Το να βυθίσετε τα πόδια σας σε μαύρο τσάι μπορεί να είναι το μυστικό για να σταματήσετε τον ιδρώτα των ποδιών

Το να βυθίσετε τα πόδια σας σε μαύρο τσάι μπορεί να είναι το μυστικό για να σταματήσετε τον ιδρώτα των ποδιών

Οι λαμπερές σαγιονάρες είναι το τέλειο καλοκαιρινό παπούτσι αν στην πραγματικότητα δεν κάνετε τίποτα άλλο από το να περπατάτε στην άμμο μέχρι την πετσέτα θαλάσσης. Αλλά όταν πρέπει, ας πούμε, να περπατήσετε λίγα λεπτά κατά μήκος του πεζόδρομου για να συναντήσετε έναν φίλο κάπου αλλού στην παραλία, μπορεί να ζήσετε μια από τις λιγότερο ευχάριστες εμπειρίες του καλοκαιριού, που είναι τα πόδια σας να γλιστρούν και να γλιστρούν με τα λαστιχένια παπούτσια!

Όπως και το υπόλοιπο σώμα σας, τα πόδια σας μπορεί να παράγουν περισσότερο ιδρώτα το καλοκαίρι, προκαλώντας δυνητικά δυσάρεστες και βρώμικες εμπειρίες.

«Καθώς αυξάνεται η θερμοκρασία, αυξάνεται και η θερμοκρασία του σώματός μας, και μετά ιδρώνουμε για να ρυθμίσουμε τη θερμοκρασία μας », λέει ο Δρ Σουτέρα. «Η εφίδρωση είναι φυσιολογική και φυσική, αλλά όταν είναι υπερβολική και όταν σε κάνει να μυρίζεις, τότε είναι που οι άνθρωποι χάνουν αυτοπεποίθηση».

Εκτός από την αυξημένη παραγωγή ιδρώτα, ουσίες όπως το καουτσούκ που μπορεί να φοράτε περισσότερο κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, δεν απορροφούν τον ιδρώτα. Έτσι θα μπορούσατε να βρείτε τον εαυτό σας να χαζεύετε σε μια λίμνη του δικού σας ιδρώτα. (Επαγγελματική συμβουλή: Επιλέξτε “μια σαγιονάρα ή σανδάλι που έχει ανάγλυφη βάση που μπορεί επίσης να βοηθήσει το πόδι σας να μην γλιστράει τόσο πολύ επειδή υπάρχει λαβή”, λέει η Δρ. Sutera.)

Εάν πιστεύετε ότι η εφίδρωση των ποδιών σας είναι προβληματική, υπάρχουν μερικά βήματα που μπορείτε να ακολουθήσετε. Πρώτον, ορισμένα προβλήματα ιδρώτα και οσμής απαιτούν ιατρική φροντίδα, όπως η οσμή που προκαλείται από μόλυνση. Έτσι, αν ο δικός σας ιδρώτας έχει γίνει πολύ δύσοσμος, σκεφτείτε να επισκεφθείτε τον ποδίατρό σας για να το αποκλείσετε.

Αλλά αν ο κανονικός ιδρώτας σας προκαλεί θλίψη, θα θέλετε να αντικαταστήσετε τα παλιά παπούτσια με καινούργια, καθώς τα φθαρμένα παπούτσια μπορούν να αποτελέσουν έδαφος αναπαραγωγής βακτηρίων που προκαλούν στην πραγματικότητα μυρωδιά των ποδιών.

«Η μυρωδιά των ποδιών συμβαίνειγιατί όταν το πόδι σας ιδρώνει, όπως μέσα σε ένα αθλητικό ζευγάρι παπούτσια, θα απορροφήσει τον ιδρώτα και στη συνέχεια τα βακτήρια αρχίζουν να τρέφονται με τον ιδρώτα», λέει ο Δρ. Σουτέρα. «Η [οσμή] είναι στην πραγματικότητα ένα υποπροϊόν από τα βακτήρια». Τα παλιά παπούτσια γεμάτα βακτήρια μπορούν να επιδεινώσουν το πρόβλημα του ιδρωμένου ποδιού.

Εάν έχετε κάνει μια απογραφή της ντουλάπας σας και τα πόδια σας εξακολουθούν να είναι εργοστάσια παραγωγής ιδρώτα, η Δρ Σουτέρα στην πραγματικότητα συνιστά μια φυσική θεραπεία που μπορεί να κάνει ο καθένας στο σπίτι—με αρκετά φακελάκια τσαγιού.

Πώς να σταματήσετε την εφίδρωση των ποδιών χρησιμοποιώντας μαύρο τσάι
Υπάρχει μια ουσία στο μαύρο τσάι που ονομάζεται ταννικό οξύ που μπορεί να δράσει στους ιδρωτοποιούς αδένες για να μειώσει τη δραστηριότητά τους.

«Είναι κάπως σαν ένα φυσικό αντιιδρωτικό», λέει ο Δρ Σουτέρα. «Αυτό που κάνουν οι τανίνες είναι να συρρικνώνουν προσωρινά τους αγωγούς του ιδρώτα, ώστε να μην παράγετε και να μην απελευθερώνετε τόσο πολύ, και αυτό βοηθά επίσης με την οσμή».

Δεν θα βρείτε ταννικό οξύ στο φυτικό ή πράσινο τσάι. Πρέπει να είναι το δυνατό, μαύρο υλικό. Και ο Δρ Σουτέρα συμβουλεύει ότι χρειάζεστε υψηλή συγκέντρωση του τσαγιού στο νερό για να είναι αποτελεσματικό.

«Πρέπει να το παρασκευάζετε με τρόπο τόσο σκοτεινό και τόσο ισχυρό, σαν να μην είναι τίποτα που θα πίνετε ποτέ», λέει ο Δρ Σουτέρα. «Δεν ξέρω ότι υπάρχει ακριβής συνταγή, αλλά ας πούμε ότι θέλετε να το κάνετε τουλάχιστον πέντε φορές πιο δυνατό από αυτό που θα το πίνετε συνήθως».

Ο Δρ Σουτέρα συνιστά να φτιάξετε μια μεγάλη παρτίδα από το σούπερ σκούρο τσάι. Στη συνέχεια, μπορείτε να βάλετε μια μικρή ποσότητα σε μια μπανιέρα ή λεκάνη και να βάλετε τα πόδια σας εκεί για περίπου 10 λεπτά τη νύχτα. Δεν χρειάζεται να καλύψετε ολόκληρο το πόδι. το τσάι πρέπει απλώς να τυλίγει το κάτω μέρος των ποδιών σας, αφού εκεί βρίσκονται οι ιδρωτοποιοί αδένες.

Τα αποτελέσματα δεν θα είναι άμεσα. Ο Δρ Σουτέρα λέει ότι η θεραπεία στο σπίτι χρειάζεται μερικές ημέρες για να λειτουργήσει. Και είναι επίσης μια βραχυπρόθεσμη λύση: Μόλις σταματήσετε να μουλιάζετε τακτικά, οι αδένες θα ξαναρχίσουν την κανονική τους δραστηριότητα. Αλλά πιστεύει ότι μπορεί να είναι αποτελεσματικό και μέρος ενός ευρύτερου τελετουργικού αυτοφροντίδας των ποδιών. Από τις δικές του ως ειδικού εμπειρίες με το μούλιασμα των ποδιών από μαύρο τσάι, λειτουργεί ταυτόχρονα και ως απολεπιστικό. Γιατί λοιπόν να μην προσθέσετε μερικά αιθέρια έλαια και να ολοκληρώσετε τη ρουτίνα με κάποια πολυτελή ενυδατική κρέμα; Ο Δρ. Sutera συνιστά ένα “με γαλακτικό οξύ που θα βοηθήσει στην απολέπιση και την απαλότητα του δέρματος που έχει κάλους”.

www.wellandgood.com

Έλαιο στρουθοκάμηλου (σβήσιμο ρυτίδων λαιμού)

www.pexels.com

Μοιραστείτε τα θέματα μας με τους φίλους σας. Γίνετε φίλοι μας και μπείτε στην κοινότητα μας♥

Ενημερώνετε πάντα τον γιατρό σας.

www.pexels.com

Αιθέριο Έλαιο Ελίχρυσος. Μοναδική Προσφορά!

Έλαιο κολοκύθας για φυσικό μπότοξ.

Έλαιο – Λευκή Πεύκη. Εμμηνόπαυση χωρίς γήρανση!

Αιθέριο έλαιο Σιτρονέλας. Εντομοαπωθητικό!

Σέρουμ Βιταμίνης C & Ε.

Τα πιο Αποτελεσματικά Προϊόντα για την Κυτταρίτιδα.

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr