10 Τροφές Που Κάνουν Το Στόμα Να Μοσχοβολάει Και Καταπολεμούν Την Κακή Αναπνοή

10 Τροφές Που Κάνουν Το Στόμα Να Μοσχοβολάει Και Καταπολεμούν Την Κακή Αναπνοή

Αυτό είναι το ασφαλές κόλπο για να διαπιστώσεις με βεβαιότητα αν μυρίζει η αναπνοή σου.

Αφιερώστε λοιπόν ένα δευτερόλεπτο για να γλείψετε τον καρπό σας και αφήστε τον να στεγνώσει. Πώς μυρίζει; Περίπου το ήμισυ του παγκόσμιου πληθυσμού εμφανίζει « χαλίτιδα » ή, με απλά λόγια, κακή αναπνοή.

Τα βακτήρια στο στόμα που περισσεύουν από το φαγητό που τρώτε μπορεί να δημιουργήσουν δυσάρεστες μυρωδιές εάν δεν αφαιρεθούν.

Μερικά τρόφιμα όπως το σκόρδο και τα κρεμμύδια περιέχουν έλαια με δυσοσμία που μεταφέρονται μέσω του αίματος. Τελικά, αυτά τα έλαια φτάνουν στους πνεύμονες, όπου τα εκπνέετε όταν μιλάτε. Ευτυχώς, ορισμένες τροφές έχουν το αντίθετο αποτέλεσμα και καταπολεμούν την κακοσμία του στόματος.

Πιθανότατα έχετε ήδη συμπεριλάβει μερικές από αυτές τις τροφές στη διατροφή σας, επομένως η χρήση τους για την καταπολέμηση της κακοσμίας του στόματος είναι εύκολη. Φροντίστε να διαλέξετε μερικά από τα αγαπημένα σας από την παρακάτω λίστα για άμεση ανακούφιση.

1. Ωμά φρούτα και λαχανικά


Η λειαντική δύναμη των ινών δρα σαν οδοντόβουρτσα και είναι εξαιρετική στο να διατηρεί το στόμα καθαρό . Τα τραγανά φρούτα και λαχανικά που είναι γεμάτα φυτικές ίνες όπως το σέλινο, το λάχανο, τα μήλα και τα καρότα κάνουν το στόμα να παράγει περισσότερο σάλιο όταν τα τρώτε. Οι φυτικές ίνες σε αυτά τα τρόφιμα βοηθούν επίσης στην καταπολέμηση της κακοσμίας του στόματος εξασφαλίζοντας γρήγορη διέλευση από το έντερο .

Τα φρούτα και τα λαχανικά με υψηλή περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες που είναι επίσης πλούσια σε βιταμίνη C θα καταπολεμήσουν την κακοσμία του στόματος πιο αποτελεσματικά. Όποιος γνωρίζει το σκορβούτο γνωρίζει ότι η βιταμίνη C καταπολεμά τις ασθένειες των ούλων εμποδίζοντας την ανάπτυξη βακτηρίων στο στόμα.

2. Γιαούρτι
Οι Διεθνείς και Αμερικανικές Ενώσεις για την Οδοντιατρική Έρευνα έδειξαν ότι η κατανάλωση τριών κουταλιών γιαουρτιού την ημέρα σε διάστημα έξι εβδομάδων μείωσε το υδρόθειο κατά 80%. Το υδρόθειο είναι κάτι παραπάνω από λίγο δυσάρεστο – μυρίζει σαν σάπια αυγά.

Το γιαούρτι είναι μια εξαιρετική τροφή για να προσθέσετε στο οπλοστάσιό σας γιατί καταπολεμά την κακή αναπνοή με πολλούς τρόπους.

Τα γαλακτοκομικά προϊόντα όπως το γιαούρτι έχουν συνήθως υψηλή περιεκτικότητα σε βιταμίνη D, η οποία μειώνει την ανάπτυξη βακτηρίων στο σώμα. Το προβιοτικό γιαούρτι με καλά βακτήρια θα κάνει επίσης το έντερο σας χαρούμενο.

3. Μπαχαρικά και βότανα
Πολύ πριν μασήσουν τσίχλα, οι άνθρωποι τσιμπολογούσαν φυσικά βότανα και μπαχαρικά για να καλύψουν την κακή αναπνοή. Ο Έλληνας γιατρός Ιπποκράτης, ο πατέρας της δυτικής ιατρικής, δημιούργησε ένα στοματικό διάλυμα από κρασί και βότανα.

Οποιοδήποτε βότανο όπως ο μαϊντανός, ο δυόσμος ή το δεντρολίβανο θα λειτουργήσει. Το ροσμαρινικό οξύ, που πήρε το όνομά του από το δεντρολίβανο, έχει μειώσει σημαντικά την αναπνοή του σκόρδου. Δοκιμάστε να φτιάξετε τσάι βράζοντας τα φύλλα αν δεν σας αρέσει η ιδέα να τα φάτε ωμά.

4. Τσάι
Το τσάι μπορεί τεχνικά να μην είναι τροφή, αλλά οι ιδιότητες του που καταπολεμούν τις οσμές απλά δεν μπορούν να αγνοηθούν. Τόσο το πράσινο όσο και το μαύρο τσάι περιέχουν αντιοξειδωτικά που σκοτώνουν τα βακτήρια. Το τσάι περιέχει πολυφαινόλες που μειώνουν τις θειούχες ενώσεις που οδηγούν στην κακή αναπνοή.

Προσέξτε να μην πίνετε πολύ μαύρο τσάι, καθώς μπορεί να οδηγήσει σε ξηροστομία, επιδεινώνοντας τις οσμές. Δοκιμάστε να πιείτε ένα φλιτζάνι ανάμεσα στα γεύματα για να διατηρήσετε την αναπνοή σας φρέσκια και να βοηθήσετε την πέψη.

5. Τσίχλα χωρίς ζάχαρη
Το μάσημα τσίχλας είναι μια δοκιμασμένη και αληθινή μέθοδος κάλυψης της κακοσμίας του στόματος. Η τσίχλα βοηθά στην απομάκρυνση της κολλημένης τροφής με επαναλαμβανόμενη μάσηση και αυξάνει την παραγωγή σάλιου. Το υπερβολικό σάλιο καθαρίζει το στόμα ξεπλένοντας τα σωματίδια.

Να θυμάστε ότι δεν είναι όλες οι τσίχλες ίδιες! Η τσίχλα που περιέχει ζάχαρη μπορεί να προκαλέσει τερηδόνα και να επιδεινώσει την κακοσμία του στόματος, γι’ αυτό προτιμήστε μια ποικιλία χωρίς ζάχαρη.

6. Νερό
Μπορείτε να διατηρήσετε την αναπνοή σας φρέσκια φροντίζοντας να είστε επαρκώς ενυδατωμένοι. Το νερό θα ξεπλύνει φυσικά τα σωματίδια των τροφίμων, τα βακτήρια και άλλα κύτταρα που προκαλούν οσμή.

Δεδομένου ότι τα βακτήρια επιβιώνουν από τα υπολείμματα τροφής στο στόμα σας – το απλό ξέπλυμα μετά το γεύμα θα βοηθήσει στην καταπολέμηση της κακοσμίας του στόματος. Προσπαθήστε να πίνετε περίπου δύο λίτρα νερό κάθε μέρα.

7. Τζίντζερ
Υπάρχει λόγος που το τζίντζερ σερβίρεται ως καθαριστικό του ουρανίσκου στο τοπικό σας σημείο σούσι. Το τζίντζερ καθαρίζει τον ουρανίσκο με μια σειρά από ενώσεις που καταπολεμούν τις οσμές, με το πιο ισχυρό να είναι η 6-τζιντζερόλη. Η 6-τζιντζερόλη ενεργοποιεί ένζυμα στο σάλιο που διασπούν και εξουδετερώνουν αυτές τις δύσοσμες ενώσεις θείου.

Το φρέσκο ​​τζίντζερ θα λειτουργήσει καλύτερα από το επεξεργασμένο, αλλά και τα δύο είναι αποτελεσματικά. Το να μασήσεις ένα κομμάτι μισής ίντσας είναι υπεραρκετό.

8. Κεράσια
Τα κεράσια καταπολεμούν τις οσμές που προκαλούν κακοσμία όπως και άλλα φρούτα, αλλά έχουν ένα πρόσθετο όφελος. Η μεθυλμερκαπτάνη αποβάλλεται από ενώσεις στα κεράσια.

Τα κεράσια διαλύουν τη μυρωδιά του σάπιου λάχανου που προκαλείται από τη μεθυλμερκαπτάνη, αφήνοντας το στόμα να μυρίζει φρεσκάδα. Έχουν επίσης υψηλή περιεκτικότητα σε βιταμίνη C και φυτικές ίνες.

9. Τουρσιά
Αυτό μπορεί να φαίνεται αντιφατικό, αλλά δεν είναι το τουρσί που κάνει τη δουλειά. Η άλμη τουρσί περιέχει συνήθως δύο αντιβακτηριακά συστατικά: άνηθο και ξύδι. Απολαύστε μερικά τουρσιά στο πλάι ή για μια μικρή γουλιά άλμης.

10. Μαύρη σοκολάτα ή κακάο
Ακριβώς όπως η τσίχλα, το κλειδί εδώ είναι η χαμηλή περιεκτικότητα σε ζάχαρη. Η κατανάλωση μαύρης σοκολάτας μειώνει τα βακτήρια του στόματος και αποφεύγει τη δημιουργία πλάκας λόγω της μειωμένης ζάχαρης. Η ένωση CBH έχει αποδειχθεί ότι αποτρέπει την τερηδόνα ενισχύοντας το σμάλτο. Το CBH βρίσκεται φυσικά στο κακάο, αλλά η ποσότητα μειώνεται καθώς μετατρέπεται σε σοκολάτα.

www.pexels.com

Αιθέριο Έλαιο Ελίχρυσος. Μοναδική Προσφορά!

Έλαιο κολοκύθας για φυσικό μπότοξ.

Θυμάστε την οσμή που καταπολεμά τις πολυφαινόλες στο τσάι; Η μαύρη σοκολάτα είναι πλούσια σε μια πολυφαινόλη που ονομάζεται κατεχίνη που εξαλείφει αποτελεσματικά την αναπνοή του σκόρδου. Δοκιμάστε να προσθέσετε σκόνη κακάο σε smoothies ή δημητριακά αν δεν το βρίσκετε πολύ πικρό.

Φροντίστε να αγοράσετε σκόνη κακάο.

Μπόνους!: 5 τροφές που πρέπει να αποφεύγετε
Η πρόληψη είναι καλύτερη από τη θεραπεία, επομένως εδώ είναι οι πέντε κορυφαίες τροφές που είναι πιο πιθανό να προκαλέσουν κακή αναπνοή.

Να θυμάστε ότι μια καλή ρουτίνα στοματικής υγιεινής είναι η καλύτερη άμυνα ενάντια στην κακοσμία του στόματος.

Η γλώσσα είναι υπεύθυνη για περίπου το 85% των στοματικών οσμών, γι’ αυτό δοκιμάστε να χρησιμοποιείτε καθημερινά ξύστρα γλώσσας και να αποφεύγετε τις παρακάτω τροφές για καλύτερη αναπνοή.

Σκόρδο
Χρένο
Γάλα
κρεμμύδια
Τονος σε κονσερβα

www.bloorwestsmiles.com

6 τρόποι με τους οποίους το maca ενισχύει την αθλητική απόδοση

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr