Εμμηνόπαυση: Πώς επηρεάζει την όραση – Τα συνήθη προβλήματα για τα μάτια

Εμμηνόπαυση: Πώς επηρεάζει την όραση – Τα συνήθη προβλήματα για τα μάτια

Από μια σειρά έντονων ορμονικών αλλαγών χαρακτηρίζεται η περίοδος της εμμηνόπαυσης, προκαλώντας, όπως είναι φυσικό, μια σειρά από αλλαγές στον τρόπο που λειτουργεί ο οργανισμός των γυναικών – Ας δούμε με ποιο τρόπο επηρεάζεται η όραση

ΒΙΚΥ ΒΕΝΙΟΥ

Είναι γνωστό ότι η εμμηνόπαυση αποτελεί μια ιδιαίτερη περίοδο στη ζωή των γυναικών, προκαλώντας μια σειρά από σημαντικές αλλαγές, που επηρεάζουν τον τρόπο που λειτουργεί ο οργανισμός τους. Δεν θα ήταν υπερβολή να λέγαμε ότι περνώντας στην εμμηνόπαυση, μια γυναίκα εισέρχεται ουσιαστικά σε μια νέα φάση ζωής.

Μεταξύ των συμπτωμάτων που συνήθως χαρακτηρίζουν αυτή τη φάση, δύο από τα συχνότερα και πιο γνωστά είναι οι εξάψεις και οι νυχτερινές εφιδρώσεις. Ωστόσο, ένας αυξανόμενος όγκος επιστημονικών στοιχείων δείχνει ότι η εμμηνόπαυση είναι πιθανό να επηρεάσει και την οφθαλμική υγεία. Ειδικότερα, όπως επισημαίνουν οι οπτικοί, οι γυναίκες ενδέχεται να παρατηρήσουν αλλαγές στο σχήμα των ματιών τους, αλλά και να αντιμετωπίσουν παθήσεις όπως η ξηρότητα και αυξημένο κίνδυνο μόλυνσης εξαιτίας των ορμονικών αλλαγών που λαμβάνουν χώρα κατά την εμμηνόπαυση.

Η οπτομέτρης Charlotte Cook εξηγεί: «Ορισμένες γυναίκες αναφέρουν αλλαγές στα μάτια τους κατά τη διάρκεια της εμμηνόπαυσης. Μεταξύ αυτών είναι η ξηροφθαλμία, η οποία προκαλεί δυσφορία, επηρεάζοντας παράλληλα την ποιότητα της όρασης ή την επιρρέπεια των ματιών στα δάκρυα. Είναι, επίσης, πιθανό τα μάτια να αλλάξουν σχήμα καθώς οι γυναίκες γερνούν και οι ορμόνες τους αλλάζουν. Αυτό ενδέχεται να προκαλέσει προβλήματα ειδικά σε όσες φορούν φακούς επαφής, επομένως καλό θα ήταν να ελέγχουν τακτικά την υγεία των ματιών τους».

«Ακόμη ένα συχνό παράπονο αρκετών γυναικών είναι ότι αισθάνονται τα μάτια τους κουρασμένα, με αποτέλεσμα να αντιμετωπίζουν τακτικότερα πονοκεφάλους και ενόχληση στον αυχένα και τους ώμους», συμπλήρωσε.

www.ygeiamou.gr

Υγρή βιταμίνη Α (σέρουμ). Γυρνάει τον χρόνο πίσω.

Βιταμίνη Ε για τη διατήρηση της νεότητας.

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr