Αντίδια για σαρωτικό μπότοξ σε σώμα, υγεία και πρόσωπο.

Αντίδια για σαρωτικό μπότοξ σε σώμα, υγεία και πρόσωπο.

Απαράμιλλη και Ασύγκριτη ομορφιά.

Τα οφέλη των αντιδιών είναι πολλά. Τα αντίδια ξεπλένουν δραστικά σαν σκούπα τον οργανισμό και τον καθαρίζουν από τοξίνες αφήνοντας πίσω τους μια εύρυθμη λειτουργία των οργάνων του ανθρώπινου σώματος αλλά κι ένα εκπληκτικά όμορφο δέρμα απαράμιλλης και ασύγκριτης ομορφιάς ομορφιάς!

1. Το αντίδι είναι μια τροφή με λίγες θερμίδες που βοηθά στην απώλεια βάρους !
Το αντίδι είναι ένα πολύ γνωστό λαχανικό με χαμηλές θερμίδες. Είναι επίσης γνωστό ότι βοηθά στην απώλεια βάρους. Ο λόγος είναι ότι 50 γραμμάρια ψιλοκομμένου αντιδιού αποτελούνται από περίπου 8,6 θερμίδες. Σοκαριστικά χαμηλή ποσότητα!

Το γλυκαιμικό φορτίο μισού φλιτζανιού  είναι 0. Το χαμηλό ή απών γλυκαιμικό φορτίο του είναι εκπληκτικό για άτομα με υψηλά επίπεδα γλυκόζης στο αίμα. Εξαιτίας όλων αυτών των παραγόντων, το αντίδι είναι αναμφίβολα μία από τις καλύτερες τροφές για απώλεια βάρους.

Πολλοί μάλιστα το θεωρούν βασική τροφή στη διατροφή τους χωρίς την οποία δεν μπορούν να ζήσουν. 

2. Η βιταμίνη Κ βρίσκεται άφθονη στο αντίδι!
Η βιταμίνη Κ είναι απαραίτητη για τη λειτουργία του οργανισμού καθώς βοηθά στην πήξη του αίματος και τη γενική υγεία. Εκτός από το ότι είναι κρίσιμη για την πρόληψη της οστεοπόρωσης αργότερα στη ζωή, η βιταμίνη Κ χρησιμοποιείται επίσης για την πρόληψη του καρκίνου. Το αντίδι είναι ένα λαχανικό πλούσιο σε βιταμίνη Κ που βοηθά πολύ στις ανεπάρκειες βιταμίνης Κ καθώς και στην λεύκανση ματιών!

Με την ημερήσια συνιστώμενη πρόσληψη βιταμίνης Κ να είναι 90 mcg, θα αρκούσε η κατανάλωση 0,08 απο αντίδια. Σε σύγκριση με άλλα λαχανικά όπως το λάχανο και το σπανάκι, το αντίδι κυριαρχεί εκπληκτικά!

Ωστόσο, προειδοποιήστε ότι η αυξημένη πρόσληψη βιταμίνης Κ θα μπορούσε να κάνει τον ρυθμό πήξης του αίματός σας πτητικό. Μην αρχίσετε να τρώτε ταυτόχρονα μεγάλες ποσότητες τροφών πλούσιων σε βιταμίνη Κ.

3. Το αντίδι βοηθά στη ρύθμιση των επιπέδων σακχάρου στο αίμα και στην πρόληψη του διαβήτη

Έχουν διεξαχθεί πολλές μελέτες σχετικά με τροφές με υψηλή περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες όπως το αντίδι και την πρόληψη του διαβήτη. Είναι σίγουρα ένα βασικό προϊόν όταν προσπαθείτε να μειώσετε τα επίπεδα σακχάρου και χοληστερόλης στο αίμα! Έχει πολλές πολυφαινόλες που βοηθούν στη διατήρηση της ευελιξίας των αρτηριών και των αιμοφόρων αγγείων.

Και όχι μόνο αυτό, αλλά η βιταμίνη Β9 βρίσκεται επίσης σε αφθονία. Η βιταμίνη Β9 βοηθάει πολύ στην καταπολέμηση της υψηλής αρτηριακής πίεσης.

4. Το αντίδι εξασφαλίζει καλές κινήσεις του εντέρου!
Βοηθά σημαντικά στην αύξηση της συχνότητας και της ποιότητας των κενώσεων. Όταν οι ασθενείς υποφέρουν από δυσκοιλιότητα, πολλοί γιατροί προτείνουν στους ασθενείς να τρώνε περισσότερο αντίδι στη διατροφή τους! Όπως γνωρίζουμε,  είναι μια σημαντική πηγή φυτικών ινών, οι οποίες είναι απαραίτητες για τη σωστή αποβολή των κοπράνων.

Έχει αποδειχθεί ότι είναι τροφή με υψηλή περιεκτικότητα σε ίνες. Βοηθά στην αποβολή των περιττών  συστατικών από το σώμα. Συνολικά,  είναι το απαραίτητο μέρος κάθε υγιεινής διατροφής!

5. Το αντίδι βοηθά στην προώθηση μιας υγιούς εγκυμοσύνης!

 Το αντίδι είναι ένας φυσικός τρόπος για να λαμβάνετε την ημερήσια πρόσληψη φυλλικού οξέος, η οποία είναι ζωτικής σημασίας για καλές εγκυμοσύνες. Γιατί  είναι τόσο σημαντικό για τις εγκυμοσύνες;

Επειδή το φολικό οξύ ή το φυλλικό οξύ είναι μια υποκατηγορία της βιταμίνης Β, που υπάρχει σε αφθονία στα αντίδια Το φυλλικό οξύ είναι απολύτως απαραίτητο αφού βοηθά στην πρόληψη πολλών διαφορετικών μορφών γενετικών ανωμαλιών. 

6. Τα στοματικά προβλήματα μπορούν να αποφευχθούν ε!
Αναμφίβολα,  είναι πλούσιο σε βιταμίνη Α, η οποία είναι μια κρίσιμη βιταμίνη που προλαμβάνει τα προβλήματα της στοματικής κοιλότητας! Το αντίδι μπορεί να ληφθεί για  καλύτερο αποτέλεσμα όσον αφορά τα στοματικά προβλήματα. Απλά βράστε τα ή τηγανίστε τα για το καλύτερο αποτέλεσμα.

Στην πραγματικότητα, πολλοί επαγγελματίες του στόματος προτείνουν στους ασθενείς να μασούν αντίδια. Είναι επειδή η βιταμίνη Α θα απελευθερωθεί όταν μασηθεί, βοηθώντας στην αποκατάσταση του τραύματος που προκαλείται στα δόντια.

7. Θα πρέπει να χρησιμοποιείτε ως περιποίηση του δέρματος!
Εκτός από το ότι είναι βρώσιμο, το αντίδι βοηθά υπέροχα στη σωστή περιποίηση του δέρματος. Όπως θα πρέπει να γνωρίζετε μέχρι τώρα, διαθέτει πολλές θεραπευτικές ιδιότητες. 

Ένας πολύ καλός τρόπος για να το εντάξετε στη ρουτίνα περιποίησης της επιδερμίδας σας είναι να στύψετε τον χυμό από αντίδι. Έχει αποδειχθεί ότι απαλλάσσει τις κηλίδες και προλαμβάνει μελλοντικά ξεσπάσματα! Στην πραγματικότητα, πολλοί λάτρεις της περιποίησης της επιδερμίδας κρατούν ένα φιαλίδιο με χυμό αντίδιου για εκείνες τις δύσκολες μέρες του δέρματος.

Αν δεν σας αρέσει να κάνετε αφρό με χυμό από αντίδι, μπορείτε να δοκιμάσετε να καταπιείτε τον χυμό. Αν και μπορεί να είναι έντονα πικρό, κάνει θαύματα στο δέρμα σας.

Μια άλλη εναλλακτική θα ήταν να κάνετε μια μάσκα απο αντίδι κάθε δεκαπενθήμερο! Κάνοντάς το αυτό θα βοηθήσει να λειάνει το δέρμα σας και να κλείσουν οι πόροι. 

8. Το αντίδι μειώνει τη σοβαρότητα της αϋπνίας
Για όλους τους ανθρώπους που έχουν αϋπνία, το Endive θα μπορούσε να σας βοηθήσει με αυτό το θέμα! Το αντίδι έχει αποδειχθεί με τα χρόνια ότι βοηθά στην αϋπνία. Αποτελείται από την πλειονότητα των φυτικών του ινών με μεγάλες ποσότητες βιταμίνης C, μια βιταμίνη που βοηθά στον ύπνο!

Το αντίδι μπορεί να διασκορπιστεί σε ψητό φαγητό ως επικάλυψη ή  σαλάτα! Ποιος ξέρει, ίσως μια τόσο μικρή αλλαγή μπορεί να σας αφήσει να ξεκουραστείτε καλύτερα.

9. Η όραση μπορεί επίσης να βελτιωθεί τρώγωντας αντίδια!
Το αντίδι είναι ένα από τα λαχανικά, όπως τα καρότα και το σέλινο, που βοηθούν στη θρέψη του οπτικού συστήματος. Ο πιο συνηθισμένος τρόπος για να λάβετε την καθημερινή σας δόση βελτίωσης της όρασης είναι μέσω των χυμών! Οι περισσότεροι ορκίζονται ακόμη για τις οφθαλμικές του ιδιότητες!

Γιατί λοιπόν να μην πάρετε λίγο αντίδι ενώ είστε στο σούπερ μάρκετ; Ακόμη και 2 ποτά την ημέρα μπορούν να βελτιώσουν δραστικά τα προβλήματα των ματιών.

10. Τα αντίδια βοηθούν στην ανάρρωση για την ανορεξία
Οι πάσχοντες από ανορεξία και βουλιμία μπορούν επίσης να επωφεληθούν από  Το αντίδι παρέχει σωστή πρόσληψη φυτικών ινών και πέψη όταν αναρρώνει από διατροφικές διαταραχές.

Όσοι δυσκολεύονται να αναρρώσουν συχνά δυσκολεύονται να φάνε, αλλά μην ανησυχείτε, σας έχουμε καλύψει!

Απλώς ρίξτε μερικές σταγόνες χυμού ή εκχυλίσματος αντίδι στη γλώσσα σας. Μπορεί να φαίνεται ασήμαντο, αλλά βοηθά στην ανάπτυξη της όρεξης και στην προώθηση του φαγητού!

Κατά την κατάποση  βοηθούν στην ανοικοδόμηση και την αποκατάσταση της ζημιάς που προκέλεσε στον ανόρεχτο ασθενή η  πείνα. Επίσης, προωθούν την έκκριση της χολής και τονώνουν την όρεξη!

11. Αποτοξινώστε το συκώτι σας με μια σαλάτα αντίδια
Είναι μια δύναμη αποτοξίνωσης! Το αντίδι είναι ένα εξαιρετικό διεγερτικό για να υποβληθεί ο οργανισμός στη διαδικασία αποτοξίνωσης στο συκώτι! Ρυθμίζει τις ορμόνες και εξισορροπεί τη χοληστερόλη.

Το να φτιάξετε μια σαλάτα όχι μόνο σας αποσπά την προσοχή από την πίκρα του Αντιδιού. Βοηθά επίσης να προσθέσετε μερικά ακόμη θρεπτικά λαχανικά στο ήδη υγιεινό γεύμα σας!

Αποτοξινώνει επίσης τη γλώσσα σας καθώς το τρώτε. Πυροδοτεί αυτό που είναι γνωστό ως «πικρό αντανακλαστικό». Το σώμα επίσης με τα αντίδια εκκινεί σωστά το πεπτικό του σύστημα.

12. Το αντίδι βοηθά στη διαχείριση της ψυχολογικής σας υγείας
Τα αντιοξειδωτικά δεν είναι σπάνια όταν μιλάμε για αντίδια, καθώς υπάρχουν  σε μεγάλη ποσότητα. Ανάμεσα σε όλα τα θρεπτικά συστατικά, υπάρχουν χιλιάδες που αυξάνουν τη δύναμη των εγκεφαλικών κυττάρων και των ιστών. Ένα παράδειγμα αυτού θα ήταν το κάλιο και το παντοθενικό οξύ.

Το παντοθενικό οξύ είναι υπεύθυνο για την πρόληψη των ασταθών συναισθημάτων. Είναι επίσης γνωστό ότι προλαμβάνει την άνοια και τη νόσο του Αλτσχάιμερ σε ηλικιωμένους. Λοιπόν, τι περιμένετε, πάρτε αντίδι από το τοπικό παντοπωλείο σας σήμερα!

13. Οι πέτρες στη χολή μπορούν να προληφθούν με χυμό από αντίδι!
Η χοληδόχος κύστη είναι το μέρος του ήπατος που συλλέγει αποτελεσματικά τη χολή. Όταν όμως εμφανίζονται πέτρες στη χολή, εμποδίζει τη χοληδόχο κύστη να κάνει τη δουλειά της. Πώς λοιπόν θα προλάβουμε ή θα απαλλαγούμε από τις πέτρες στη χολή;

Ένα εξαιρετικό φάρμακο για τις πέτρες στη χολή είναι, το μαντέψατε, ο χυμός από αντίδι! Ακόμη και τα άνθη, οι ρίζες και οι σπόροι των αντιδιών βοηθούν στη θεραπεία των διαταραχών της χοληδόχου κύστης. Αρκούν μόνο 50 ml χυμού αντιδιού για να προωθήσει την έκκριση της χολής.

Αν και η κατανάλωση χυμού από αντίδι δεν είναι για άτομα με τάσεις λιποθυμίας, η λήψη του  έχει τα πλεονεκτήματά της. Πολλοί έχουν υποστηρίξει ότι η κατανάλωση χυμού από αντίδι δύο φορές την ημέρα τους βοήθησε να ανακάμψουν δραστικά από τις πέτρες στη χολή.

 Από την περιποίηση της επιδερμίδας μέχρι την πρόληψη του διαβήτη,τα αντίδια είναι ένα διατροφικό καλλυντικό που κάνει καινούργια στην κυριολεξια τα εσωτερικ΄ά μας όργανα και το δέρμα μας.

 

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr