Πως θα αντιμετωπίσετε την οσμή του σώματος . Σπιτικές θεραπείες για φρεσκάδα.

Πως θα αντιμετωπίσετε την οσμή του σώματος . Σπιτικές θεραπείες για φρεσκάδα.

Οσμίδρωση , οζοκροτία , βρωμιδρωσία και οι δύσοσμες μασχάλες. Ωστόσο όλα αυτά τα φυσικά προβλήματα και κοινωνικά αγκυλώματα, συνήθως δεν προκαλούν ιατρική  ανησυχία.

Ο ιδρώτας, η πικάντικη διατροφή, η εφηβεία, οι χρόνιες ασθένειες όπως ο διαβήτης, ο θυρεοειδής και ο καιρός μπορεί να είναι ένας από τους λόγους για την οσμή του σώματος. Ενώ η πούδρα ταλκ, το body mist και τα αποσμητικά σώματος παρέχουν φυσικά βραχυπρόθεσμη ανακούφιση,   εντούτοις, δεν μπορούν να σας βοηθήσουν όλη την διάρκεια της ημέρας. Παρακάτω είναι μερικές αποτελεσματικές και όλες φυσικές θεραπείες για τη μυρωδιά του σώματος που μπορείτε να δοκιμάσετε-

Θεραπείες για την οσμή του σώματος

Το μηλόξυδο έχει όξινα συστατικά όπως το οξικό οξύ και άλλα εγγενή όξινα χαρακτηριστικά που βοηθούν στην καταστροφή των τοξικών μικροβίων στο σώμα. Απλώς βυθίστε μπάλες βαμβακιού σε αραιωμένο μηλόξυδο και ταμπονάρετε στην πληγείσα περιοχή και σε άλλα μέρη του σώματος για να εξαλείψετε τα βακτήρια που προκαλούν μια άσχημη μυρωδιά.

Μαγειρική σόδα
Η μαγειρική σόδα έχει εγγενώς αλκαλικά χαρακτηριστικά που βοηθούν στην εξισορρόπηση της οξύτητας στον ιδρώτα που προκαλείται από βακτήρια για τη μείωση της δυσμενούς δυσοσμίας από το σώμα. Απλώς ετοιμάστε μια πάστα μαγειρικής σόδας ανακατεύοντάς την με την απαιτούμενη ποσότητα νερού. Εφαρμόστε απευθείας στην πληγείσα περιοχή και αφήστε το να δράσει για 5 λεπτά. Αυτό βοηθά στη μείωση των επιπέδων υγρασίας και των ταγγισμένων εκκρίσεων των ιδρωτοποιών αδένων.

Ορυκτό αλάτι
Το αλάτι έχει ισχυρές καθαριστικές ιδιότητες που βοηθούν στην εξάλειψη του ιδρώτα και των μικροβίων που κατοικούν στην επιφάνεια του δέρματος. Προσθέστε μερικούς κρυστάλλους αλατιού σε μια μπανιέρα με χλιαρό νερό. Τα ανακατεύουμε εντελώς μέχρι να διαλυθούν όλοι οι κρύσταλλοι. Βυθιστείτε στην μπανιέρα για λίγα λεπτά και χαλαρώστε.

Ντομάτα
Η ντομάτα είναι γνωστή για τις στυπτικές και αντιοξειδωτικές της ιδιότητες που βοηθούν στην εξάλειψη των υπερβολικών εκκρίσεων των ιδρωτοποιών αδένων καθώς και των βακτηρίων. Στύψτε λίγο χυμό ντομάτας και τοποθετήστε ένα πανί μέσα σε αυτό και αλείψτε το στην πληγείσα περιοχή και αφήστε το να δράσει για λίγη ώρα.

Φακελάκια πράσινου τσαγιού
Το πράσινο τσάι είναι πλούσιο σε αντιοξειδωτικά και αποτοξινωτικές δυνατότητες που βοηθούν στην αντιμετώπιση των δύσοσμων μασχαλών και των δυσωδών ποδιών. Ρίξτε μερικά φύλλα πράσινου τσαγιού σε βραστό νερό και αφήστε το να μείνει για 5 λεπτά. Αργότερα στραγγίστε το μείγμα και εφαρμόστε πράσινο τσάι χρησιμοποιώντας βαμβάκι στην πληγείσα περιοχή και αφήστε το να παραμείνει για 5 έως 10 λεπτά. Ξεπλύνετε αργότερα για να ρυθμίσετε τους ιδρωτοποιούς αδένες.

Πατάτα
Οι πατάτες βοηθούν στην αναστολή των βακτηρίων που ευδοκιμούν στο περιβάλλον χαμηλού οξέος όπως οι μασχάλες και εξισορροπούν το pH του σώματος. Τρίψτε τις κομμένες πατάτες στις μασχάλες και αφήστε το να δράσει για 30 λεπτά και στη συνέχεια ξεπλύνετε.

Αμαμηλίς
Η αμαμελίδα είναι ικανή να καθιστά αδύνατη την επιβίωση των βακτηρίων που προκαλούν οσμή. Βοηθά επίσης στη μείωση του pH του δέρματος και έχει στυπτικές ιδιότητες που βοηθά στη συστολή των ιστών του δέρματος και συμβάλλει στη μείωση της παραγωγής θερμότητας. Μουλιάστε μια μπατονέτα σε αραιωμένο διάλυμα αμαμελίδας και ταμπονάρετε στις πληγείσες περιοχές και ξεπλύνετε μετά από 30 λεπτά.

Λάδι δέντρου τσαγιού
Το έλαιο δέντρου τσαγιού έχει αντιβακτηριακές και αντισηπτικές ιδιότητες που βοηθά στην εξόντωση των βακτηρίων και εξαλείφει την οσμή του σώματος. Προσθέστε 2 σταγόνες αιθέριο έλαιο τεϊόδεντρου σε 2 κουταλιές της σούπας νερό και ανακατέψτε καλά. Εφαρμόστε αυτό το διάλυμα στην πληγείσα περιοχή και ξεπλύνετε μετά από λίγα λεπτά.

Χυμό λεμονιού
Αυτό είναι ένα από τα καλύτερα φάρμακα για τη θεραπεία της μυρωδιάς του σώματος. Καθώς το λεμόνι είναι πλούσιο σε όξινο περιεχόμενό , βοηθά στη μείωση του επιπέδου του pH του δέρματος, το οποίο με τη σειρά του καθιστά δυνατή τη μυρωδιά του σώματος που προκαλεί την επιβίωση των βακτηρίων. Τρίψτε την πληγείσα περιοχή με μισό λεμόνι και αφήστε το να στεγνώσει μόνο του. Στη συνέχεια, κάντε ένα ντους.

Αποποίηση ευθυνών
Τα φάρμακα για τη μυρωδιά του σώματος που αναφέρονται σε αυτό το άρθρο προορίζονται μόνο για γενικές πληροφορίες και  δεν υποκαθιστούν την ιατρική γνωμάτευση.
Επισκεφθείτε το γιατρό σας εάν έχετε κάποια υποκείμενη αιτία για την οσμή του σώματος.
Το patch test είναι υποχρεωτικό για οποιαδήποτε θεραπεία δοκιμάζετε.
Μην υπερεκτελείτε καμία θεραπεία.
Βεβαιωθείτε ότι είστε συνετοί με οποιαδήποτε θεραπεία που αναφέρεται παραπάνω.
Τα άτομα με ευαίσθητο δέρμα μπορούν να λάβουν τη συμβουλή του γιατρού τους πριν προχωρήσουν σε οικιακές θεραπείες.

naturaldiyhealth.com

Αιθέριο έλαιο πικραμύγδαλο. Καταπολεμά την κακοσμία.

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr