Με αυτούς τους 10 τρόπους θα έχεις καύσεις ακόμη κι όταν κοιμάσαι

Με αυτούς τους 10 τρόπους θα έχεις καύσεις ακόμη κι όταν κοιμάσαι

Ευθύνες, κουρασμένο μυαλό, τοξικές σκέψεις, άπειρες δουλειές σε γρήγορο ρυθμό, όπου στο τέλος της ημέρας, η καθιστική ζωή και οι ανθυγιεινές διατροφικές συνήθειες γίνονται κανόνας καθώς αποτελούν συναισθηματική εκτόνωση και διαφυγή.

Με το παρακάτω πλάνο, πέρα από την έντονη καύση λίπους στο σώμα, θα ενεργοποιηθεί και η κρίση σας, η ψυχική σας αντοχή ενώ θα καθαρίσετε  και από τις ρυτίδες καθώς το δέρμα σας θα γίνει πιο φωτεινό. Επίσης ενδέχεται να αποτοξινωθεί το δέρμα της ακμής να νιώσετε ευεξία και πνευματική ξεκούραση. Εν ολίγοις η απόφαση σας να διώξετε το λίπος από πάνω σας θα αλλάξει την ζωή σας.

Προσπαθήστε να βρείτε (μία ή έστω μισή ώρα την μέρα για δραστηριότητες)  περπάτημα, διαλογισμό ή έστω ένα τέταρτο για να κοιτάξετε έξω από το παράθυρο γιατί αυτές οι δράσεις αποτοξινώνουν την ψυχή και οι προσπάθειες μας ολοκληρώνονται πιο ανάλαφρα και αβίαστα ή συνειδητά.

Με αυτούς τους τρόπους θα έχεις καύσεις ακόμη κι όταν κοιμάσαι

Η επίτευξη ενός πιο αδύνατου, πιο υγιούς κορμιού απαιτεί έναν συνδυασμό τακτικής άσκησης, ισορροπημένης διατροφής και αλλαγής στον τρόπο ζωής. Σε αυτόν τον περιεκτικό οδηγό, θα εξερευνήσουμε αποτελεσματικές στρατηγικές και συμβουλές που θα σας βοηθήσουν να μεγιστοποιήσετε τις δυνατότητες καύσης λίπους του σώματός σας. 

1. Θερμιδικό έλλειμμα:
Η θεμελιώδης αρχή της απώλειας λίπους είναι η δημιουργία ελλείμματος θερμίδων. Αυτό σημαίνει ότι καταναλώνετε λιγότερες θερμίδες από αυτές που χρειάζεται το σώμα σας, αναγκάζοντάς το να αξιοποιήσει τα αποθέματα λίπους του για ενέργεια. Υπολογίστε τις ημερήσιες θερμιδικές σας ανάγκες χρησιμοποιώντας ηλεκτρονικές αριθμομηχανές και στοχεύστε σε ένα μέτριο έλλειμμα 500-750 θερμίδων την ημέρα.

2. Διαλειμματική προπόνηση υψηλής έντασης (HIIT):
Η ενσωμάτωση του HIIT στη ρουτίνα προπόνησής σας μπορεί να ενισχύσει σημαντικά την καύση λίπους. Δείτε το βίντεο για να πάρετε μια ιδέα.

Οι εναλλασσόμενες σύντομες εκρήξεις έντονης άσκησης με σύντομες περιόδους αποκατάστασης διεγείρουν τον μεταβολισμό σας και αυξάνουν την καύση θερμίδων μετά την προπόνηση.

Ακολουθήστε  παραδείγματα ασκήσεων HIIT που περιλαμβάνουν σπριντ, jumping jacks και burpees.

Δείτε το βίντεο για ασκήσεις burpees

 

3. Προπόνηση δύναμης:
Μην παραμελείτε την προπόνηση δύναμης όταν στοχεύετε να κάψετε σωματικό λίπος. Η οικοδόμηση άπαχης μυϊκής μάζας αυξάνει τον μεταβολικό ρυθμό ηρεμίας, επιτρέποντάς σας να κάψετε περισσότερες θερμίδες κατά τη διάρκεια της ημέρας. Συμπεριλάβετε σύνθετες ασκήσεις όπως squats, deadlifts και push-ups στη ρουτίνα σας για μέγιστη αποτελεσματικότητα.

4. Καρδιαγγειακή άσκηση:
Οι προπονήσεις καρδιο παίζουν ζωτικό ρόλο στην καύση του σωματικού λίπους. Ασχοληθείτε με δραστηριότητες όπως τρέξιμο, ποδηλασία, κολύμπι ή γρήγορο περπάτημα για να αυξήσετε τον καρδιακό σας ρυθμό και να κάψετε θερμίδες.

Επιδιώξτε τουλάχιστον 150 λεπτά καρδιο μέτριας έντασης κάθε εβδομάδα.

5. Δώστε προτεραιότητα στην πρωτεΐνη:
Η συμπερίληψη επαρκούς πρωτεΐνης στη διατροφή σας είναι απαραίτητη για την απώλεια λίπους. Η πρωτεΐνη ενισχύει το μεταβολισμό, μειώνει την όρεξη και βοηθά στη διατήρηση της μυϊκής μάζας κατά την απώλεια βάρους.

Επιλέξτε άπαχες πηγές όπως κοτόπουλο, ψάρι, τόφου, όσπρια και γαλακτοκομικά προϊόντα με χαμηλά λιπαρά.

6. Γεμίστε με ίνες:
Οι τροφές πλούσιες σε φυτικές ίνες σας κάνουν να αισθάνεστε χορτάτοι για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα, μειώνοντας τις πιθανότητες υπερκατανάλωσης τροφής. Προσθέστε φρούτα, λαχανικά, δημητριακά ολικής αλέσεως και όσπρια στα γεύματά σας για να αυξήσετε την πρόσληψη φυτικών ινών.

Επιδιώξτε τουλάχιστον 25-30 γραμμάρια φυτικών ινών την ημέρα.

7. Υγιή Λίπη:
Σε αντίθεση με τη δημοφιλή πεποίθηση, η κατανάλωση υγιεινών λιπών μπορεί να βοηθήσει στην απώλεια λίπους. Συμπεριλάβετε στη διατροφή σας πηγές όπως αβοκάντο, ξηρούς καρπούς, σπόρους και ελαιόλαδο. Αυτά τα λίπη προάγουν τον κορεσμό και παρέχουν απαραίτητα θρεπτικά συστατικά. Εξαιρετικός είναι ο συνδυασμός αβοκάντο καρότου & κατσικίσιο τυρί. Αν σας αρέσει ο συνδυασμός ακολουθήστε τον καθώς θα μαυρίσετε κάτω απο τον ήλιο με προστασία, γρηγορότερα ενώ θα χάσετε και λίπος με υπερτροφές

8. Ενυδάτωση:
Η σωστή ενυδάτωση συχνά παραβλέπεται αλλά είναι ζωτικής σημασίας για την απώλεια λίπους. Η κατανάλωση επαρκούς ποσότητας νερού ενισχύει τον μεταβολισμό, περιορίζει την επιθυμία και βοηθά την πέψη.

Επιδιώξτε τουλάχιστον 8 φλιτζάνια νερό την ημέρα.

9. Ποιότητα ύπνου:
Η στέρηση ύπνου διαταράσσει τις ορμόνες που εμπλέκονται στη ρύθμιση της όρεξης και στον μεταβολισμό, οδηγώντας σε αυξημένη αποθήκευση λίπους.

Επιδιώξτε 7-9 ώρες ποιοτικού ύπνου κάθε βράδυ για να υποστηρίξετε τους στόχους σας για απώλεια λίπους.

10. Διαχείριση άγχους:
Το χρόνιο στρες πυροδοτεί την απελευθέρωση κορτιζόλης, μιας ορμόνης που προωθεί την αποθήκευση λίπους, ιδιαίτερα στην κοιλιακή χώρα. Ενσωματώστε δραστηριότητες που μειώνουν το στρες, όπως ο διαλογισμός, η γιόγκα, η βαθιά αναπνοή ή η ενασχόληση με χόμπι για την καταπολέμηση του στρες και την υποστήριξη της απώλειας λίπους.

Εφαρμόζοντας τις στρατηγικές αυτές μπορείτε να καίτε λίπος ακόμη κι όταν κοιμάστε. Θυμηθείτε, η συνέπεια είναι το κλειδί και τα αποτελέσματα θα τα δείτε μια μέρα στον καθρέφτη ξαφνικά με ένα μεγάλο χαμόγελο. Καλή επιτυχία.

Ζωή Κυροπούλου

Μοιραστείτε τα θέματα μας με τους φίλους σας. Γίνετε φίλοι μας και μπείτε στην κοινότητα μας

Ενημερώνετε πάντα τον γιατρό σας.

www.pexels.com

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr