζει να σας βοηθάει, έχει έρθει η ώρα να ρίξετε μια ματιά στη διατροφή σας και να εμπλουτίσετε το καθημερινό διατροφολόγιό σας με τις καλύτερες βιταμίνες για τα μαλλιά:

Τα καλύτερα ιχνοστοιχεία και οι top βιταμίνες για μαλλιά δυνατά και υγιή

Βιταμίνες του συμπλέγματος Β
Είναι γνωστό πως όλες οι βιταμίνες του συμπλέγματος Β είναι εξαιρετικά ευεργετικές για τα μαλλιά. Αν έπρεπε να διαλέξουμε την πιο σημαντική, τότε θα επιλέγαμε σίγουρα την Β7, γνωστή και ως βιοτίνη, η οποία επιταχύνει την ανάπτυξη μαλλιών και βελτιώνει σημαντική την υφή της τρίχας. Θα τη βρείτε στο κουνουπίδι, το τυρί, το σπανάκι τα μανιτάρια, τα αμύγδαλα κ.ά.

Βιταμίνη Ε

Οι βιταμίνες που μειώνουν αισθητά τα συμπτώματα της εμμηνόπαυσης
Εκτός από πολύ ευεργετική για το δέρμα, είναι επίσης σπουδαία για την πρόληψη της τριχόπτωσης και της αραίωσης. Ο λόγος για τη βιταμίνη Ε, η οποία χάρη στην ικανότητα που διαθέτει να αυξάνει την κυκλοφορία στο τριχωτό της κεφαλής, βοηθά τα μαλλιά να αναπτυχθούν δυνατά κι υγιή. Τροφές πλούσιες σε βιταμίνη E είναι μεταξύ άλλων το αμύγδαλο, το αβοκάντο, ο ηλιόσπορος, το σπανάκι.

Director’s Note: Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τη βιταμίνη Ε κατευθείαν στα μαλλιά σας, σπάζοντας μία κάψουλα με έλαιο βιταμίνης Ε και κάνοντας μασάζ στο τριχωτό.

Ψευδάργυρος
Ο αντιοξειδωτικός ψευδάργυρος χρησιμοποιείται συχνά στις θεραπείες τριχόπτωσης, καθώς συμβάλλει στη σύνθεση της κερατίνης και κατ’ επέκταση στην ανάπτυξη των μαλλιών. Για να τον εντάξετε στη διατροφή σας, μπορείτε να βάλετε στο πιάτο σας μεταξύ άλλων ξηρούς καρπούς και μαύρη σοκολάτα.

Χαλκός
Ο χαλκός ενισχύει την αντοχή της τρίχας και κάνει πιο λαμπερό το χρώμα των μαλλιών, ενώ η ανεπάρκειά του στον οργανισμό μπορεί να αυξήσει τις πιθανότητες της πρόωρης γήρανσης και κατ’ επέκταση του γκριζαρίσματος των μαλλιών. Θα τον βρείτε στα μανιτάρια πορτομπέλο, σε πολλούς ξηρούς καρπούς κ.ά.

Σίδηρος
Η ανεπάρκεια σιδήρου στον οργανισμό κάνει την τρίχα πιο αδύναμη και καταλήγει σε τριχόπτωση. Εμπλουτίστε λοιπόν τη διατροφή σας με σπανάκι και λοιπά πράσινα φυλλώδη λαχανικά, αλλά και όσπρια.

Ωμέγα-3 Λιπαρά Οξέα
Πολύ σημαντικά για τη διατήρηση του τριχωτού ενυδατωμένου και τη μείωση της ξηροδερμίας και της πιτυρίδας, τα Ω3 λιπαρά οξέα απαντώνται στο μουρουνέλαιο, τους σπόρους chia κ.ά.

Director’s Note: Για να βοηθήσετε τα μαλλιά σας να γίνουν ακόμα πιο υγιή και μακριά, αντικαταστήστε τα κοινά προϊόντα περιποίησης των μαλλιών σας με εξειδικευμένες συνθέσεις που ενισχύουν την τρίχα και μην παραλείπετε την περιποίηση του τριχωτού.

Αν έχετε έντονο πρόβλημα αραίωσης, πιτυρίδας, ξηροδερμίας ή τριχόπτωσης, αναζητήστε τη συμβουλή του δερματολόγου σας.

www.harpersbazaar.gr

Έλαιο Καρυδας σε Λίτρο! Τιμή προσφοράς!

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr