3 τροφές πλούσιες σε κολλαγόνο που κάθε γυναίκα άνω των 40 πρέπει να προσθέτει στα γεύματά της για σφριγηλό και νεανικό δέρμα

3 τροφές πλούσιες σε κολλαγόνο που κάθε γυναίκα άνω των 40 πρέπει να προσθέτει στα γεύματά της για σφριγηλό και νεανικό δέρμα

Υπάρχουν ορισμένοι τύποι τροφών που προάγουν την παραγωγή κολλαγόνου που εγγυώνται πρακτικά σφριγηλό, νεανικό δέρμα για γυναίκες άνω των 40 ετών. Το κολλαγόνο δεν είναι επίσης μόνο για τις ρυτίδες πια. Μπορεί επίσης να βοηθήσει στην ανακούφιση του πόνου στις αρθρώσεις, στην πρόληψη της απώλειας οστικής μάζας, στην ενίσχυση της μυϊκής μάζας, στην προώθηση της υγείας της καρδιάς και σε πολλά άλλα!

Το κολλαγόνο είναι η πρωτεΐνη που δίνει στο δέρμα δύναμη και τέντωμα. Αν και υπάρχουν πολλοί τύποι κολλαγόνου, το σώμα μας περιέχει κυρίως τύπους 1, 2 και 3. Κάθε χρόνο καθώς μεγαλώνουμε, παράγουμε λιγότερο κολλαγόνο στο δέρμα μας—γι’ αυτό πολλοί άνθρωποι αντιμετωπίζουν λεπτό δέρμα και ρυτίδες με την ηλικία. Για να αποφευχθεί αυτό, πολλοί άνθρωποι επιλέγουν κρέμες, χάπια και τρόφιμα που είναι πλούσια σε κολλαγόνο ή μέταλλα που προάγουν το κολλαγόνο.

Για να μάθουμε περισσότερα σχετικά με τις καλύτερες τροφές πλούσιες σε κολλαγόνο που πρέπει να προσθέτετε στα γεύματά σας για πιο σφριγηλό και νεανικό δέρμα, μιλήσαμε με την Dr. Lilliana Ramírez García , MD, δερματολόγο στο Nava MD, και τη Megan Wong , εγγεγραμμένη διαιτολόγο. στην AlgaeCal που ειδικεύεται στη διατροφή για τη διαχείριση χρόνιων ασθενειών και τη διατροφή της κοινότητας. Είπαν ότι οι μπανάνες , οι σαρδέλες και τα ρεβίθια μπορούν να βοηθήσουν στην ενίσχυση της παραγωγής κολλαγόνου στο δέρμα για γυναίκες άνω των 40 ετών. Αυτό οφείλεται στο ότι περιέχουν απαραίτητες βιταμίνες όπως οι βιταμίνες Α και C . Διαβάστε παρακάτω για να μάθετε περισσότερα για αυτά τα νόστιμα φαγητά!

1. Μπανάνες
Αν και δεν υπάρχει αμφιβολία για το πόσο νόστιμες και ευέλικτες είναι οι μπανάνες, μπορεί να μην γνωρίζετε τα πολυάριθμα οφέλη αυτού του φρούτου για το πεπτικό , την απώλεια βάρους και την ομορφιά. Ο García αποκαλεί τις μπανάνες ένα φρούτο «βελτιωτικό της επιδερμίδας», επειδή είναι γνωστό ότι συμβάλλει στη βελτίωση της ελαστικότητας του δέρματός σας και προωθεί μια νεανική λάμψη. «Για αρχή, οι μπανάνες έχουν κάλιο», εξηγεί. Ο García επισημαίνει ότι το κάλιο ενθαρρύνει την «υγιή ροή αίματος στο δέρμα σας», δίνοντάς του μια πιο λαμπερή ποιότητα.

Οι μπανάνες, προσθέτει, είναι επίσης πλούσιες σε αντιοξειδωτικά, τα οποία «βοηθούν το σώμα σας να σταθεροποιήσει τις ελεύθερες ρίζες, μη ισορροπημένα μόρια που μπορούν να επιταχύνουν τα σημάδια της γήρανσης». Ο García λέει, “Οι μπανάνες είναι επίσης πλούσιες σε μαγγάνιο. Το μαγγάνιο βοηθά στην ενίσχυση της παραγωγής κολλαγόνου, της δομικής πρωτεΐνης που μπορεί να βοηθήσει στην πρόληψη και τη μείωση της εμφάνισης λεπτών γραμμών, ρυτίδων και χαλάρωσης.”

Εάν είστε από εκείνους τους ανθρώπους που δεν μπορούν να φάνε μια μπανάνα από μόνος τους (δεν σας κατηγορούμε!), ο García συνιστά να φτιάξετε ένα smoothie μπανάνας. «Το να ξεκινάς τη μέρα σου [με ένα] υγιεινό smoothie μπορεί να έχει αξιοσημείωτο αντίκτυπο στην εμφάνιση και την αίσθηση του δέρματός σου», λέει. Ο García σημειώνει επίσης ότι θα πρέπει επίσης να συμπεριλάβετε φυλλώδη πράσινα, όπως το σπανάκι, και άλλα συστατικά που είναι «υψηλά σε βιταμίνες, μέταλλα και αντιοξειδωτικά», στο smoothie μπανάνας για πρόσθετα οφέλη για την υγεία.

2. Σαρδέλες
Μια άλλη τροφή που είναι μια εξαιρετική πηγή ιδιοτήτων ενίσχυσης του κολλαγόνου είναι οι σαρδέλες. Πολλά κρέατα περιέχουν κολλαγόνο, αλλά το κολλαγόνο των ψαριών βρίσκεται στην πραγματικότητα μόνο στα οστά, το δέρμα και τα λέπια του ζώου. Δυστυχώς, δεν είναι πολύ συνηθισμένο να τρώτε το δέρμα και τα οστά άλλων ψαριών πλούσια σε κολλαγόνο όπως ο σολομός , ο τόνος, ο μπακαλιάρος και η τιλάπια. Γι’ αυτό ο Wong λέει ότι αν ψάχνετε για το περισσότερο κολλαγόνο, είναι καλύτερο να επιλέξετε ένα ψάρι όπου θα τρώτε πραγματικά τα περισσότερα ή όλα τα ψάρια, όπως οι σαρδέλες. Αυτό συμβαίνει επειδή συνήθως τρώτε σαρδέλες ολόκληρες.

Ο Wong εξηγεί ότι οι σαρδέλες είναι μια εξαιρετική επιλογή για την ενίσχυση της πρόσληψης κολλαγόνου. «Οι σαρδέλες είναι μια εξαιρετική πηγή ασβεστίου, βιταμίνης D και ωμέγα-3 λιπαρών οξέων, τα οποία υποστηρίζουν πιο υγιή οστά», σημειώνει. «Με την εμμηνόπαυση που προκαλεί ταχεία οστική απώλεια, «έως και 10-20% σε αυτά τα 5-6 χρόνια γύρω από την εμμηνόπαυση» ( αναφορά μελέτης ), είναι σημαντικό οι γυναίκες άνω των 50 να μην επικεντρώνονται μόνο στο υγιές δέρμα, αλλά και σε υγιή οστά».

 Αυτό το μικροσκοπικό ψάρι σε κονσέρβα είναι τόσο ευέλικτο και εκπληκτικά νόστιμο αν το μαγειρέψετε με τον σωστό τρόπο. Μπορείτε να ψήσετε σαρδέλες με ελαιόλαδο και να τις φάτε όπως είναι. Ή, θα μπορούσατε να τΙς προσθέσετε στις σαλάτες και τα πιάτα ζυμαρικών σας για λίγη πρόσθετη γεύση.

3. Ρεβύθια
Τέλος, οι ειδικοί συμφωνούν ότι τα ρεβίθια είναι μια άλλη τροφή που μπορείτε να προσθέσετε στα γεύματά σας για να συμβάλετε στην προώθηση της παραγωγής κολλαγόνου για πιο δυνατό, νεανικό δέρμα. Τα ρεβίθια είναι ένα όσπριο που είναι πλούσιο σε πολλά από τα συστατικά που υποστηρίζουν την παραγωγή κολλαγόνου—αυτό περιλαμβάνει πρωτεΐνη, βιταμίνες C και A, ψευδάργυρο και πολλά άλλα.

«Ενώ το χορτοφαγικό κολλαγόνο δεν υπάρχει (το κολλαγόνο βρίσκεται μόνο σε ζωικές πηγές), το σώμα σας κάνει το δικό του ανεφοδιασμό και θα ενισχύσει την παραγωγή κολλαγόνου όταν του δοθούν τα σωστά θρεπτικά συστατικά», λέει ο Wong.

“Τα ρεβίθια είναι μια εξαιρετική πηγή δύο θρεπτικών συστατικών που ενισχύουν το κολλαγόνο: την προλίνη και τον ψευδάργυρο. Η προλίνη υποστηρίζει τη σταθερότητα του κολλαγόνου ενώ ο ψευδάργυρος επιβραδύνει τη διάσπαση του κολλαγόνου”, συνεχίζει. «Τα ρεβίθια προστατεύουν επίσης από τον κίνδυνο καρδιακών παθήσεων και οστεοπόρωσης (και τα δύο αυξάνονται μετά την ηλικία των 50 ετών) με το να περιέχουν πολύ κάλιο, φυτικές ίνες, μαγνήσιο και ασβέστιο».

Επιπλέον, τα ρεβίθια είναι πολύ εύκολο να τα συμπεριλάβετε στη διατροφή σας. Μπορείτε να τα φάτε ως αλμυρό, τραγανό σνακ με ψητά ρεβίθια ή μπορείτε να τα χτυπήσετε σε χούμους ως αλμυρό ντιπ για λαχανικά όπως καρότα ή αγγούρια. μμ!

Στο τέλος της ημέρας, δεν χρειάζεται να χρησιμοποιείτε απλώς κρέμες δέρματος, πούδρες και πολλά άλλα για να προωθήσετε την παραγωγή κολλαγόνου, υπάρχουν επίσης τροφές που μπορείτε να προσθέσετε στα γεύματά σας για νεανικό και σφριγηλό δέρμα. Παρόλο που το κολλαγόνο μπορεί να μην είναι ένας αλάνθαστος τρόπος για την πρόληψη της γήρανσης (δεν υπάρχει τίποτα εκεί έξω που να μπορεί να σταματήσει το πέρασμα του χρόνου), αλλά αυτή η πρωτεΐνη σίγουρα μπορεί να βοηθήσει. Η κατανάλωση μιας διατροφής γεμάτη με τροφές πλούσιες σε κολλαγόνο όπως μπανάνες, σαρδέλες και ρεβίθια είναι ένας από τους καλύτερους τρόπους για να ενισχύσετε την ελαστικότητα του δέρματός σας και να βελτιώσετε τη γενική σας υγεία!

5 σέρουμ σαλιγκαριού για φυσικό μπότοξ στην μισή τιμή!

 Έλαιο – Λευκή Πεύκη. Εμμηνόπαυση χωρίς γήρανση!

Σέρουμ πεπτιδίων. Η επανάσταση στην ανάπλαση.

Λάδι Στρουθοκαμήλου Απο Τα Μυστικά Ομορφιάς 

Λάδι ελίχρυσος. Ισχυρό αναπλαστικό αντιρυτιδικό.

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr