ΑΥΤΟΣ Ο ΞΗΡΟΣ ΚΑΡΠΟΣ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΑ ΠΑΧΥΣΑΡΚΙΑ ΚΑΙ ΦΛΕΓΜΟΝΗ

ΑΥΤΟΣ Ο ΞΗΡΟΣ ΚΑΡΠΟΣ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΑ ΠΑΧΥΣΑΡΚΙΑ ΚΑΙ ΦΛΕΓΜΟΝΗ

Ερευνητές ανακάλυψαν ότι ένα είδος ξηρών καρπών, γνωστό για τη θρεπτική του αξία, μπορεί να συμβάλλει στην πρόληψη της παχυσαρκίας και τη μείωση της φλεγμονής.
Δίπλα στον υπολογιστή της δουλειάς μου συνηθίζω να έχω ένα μικρό βαζάκι με ξηρούς καρπούς. Τα αμύγδαλα, τα καρύδια και ενίοτε τα ανάλατα φιστίκια στέκονται εκεί μεταξύ χαρτούρας και οθόνης για να με τονώνουν τις δύσκολες ώρες της καθημερινότητας.

Όλοι έχουμε ακούσει για τη θρεπτική αξία των ξηρών καρπών. Συγκαταλέγονται στις τροφές που μας δίνουν ενέργεια, μπορούν να βελτιώσουν τους δείκτες υγείας της καρδιάς και να ενισχύσουν τη μνήμη (λόγος για τον οποιο συνιστώνται και σε μαθητές που δίνουν πανελλήνιες εξετάσεις). Ορισμένοι ξηροί καρποί, όπως τα αμύγδαλα, μπορούν να μας βοηθήσουν ακόμα και να ελέγξουμε το σωματικό μας βάρος.

Ένας ξηρός καρπός κατά της παχυσαρκίας και της φλεγμονής
Ερευνητές διαπίστωσαν πρόσφατα ότι υπάρχει ένα είδος ξηρού καρπού που μπορεί να βοηθήσει στην πρόληψη της παχυσαρκίας και τη μείωση της φλεγμονής. Πρόκειται για τα πεκάν, μια ποικιλία καρυδιών με προέλευση από τις νότιες Πολιτείες της Αμερικής και το βόρειο Μεξικό, τα οποία υπάρχουν και στο ελληνικό εμπόριο.

«Οι αριθμοί της παχυσαρκίας και του διαβήτη αυξάνονται στις σύγχρονες κοινωνίες παγκοσμίως, και η τάση για κατανάλωση διατροφής με υψηλή περιεκτικότητα σε λιπαρά είναι ένας από τους κύριους λόγους [γι’ αυτό], εκτός από τον τρόπο ζωής και τη γενετική προδιάθεση», ανέφερε σε ανακοίνωση ο Luis Cisneros-Zevallos, Ph.D., καθηγητής φυτοκομίας και επιστήμης τροφίμων στο Τμήμα Επιστημών Φυτοκομίας στο Texas A&M College of Agriculture and Life Sciences.

«Οι άνθρωποι αναζητούν πιο υγιεινές επιλογές και τώρα έχουμε αποδείξει ότι τα πεκάν είναι ένα υγιεινό εργαλείο που έχουν στα χέρια τους οι καταναλωτές», συμπλήρωσε.

Τι κερδίζουμε τρώγοντας πεκάν, σύμφωνα με την έρευνα
Στο πλαίσιο της μελέτης που δημοσιεύτηκε στο επιστημονικό περιοδικό Nutrients, η ερευνητική ομάδα εφάρμοσε δίαιτες με πεκάν και υψηλή περιεκτικότητα σε λιπαρά σε μια σειρά μοντέλων ποντικών. Οι ερευνητές ανακάλυψαν ότι τα πεκάν αύξησαν τις ενεργειακές δαπάνες και μείωσαν τόσο τη δυσβολία (μια ανισορροπία των μικροβιακών ειδών) όσο και τη φλεγμονή.

Ο καθηγητής Cisneros-Zevallos τόνισε τις παρατηρούμενες αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες των πεκάν, οι οποίες μειώνουν τη φλεγμονή χαμηλού βαθμού που μπορεί να οδηγήσει σε χρόνια φλεγμονή και σε ανάπτυξη πολλών διαδεδομένων ασθενειών. Πρόσθεσε, επίσης, ότι τα ευρήματα αυτά υποδεικνύουν ότι οι συγκεκριμένοι ξηροί καρποί διατηρούν το σωματικό βάρος και προλαμβάνουν τον διαβήτη, ακόμα και όταν οι άνθρωποι καταναλώνουν μια δίαιτα με υψηλή περιεκτικότητα σε λιπαρά.

Τέλος, οι συγγραφείς της μελέτης χαρακτηρίζουν τα πεκάν «υπερτροφή» και ελπίζουν τόσο στην άμεση κατανάλωσή τους από το κοινό όσο και στην αξιοποίηση τους σε συμπληρώματα διατροφής.

www.ow.gr

Σέρουμ πεπτιδίων. Η επανάσταση στην ανάπλαση.

Σέρουμ πεπτιδίων Επανεργοποιεί τα κύτταρα. Η επανάσταση στην ανάπλαση απο τα mystikaomorfias.

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr