Πώς αναγεννάτε την οστική απώλεια από την περιοδοντική νόσο;

Πώς αναγεννάτε την οστική απώλεια από την περιοδοντική νόσο;

Τι είναι η οστική απώλεια στην οδοντιατρική;
Είναι η διαδικασία της αποσύνθεσης των οστών στο οστό της γνάθου. Ο οστικός ιστός αποσυντίθεται σταδιακά με την πάροδο του χρόνου, συνήθως λόγω αδράνειας ή υποκείμενης λοίμωξης. Οι συνέπειες της οστικής απώλειας στην υγεία των δοντιών είναι σημαντικές, συμπεριλαμβανομένης της πρόωρης απώλειας δοντιών, της μετατόπισης των δοντιών, του πόνου στη γνάθο και του αδύναμου οδοντικού πλαισίου.

Τι προκαλεί την οστική απώλεια στην οδοντιατρική;
Δύο κύριοι παράγοντες συνδέονται με την πρόκληση οστικής απώλειας στην οδοντιατρική:

Περιοδοντίτιδα – είναι ένα σοβαρό στάδιο της νόσου των ούλων. Αναπτύσσεται όταν οι ασθενείς παραμελούν τη θεραπεία της ουλίτιδας. Η μόλυνση είναι αρκετά σοβαρή που τα δόντια μπορεί να αρχίσουν να πέφτουν χωρίς θεραπεία.
Απώλεια δοντιών – η απώλεια του φυσικού σας δοντιού είναι μια μεγάλη δοκιμασία. Ωστόσο, ενέχει μεγαλύτερο κίνδυνο για την υγεία των δοντιών σας όταν αρχίσετε να χάνετε οστικό ιστό. Η απώλεια ενός δοντιού μπορεί να οδηγήσει στην απώλεια πολλών άλλων φυσικών δοντιών. Η αδράνεια του οστού της γνάθου προκαλεί αποσύνθεση του οστικού ιστού.
Ένας άλλος ασυνήθιστος παράγοντας που μπορεί να προκαλέσει απώλεια οστικής μάζας είναι ο τραυματισμός των δοντιών. Το οδοντικό τραύμα μπορεί να παραμορφώσει σημαντικά τη στοματική μας κοιλότητα και να οδηγήσει σε σοβαρή απώλεια οστού. Επιπλέον, υποκείμενα προβλήματα υγείας όπως ο καρκίνος και η αρθρίτιδα μπορεί να αποδυναμώσουν τα οστά σας σε όλο το σώμα σας, με αποτέλεσμα τη σταδιακή απώλεια οστού στο οστό της γνάθου σας.

Ποιες διαδικασίες μπορούν να τονώσουν την ανάπτυξη των οστών;
Μερικοί από τους τρόπους για να αυξήσετε την παραγωγή νέου οστικού ιστού στο οστό της γνάθου σας περιλαμβάνουν:

Οστικό μόσχευμα – είναι μια χειρουργική επέμβαση που αποκαθιστά τον κατεστραμμένο οστικό ιστό. Η διαδικασία περιλαμβάνει τη λήψη οστικού μοσχεύματος από διαφορετικό μέρος του στόματος ή του σώματός σας ή από ανθρώπινο δότη ή συνθετική πηγή. Το μόσχευμα επιδιορθώνει την περιοχή της οστικής απώλειας, διεγείροντας την ανάπτυξη νέου οστικού ιστού στο οστό της γνάθου σας.
Χειρουργική εμφύτευσης – είναι μια διαδικασία για την αντικατάσταση των φυσικών δοντιών με ένα οδοντικό εμφύτευμα. Το εμφύτευμα διαθέτει ένα μεταλλικό στύλο τιτανίου που μοιάζει με βίδα εμπορικού κέντρου, που συνήθως τοποθετείται στο οστό της γνάθου. Όταν το εμφύτευμα βρίσκεται στο οστό της γνάθου σας, διεγείρει την αναγέννηση των οστών για την ενσωμάτωση του μετάλλου τιτανίου.

Πρωτεΐνη που εγχέεται στο οστό της γνάθου σας για να διεγείρει τη δημιουργία νέου ιστού των ούλων και την ανάπτυξη των συνδέσμων.

Μπορεί να προληφθεί η οστική απώλεια;
Αν και υπάρχουν διαθέσιμες θεραπείες για την αποκατάσταση του χαμένου οστικού ιστού, στοχεύετε πάντα σε προληπτικά μέτρα. Ένας οδοντίατρος κοντά σας μπορεί να σας δώσει μια λεπτομερή ανάλυση ορισμένων τρόπων πρόληψης της οστικής απώλειας, συμπεριλαμβανομένων των εξής:

Τρώτε υγιεινά – έλκεστε προς τροφές πλούσιες σε ασβέστιο όπως το γάλα, τα πράσινα φυλλώδη λαχανικά, το τυρί και το γιαούρτι που είναι απίστευτα για την ενίσχυση των οστών και των δοντιών.
Αυξήστε την πρόσληψη βιταμίνης D – αφιερώστε λίγα λεπτά στον ήλιο.
Αντιμετώπιση παθήσεων των ούλων έγκαιρα – μην περιμένετε μέχρι να είναι πολύ προχωρημένο το πρόβλημα πριν επισκεφτείτε έναν οδοντίατρο για περιοδοντική θεραπεία.

Αντικαταστήστε ένα δόντι που λείπει νωρίς – ορισμένοι ασθενείς έχουν αντικαταστήσει τα φυσικά τους δόντια αμέσως μετά την εξαγωγή δοντιών. Ωστόσο, μπορείτε να περιμένετε μερικούς μήνες για να επουλώσετε το τραύμα της εξαγωγής πριν αντικαταστήσετε το δόντι. Ωστόσο, μην περιμένετε πολύ έως ότου ο οστικός ιστός της γνάθου σας αρχίσει να αποσυντίθεται λόγω αδράνειας.

Αναζητήστε θεραπεία για το βρουξισμό – το συνηθισμένο τρίξιμο των δοντιών μπορεί να συνεχιστεί για πολλά χρόνια και σιγά-σιγά να προκαλέσει στοματικά προβλήματα στο οστό της γνάθου σας. Επικοινωνήστε μαζί μας στο The Sanger Dentist για διάφορες θεραπείες για την αντιμετώπιση του τριξίματος των δοντιών.

Επισκεφθείτε τακτικά τον οδοντίατρό σας – δεν είναι απαραίτητες οι τακτικές οδοντιατρικές εξετάσεις όταν έχετε υποκείμενα στοματικά προβλήματα. Είναι προληπτικά μέτρα που σας βοηθούν να διαπρέψετε στην υγεία σας μέσω της προληπτικής οδοντιατρικής φροντίδας.

Μειώστε την πρόσληψη ζάχαρης – η ζάχαρη απελευθερώνει οξέα όταν αναμιγνύεται με το σάλιο και τα βακτήρια στο στόμα σας. Τα οξέα δρουν κατά της στοματικής σας υγείας προκαλώντας οδοντικές λοιμώξεις όπως η ασθένεια των ούλων. Μειώστε σημαντικά την πρόσληψη ζάχαρης. Ξεκινήστε κόβοντας τα επεξεργασμένα τρόφιμα και κλίνετε περισσότερο προς τις φυσικές πηγές ζάχαρης.

Διατηρήστε το στόμα σας καθαρό – τελικά, η στοματική σας υγιεινή επηρεάζει τη στοματική σας υγεία. Ό,τι κι αν τρώτε, αν δεν κρατάτε το στόμα σας καθαρό, θα πάθετε λοιμώξεις. Βουρτσίζετε τα δόντια σας και χρησιμοποιείτε νήμα καθημερινά για να αποφύγετε τη δημιουργία πλάκας στις επιφάνειες των δοντιών σας.

thesangerdentist.com

Σέρουμ Βιταμίνης C & Ε.

Αυτός είναι ο πιο γρήγορος τρόπος να καθαρίσετε τον πάγο από την κατάψυξη σας

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr