Καυτός καλοκαιρινός ήλιος. Οι καταπληκτικές τροφές που προστατεύουν το δέρμα μας

Καυτός καλοκαιρινός ήλιος. Οι καταπληκτικές τροφές που προστατεύουν το δέρμα μας

Καθώς η καυτή καλοκαιρινή ζέστη μας χτυπά αλύπητα και αδυσώπητα, είναι σημαντικό να προστατεύσουμε το δέρμα μας απο τις δηλητηριώδες αφιλτράριστες ακτίνες του ήλιου.

Όλοι γνωρίζουμε τη σημασία του αντηλιακού και του προστατευτικού ρουχισμού, γνωρίζατε όμως ότι ορισμένες τροφές μπορούν επίσης να χρησιμεύσουν ως φυσική άμυνα ενάντια στον καυτό ήλιο του καλοκαιριού;

Η ενσωμάτωση αυτών των τροφών στη διατροφή σας μπορεί να σας βοηθήσει να προστατέψετε το δέρμα σας από μέσα και να το διατηρήσετε υγιές και λαμπερό. 

Πως θα απολαύσετε γευστικά το καλοκαίρι προστατεύοντας παράλληλα φυσικά το δέρμα σας.

1. Ντομάτες:
Ζουμερές και νόστιμες, οι ντομάτες δεν είναι μόνο βασικό συστατικό σε πολλές συνταγές, αλλά περιέχουν επίσης ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό που ονομάζεται λυκοπένιο και θρέφει το δέρμα παρέχοντας του άμυνες. Το λυκοπένιο βοηθά στην προστασία του δέρματός σας από την επιβλαβή υπεριώδη ακτινοβολία και μειώνει τον κίνδυνο ηλιακού εγκαύματος.

Η συμπερίληψη ντομάτας στα γεύματά σας μπορεί να ενισχύσει τη φυσική αντηλιακή προστασία του δέρματός σας και να το διατηρήσει νεανικό. Η δύναμη της ντομάτας μάλιστα είναι τόση, ώστε μια απλή επάλειψη στο πρόσωπο με την φλούδα της, δμιουργεί λαμπερό δέρμα και δρα ιαματικά το καλοκαίρι.

2. Πράσινο τσάι:
Γνωστό για τα πολυάριθμα οφέλη του για την υγεία, το πράσινο τσάι είναι πλούσιο σε αντιοξειδωτικά γνωστά ως κατεχίνες. Αυτά τα αντιοξειδωτικά βοηθούν στην προστασία του δέρματος από τις βλάβες του ήλιου, μειώνουν τη φλεγμονή και προάγουν τα υγιή κύτταρα του δέρματος. Πίνοντας ένα δροσιστικό φλιτζάνι πράσινο τσάι μπορεί να προσφέρει ένα επιπλέον στρώμα άμυνας ενάντια στις βλαβερές συνέπειες του καλοκαιρινού ήλιου.

3. Καρπούζι:
Μείνετε ενυδατωμένοι και θωρακίστε την επιδερμίδα σας ταυτόχρονα με ένα λαχταριστό καρπούζι. Αυτό το ενυδατικό φρούτο είναι γεμάτο με λυκοπένιο, το οποίο βοηθά στην προστασία από τις βλάβες από την υπεριώδη ακτινοβολία. Επιπλέον, το καρπούζι περιέχει υψηλή περιεκτικότητα σε νερό, διατηρώντας το σώμα και το δέρμα σας επαρκώς ενυδατωμένα κάτω από τον καυτό ήλιο.

4. Μαύρη σοκολάτα:
Δεν χρειάζεται να μας παρακαλέσει κανείς για να την φάμε! Η κατανάλωση μάλιστα λίγης μαύρης σοκολάτας μπορεί να έχει ένα εκπληκτικό όφελος για την αντηλιακή προστασία του δέρματός σας. Η μαύρη σοκολάτα περιέχει φλαβονοειδή, τα οποία βελτιώνουν τη ροή του αίματος στο δέρμα και αυξάνουν την ικανότητά του να προστατεύει από την υπεριώδη ακτινοβολία. Επιλέξτε μαύρη σοκολάτα με τουλάχιστον 70% περιεκτικότητα σε κακάο και απολαύστε μια λιχουδιά χωρίς ενοχές που ωφελεί το δέρμα σας.

5. Καρότα:
Τα καρότα δεν είναι μόνο εξαιρετικά για την υγεία των ματιών, αλλά προσφέρουν και προστασία από τις βλάβες από τον ήλιο. Είναι πλούσια σε βήτα-καροτίνη, μια ένωση που μετατρέπεται σε βιταμίνη Α στον οργανισμό. Η βιταμίνη Α βοηθά στην αποκατάσταση και διατήρηση του δέρματος, καθιστώντας το λιγότερο ευαίσθητο στο ηλιακό έγκαυμα. Τρώτε μερικά τραγανά μπαστουνάκια καρότου για να δώσετε στο δέρμα σας μια επιπλέον ώθηση.

6. Πράσινα φύλλα:
Τα φυλλώδη πράσινα όπως το σπανάκι, το λάχανο και το σέσκουλο είναι γεμάτα με απαραίτητες βιταμίνες και μέταλλα, συμπεριλαμβανομένων των βιταμινών C και Ε. Αυτά τα θρεπτικά συστατικά δρουν ως φυσικά αντιοξειδωτικά, βοηθώντας στην προστασία του δέρματος από τις ελεύθερες ρίζες και τις βλάβες από τον ήλιο. Η συμπερίληψη μιας ποικιλίας φυλλωδών λαχανικών στη διατροφή σας μπορεί να βελτιώσει την ανθεκτικότητα του δέρματός σας στον ήλιο.

Ενώ το αντηλιακό και τα προστατευτικά ρούχα είναι ζωτικής σημασίας για την προστασία του δέρματός μας από τον καλοκαιρινό ήλιο, η ενσωμάτωση ορισμένων τροφών στη διατροφή μας μπορεί να προσφέρει ένα σοβαρό πρόσθετο στρώμα προστασίας. Από τις ντομάτες και το πράσινο τσάι μέχρι το καρπούζι και τη μαύρη σοκολάτα, οι λύσεις είναι πεντανόστιμες και φέρνουν σίγουρα αποτελέσματα προστασίας. Περιέχουν ισχυρά αντιοξειδωτικά και θρεπτικά συστατικά που ενισχύουν την ικανότητα του δέρματός μας να αμύνεται από την υπεριώδη ακτινοβολία και να διατηρεί την υγεία και την ζωντάνια του χωρίς φθορές.

Οι ΄΄ιδιες τροφές προκαλούν και τα μαλλιά σας. Σιγά σιγά θα αποκτήσετε λεία λαμπερά και απαλά μαλλιά.

Έλαιο στρουθοκάμηλου (σβήσιμο ρυτίδων λαιμού)

www.pexels.com

Μοιραστείτε τα θέματα μας με τους φίλους σας. Γίνετε φίλοι μας και μπείτε στην κοινότητα μας♥

Ενημερώνετε πάντα τον γιατρό σας.

 

Αιθέριο Έλαιο Ελίχρυσος. Μοναδική Προσφορά!

Έλαιο κολοκύθας για φυσικό μπότοξ.

Έλαιο – Λευκή Πεύκη. Εμμηνόπαυση χωρίς γήρανση!

Αιθέριο έλαιο Σιτρονέλας. Εντομοαπωθητικό!

Σέρουμ Βιταμίνης C & Ε.

Τα πιο Αποτελεσματικά Προϊόντα για την Κυτταρίτιδα.

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr