Πως θα ρυθμίσεις τον διαβήτη σου με εύκολες ασκήσεις γιόγκα.

Πως θα ρυθμίσεις τον διαβήτη σου με εύκολες ασκήσεις γιόγκα.

Η γιόγκα είναι μια αρχαία πρακτική που περιλαμβάνει φυσικές ασκήσεις, αναπνευστικές τεχνικές και διαλογισμό για να επιτύχει την ψυχική, σωματική και πνευματική ευεξία. Πρόσφατες έρευνες έχουν επισημάνει τις θετικές επιδράσεις της γιόγκα στους ανθρώπους που πάσχουν από διαβήτη, είτε τύπου 1 είτε 2. 

Η γιόγκα συνδέεται με μείωση των επιπέδων του σακχάρου στο αίμα και βελτίωση της ευαισθησίας στην ινσουλίνη, βοηθώντας έτσι στον έλεγχο του διαβήτη. Οι γιόγκις ασκήσεις εστιάζουν στη χαλάρωση του σώματος και του νου, μειώνοντας το άγχος και το στρες, παράγοντες που μπορεί να επηρεάσουν τα επίπεδα γλυκόζης στο αίμα. Επιπλέον, η γιόγκα βελτιώνει την κυκλοφορία του αίματος και μπορεί να ενισχύσει το ανοσοποιητικό σύστημα.

Μια μελέτη που δημοσιεύτηκε στο Diabetes Care διαπίστωσε ότι η γιόγκα συμβάλλει στην μείωση των επιπέδων HbA1c σε ασθενείς με διαβήτη τύπου 2. Άλλη έρευνα στον ίδιο θεματικό τομέα κατέληξε στο συμπέρασμα ότι οι ασκήσεις γιόγκα βελτιώνουν την ποιότητα του ύπνου και μειώνουν τον κίνδυνο ανάπτυξης νυκτερινής υπογλυκαιμίας.

Η πρακτική της γιόγκα διδάσκει επίσης την εστίαση και την αυτοσυνειδησία, κάτι που μπορεί να βοηθήσει τους ασθενείς να αναγνωρίζουν εγκαίρως τις μεταβολές των επιπέδων ζάχαρου στο αίμα τους και να αντιδρούν αναλόγως.

Επιπλέον, η γιόγκα βελτιώνει την ευελιξία και τη δύναμη του σώματος, βοηθώντας στην αποτροπή τραυματισμών που μπορεί να επηρεάσουν αρνητικά την υγεία των ατόμων με διαβήτη.

Σχετική έρευνα που δημοσιεύτηκε στον Canadian Journal of Diabetes διαπίστωσε ότι οι ασκήσεις γιόγκα μπορούν να βελτιώσουν την ποιότητα ζωής των ατόμων με διαβήτη, καθώς συμβάλλουν στον έλεγχο των συμπτωμάτων αλλά και των επιπλοκών της νόσου. 

Δείτε το βίντεο που ακολουθεί για την ρύθμιση του διαβήτη:

Έλαιο στρουθοκάμηλου (σβήσιμο ρυτίδων λαιμού)

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr