Αυτές είναι οι καλύτερες συμβουλές για αύξηση του μεταβολισμού μετά τα σαράντα.

Αυτές είναι οι καλύτερες συμβουλές για αύξηση του μεταβολισμού μετά τα σαράντα.

Συμβουλές απώλειας βάρους: Συμβουλές τρόπου ζωής και διατροφής για βελτίωση του μεταβολισμού στα 40 σας
Πολλά στοιχεία, όπως η ηλικία, το φαγητό, το φύλο, το σωματικό μέγεθος και η κατάσταση της υγείας σας, μπορεί να επηρεάσουν τον μεταβολισμό σας.

Η κατανάλωση μιας διατροφής πλούσιας σε θρεπτικά συστατικά είναι σημαντική για τη διατήρηση ενός υγιούς μεταβολισμού

Ο όρος «μεταβολισμός» αναφέρεται σε όλες τις χημικές διεργασίες που συμβαίνουν στο σώμα σας και σας κρατούν ζωντανούς και λειτουργούν. Επιπλέον, ο μεταβολισμός σας είναι υπεύθυνος για τη μετατροπή των θρεπτικών συστατικών στα τρόφιμα που προσλαμβάνετε σε ενέργεια.
Το σώμα σας μπορεί στη συνέχεια να αναπνεύσει, να κινηθεί, να αφομοιώσει την τροφή, να κυκλοφορήσει αίμα και να επισκευάσει κατεστραμμένους ιστούς και κύτταρα με την ενέργεια που χρειάζεται.

Ωστόσο, ο βασικός μεταβολικός ρυθμός σας, ή η ποσότητα των θερμίδων που καίτε ενώ ηρεμείτε, αναφέρεται συχνά ως «μεταβολισμός».

Όσο περισσότερες θερμίδες καίτε ενώ ξεκουράζεστε, τόσο μεγαλύτερος είναι ο μεταβολικός σας ρυθμός. Πολλά στοιχεία, όπως η ηλικία, το φαγητό, το φύλο, το σωματικό μέγεθος και η κατάσταση της υγείας σας, μπορεί να επηρεάσουν τον μεταβολισμό σας. Τα άτομα στα 40 τους μπορεί να παρουσιάσουν μείωση του μεταβολισμού. Ευτυχώς, η έρευνα δείχνει ότι κάνοντας μερικές εύκολες προσαρμογές στον τρόπο ζωής, ίσως μπορέσετε να το κάνετε αυτό.

9 συμβουλές για τον τρόπο ζωής και τη διατροφή που μπορούν να βοηθήσουν στη βελτίωση του μεταβολισμού στα 40 σας:

1. Ασκηθείτε τακτικά
Η άσκηση είναι ένας από τους καλύτερους τρόπους για να ενισχύσετε το μεταβολισμό στα 40 σας. Φροντίστε να συμπεριλάβετε στη ρουτίνα σας προπονήσεις καρδιο και ενδυνάμωσης. Οι ασκήσεις καρδιο μπορούν να βοηθήσουν στην καύση θερμίδων, ενώ η προπόνηση δύναμης μπορεί να χτίσει μυϊκή μάζα, η οποία αυξάνει τον μεταβολισμό.

2. Μείνετε ενυδατωμένοι
Το να πίνετε άφθονο νερό μπορεί να βοηθήσει στην ενίσχυση του μεταβολισμού σας. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι το νερό βοηθά στην αποβολή των τοξινών από το σώμα και το διατηρεί ομαλά. Επιδιώξτε τουλάχιστον οκτώ ποτήρια νερό την ημέρα.

3. Τρώτε συχνά
Είναι σημαντικό να τρώτε συχνά, μικρότερα γεύματα για να διατηρήσετε τον μεταβολισμό σας σε λειτουργία. Αυτό σημαίνει να τρώτε πρωινό, μεσημεριανό και βραδινό, με υγιεινά σνακ ενδιάμεσα.

4. Επιλέξτε τρόφιμα πλούσια σε θρεπτικά συστατικά
Η κατανάλωση μιας διατροφής πλούσιας σε θρεπτικά συστατικά είναι σημαντική για τη διατήρηση ενός υγιούς μεταβολισμού. Αυτό σημαίνει να τρώτε πολλά φρούτα και λαχανικά, άπαχες πρωτεΐνες και δημητριακά ολικής αλέσεως. Αυτές οι τροφές παρέχουν τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά για τη σωστή λειτουργία του οργανισμού.

5. Αποφύγετε τα επεξεργασμένα τρόφιμα
Τα επεξεργασμένα τρόφιμα είναι συχνά γεμάτα με ζάχαρη, ανθυγιεινά λίπη και άλλα πρόσθετα που μπορούν να επιβραδύνουν τον μεταβολισμό. Προσπαθήστε να αποφύγετε αυτά τα τρόφιμα όσο το δυνατόν περισσότερο και προτιμήστε αντ’ αυτού ολόκληρα, φρέσκα τρόφιμα.

6. Κοιμηθείτε αρκετά
Η έλλειψη ύπνου μπορεί να διαταράξει τις ορμόνες όπως η λεπτίνη και η γκρελίνη, που ρυθμίζουν το μεταβολισμό και την όρεξη. Επιδιώξτε τουλάχιστον επτά ώρες ύπνου τη νύχτα για να διατηρήσετε τον μεταβολισμό σας να λειτουργεί αποτελεσματικά.

7. Διαχειριστείτε το άγχος
Τα υψηλά επίπεδα στρες μπορούν επίσης να επηρεάσουν αρνητικά τον μεταβολισμό. Βρείτε τρόπους διαχείρισης του στρες, όπως διαλογισμό, γιόγκα ή ασκήσεις βαθιάς αναπνοής.

8. Περιορίστε την κατανάλωση αλκοόλ
Το αλκοόλ μπορεί να επηρεάσει το μεταβολισμό και επίσης να συμβάλει στην αύξηση βάρους. Περιορίστε την κατανάλωση αλκοόλ σε ένα ποτό την ημέρα ή λιγότερο.

9. Μείνετε ενεργοί όλη την ημέρα
Είναι σημαντικό να παραμένετε ενεργοί όλη την ημέρα για να διατηρήσετε έναν υγιή μεταβολισμό. Αυτό μπορεί να περιλαμβάνει το να παίρνετε τις σκάλες, να πηγαίνετε βόλτες ή να κάνετε δουλειές του σπιτιού. Το να κάθεστε για μεγάλα χρονικά διαστήματα μπορεί να επιβραδύνει τον μεταβολισμό, επομένως βρείτε τρόπους να παραμείνετε δραστήριοι όλη την ημέρα.

Η διατήρηση ενός υγιεινού τρόπου ζωής και διατροφής είναι ζωτικής σημασίας για τη διατήρηση ενός υγιούς μεταβολισμού στα 40 σας. Η ενσωμάτωση αυτών των συμβουλών στην καθημερινή σας ρουτίνα μπορεί να σας βοηθήσει να διατηρήσετε ομαλά τον μεταβολισμό σας και να βοηθήσετε στη διαχείριση του βάρους.

www.ndtv.com

Έλαιο στρουθοκάμηλου (σβήσιμο ρυτίδων λαιμού)

 

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr