Γιατί τα αυγά που δεν πλένονται και τα αφήνουμε εκτός ψυγείου είναι τα καλύτερα για την υγεία μας ενώ τα καθαρά και στο ψυγείο Οχι!

Γιατί τα αυγά που δεν πλένονται και τα αφήνουμε εκτός ψυγείου είναι τα καλύτερα για την υγεία μας ενώ τα καθαρά και στο ψυγείο Οχι!

Η Ευρώπη δεν πλένει τα αυγά της. Η Αμερική τα πλένει για να γλυτώσει ασθένειες. Ποιός απο του 2 έχει δίκιο τελικά;

 

Επίσης, στο Μεξικό και την Ευρώπη, είναι πιο συνηθισμένο να βλέπεις αυγά έξω στα ράφια προϊόντων, δίπλα στα μήλα και τις μπανάνες, σε θερμοκρασία δωματίου, με κομμάτια φτερού και βρωμιάς πάνω τους.

Βlogger του Μεξικού ισχυρίζεται ότι ακόμη και οι Walmarts  τα πωλούν έτσι . Ενώ στην Ευρώπη, είναι στην πραγματικότητα παράνομο να πουλάς πλυμένα αυγά.

Γιατί; Επειδή οι υπηρεσίες υγείας πολλών χωρών θεωρούν τα πλυμένα αυγά λιγότερο ασφαλή.

Μαζί με τη βρωμιά, τα φτερά και ακόμη και τα κομμάτια των περιττωμάτων κοτόπουλου, το πλύσιμο των αυγών αφαιρεί μια προστατευτική επίστρωση γύρω από το κέλυφός τους, γνωστή ως “επιδερμίδα” ή “άνθος”, την οποία η Μητέρα Φύση σχεδίασε για να προστατεύει και να διατηρεί το εσωτερικό του αυγού.

Η επιδερμίδα είναι ένα «πολύ αποτελεσματικό και ενορχηστρωμένο σύστημα για την προστασία του εμβρύου από εξωτερικά μικρόβια μέχρι την εκκόλαψη», σύμφωνα με Καναδική μελέτη . «Μια άθικτη επιδερμίδα σχηματίζει ένα πώμα πόρων για να φράξει τους αναπνευστικούς πόρους και είναι ένα αποτελεσματικό φυσικό και χημικό φράγμα κατά της διείσδυσης των μικροβίων».

Χωρίς την επιδερμίδα, το κέλυφος του αυγού γίνεται πορώδες και ευαίσθητο σε βακτήρια που εισέρχονται και σαπίζουν γρηγορότερα στο αυγό. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο τα αυγά πρέπει να ψύχονται μετά το πλύσιμο για να επιβραδυνθεί η διαδικασία αποσύνθεσης που μόλις έχει επιταχύνει το πλύσιμο.

Οι ρυθμιστικές αρχές των ΗΠΑ επειδή φοβούνται απαιτούν από τους αγρότες να πλένουν και να απολυμαίνουν χημικά τα αυγά, καθώς ανησυχούν για τη σαλμονέλα και την π.χ. Coli, τα οποία βρίσκονται σε μεγάλες ποσότητες σε αυγά εργοστασιακής εκτροφής, τα οποία αποτελούν την πλειοψηφία των αυγών .

Το «κακό» στην περίπτωση αυτή, είναι ότι οποιοδήποτε άλλο βακτήριο που θα βρεθεί στο καθαρό αυγό βρίσκει ευκλότερα ελεύθερο δρόμο να εισχωρήσει μέσα από το απροστάτευτο κέλυφος του και είναι βέβαιο ότι αυτό θα γίνει.

Γνωρίζουμε μια απλή λύση σε αυτό το πρόβλημα… πάρτε τα δικά σας κοτόπουλα… ή αγοράστε από μια μικρή, τοπική φάρμα  προμηθευτείτε από ένα γείτονα. Είναι προτιμότερο τα κοτόπουλα να βρίσκονται σε καθαρό αέρα και ηλιοφάνεια… και όχι παγιδευμένα στα κόπρανα τους σε υπερπλήρη εργοστάσια όπως Αμερική που φοβάται να φάει αυτά που παράγει!

Τα άπλυτα αυγά θα παραμείνουν φρέσκα για τουλάχιστον δύο εβδομάδες σε θερμοκρασία δωματίου και περίπου 3 μήνες στο ψυγείο, σύμφωνα με το Mother Earth News .

Το φρούτο που πρέπει να καταναλώνετε το πρωί για επίπεδη κοιλιά

 

 

 

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr