Tέσσερις διατροφικές συνήθειες για γρήγορη απώλεια βάρους μετά τα 30

Tέσσερις διατροφικές συνήθειες για γρήγορη απώλεια βάρους μετά τα 30

Πώς να χάσετε κιλά χωρίς να στερηθείτε πολλά
Τέσσερις διατροφικές συνήθειες για γρήγορη απώλεια βάρους μετά τα 30

Η απώλεια βάρους δεν είναι εύκολη υπόθεση και μπορεί να απαιτεί περισσότερο χρόνο και πρόθεση μετά τα 30. Αν και μελέτες δείχνουν ότι ο μεταβολισμός δεν αρχίζει να επιβραδύνεται σημαντικά μέχρι να φτάσουμε στην ηλικία των 60 ετών, υπάρχουν πολλοί λόγοι για τους οποίους μπορεί να φαίνεται ότι είναι πιο πιθανό να πάρουμε βάρος μετά τα 30.

Για να αποφύγετε κάτι τέτοιο, ωστόσο, ακολουθήστε τις 4 συμβουλές του eatthis.com και αλλάξτε τις διατροφικές σας συνήθειες αν θέλετε να χάσετε κιλά.

Καταναλώστε φυτικές τροφές

Καταναλώνετε κυρίως φυτικές τροφές, όπως φρέσκα λαχανικά και φρούτα, σπόρους, ξηρούς καρπούς, έλαια που είναι υγιεινά για την καρδιά, όπως το αβοκάντο και η ελιά, πατάτες, καλαμπόκι, φακές και φασόλια. Μια ανασκόπηση του 2020 που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Nutrients διαπίστωσε ότι η αύξηση της πρόσληψης φρούτων και λαχανικών βρέθηκε να υποστηρίζει την απώλεια βάρους στις γυναίκες, πιθανότατα λόγω του γεγονότος ότι αυτές οι τροφές έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες, είναι χαμηλές σε θερμίδες και μπορούν να σας βοηθήσουν να τρώτε πιο αργά.

Θα πρέπει, επίσης, να τρώτε πολλές άπαχες πρωτεΐνες, όπως ψάρια, αυγά και πουλερικά, προκειμένου να σταθεροποιήσετε το σάκχαρο στο αίμα σας.

Περιορίστε την ποσότητα της προστιθέμενης ζάχαρης στη διατροφή σας

Η πρόσθετη ζάχαρη δεν είναι φίλος σας -ειδικά όταν προσπαθείτε να χάσετε βάρος. «Μία από τις μεγαλύτερες προκλήσεις που αντιμετωπίζουμε είναι η αφθονία της προστιθέμενης ζάχαρης στη διατροφή μας, και καθώς μεγαλώνετε, μπορεί να έχει μεγαλύτερο αντίκτυπο στην υγεία και το βάρος σας», εξηγεί η Laura Burak ιδρύτρια του GetNaked® Nutrition και συγγραφέας του «Slim Down with Smoothies». Η κατανάλωση υπερβολικών θερμίδων από πρόσθετα σάκχαρα έχει συνδεθεί με την αύξηση του σωματικού βάρους και την αύξηση του λίπους στην κοιλιά.

Επιπλέον, αρχίστε να διαβάζετε τις ετικέτες των τροφίμων κάθε φορά που ψωνίζετε. Αυτό μπορεί να σας βοηθήσει να εντοπίσετε τις ύπουλες πηγές που κρύβονται σε πολλά συσκευασμένα τρόφιμα.

Βεβαιωθείτε ότι τρώτε αρκετά κατά τη διάρκεια της ημέρας

Όταν προσπαθείτε να επιτύχετε ταχεία απώλεια βάρους, μην κάνετε το λάθος να μην τρώτε αρκετά κατά τη διάρκεια της ημέρας. Να είστε σίγουροι ότι αν πεινάτε το βράδυ θα υποκύψετε πιο εύκολα στον οποιονδήποτε πειρασμό. Το σώμα σας χρειάζεται «καύσιμα» καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας, οπότε το να στερείστε θερμίδες όλη την ημέρα και στη συνέχεια να καταναλώνετε περισσότερες από όσες θα έπρεπε αργά το βράδυ μπορεί να οδηγήσει σε αύξηση του βάρους και άλλα προβλήματα υγείας.

Προετοιμάστε τα γεύματά σας

Αν θέλετε να χάσετε κιλά μετά τα 30, σκεφτείτε το ενδεχόμενο να προετοιμάζετε το φαγητό σας εκ των προτέρων, ώστε να διασφαλίσετε ότι παρέχετε στο σώμα σας όλα τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά και να έχετε τον έλεγχο των μεγεθών των μερίδων. Με όλα τα γεύματά σας σχεδιασμένα για την εβδομάδα, πιθανότατα δεν θα νιώσετε την ανάγκη να πάρετε κάτι ανθυγιεινό στο δρόμο για τη δουλειά ή στο δρόμο για το σπίτι. Επιπλέον, σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύθηκε στο International Journal of Behavioral Nutrition and Physical Activity, η προετοιμασία γευμάτων στο σπίτι συνδέεται με μια συνολικά «βελτιωμένη ποιότητα διατροφής».

www.newsbeast.gr

 

Έλαιο στρουθοκάμηλου (σβήσιμο ρυτίδων λαιμού)

www.pexels.com

Μοιραστείτε τα θέματα μας με τους φίλους σας. Γίνετε φίλοι μας και μπείτε στην κοινότητα μας♥

Ενημερώνετε πάντα τον γιατρό σας.

www.pexels.com

Αιθέριο Έλαιο Ελίχρυσος. Μοναδική Προσφορά!

Έλαιο κολοκύθας για φυσικό μπότοξ.

Έλαιο – Λευκή Πεύκη. Εμμηνόπαυση χωρίς γήρανση!

Αιθέριο έλαιο Σιτρονέλας. Εντομοαπωθητικό!

Σέρουμ Βιταμίνης C & Ε.

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr