Θέλεις να βελτιώσεις τη μνήμη σου; Αυτές είναι οι ασκήσεις που πρέπει να κάνεις!

Θέλεις να βελτιώσεις τη μνήμη σου; Αυτές είναι οι ασκήσεις που πρέπει να κάνεις!

Δες πως να τονώσεις την εγκεφαλική σου λειτουργία
Η άσκηση μπορεί να ενισχύσει την μνήμη σου; Πρόσφατες μελέτες ισχυρίζονται πως όχι απλά μπορεί να αλλά μπορεί και να τη βελτιώσει σε σημαντικό βαθμό.

Ειδικότερα, αποτελέσματα από μελέτη; που δημοσιεύτηκε στο “Journal of Epidemiology & Community Health” έδειξαν ότι η άθληση-και περισσότερο η έντονη άσκηση- επηρεάζει τόσο τη βραχυπρόθεσμη μνήμη όσο και τις δεξιότητες επίλυσης και επεξεργασίας προβλημάτων. Σημείωσε ότι η έντονη άσκηση περιλαμβάνει δραστηριότητες όπως: τρέξιμο, κολύμπι, ποδηλασία, χορό, γρήγορο περπάτημα και γενικά οτιδήποτε κάνει την καρδιά σας να χτυπά έντονα και πιο γρήγορα. (δες και τις εφαρμογές που θα σε βοηθήσουν να γυμναστείς και θα κάνουν την ζωή σου πιο εύκολη)

Μάθε τις ασκήσεις που πρέπει να κάνεις για να βελτιώσεις τη μνήμη σου

Η παραπάνω μελέτη διαπίστωσε ότι η μέτρια και η έντονη άσκηση καθώς και δραστηριότητες -που έχουν διάρκεια ακόμη και λιγότερο από 10 λεπτά- συνδέονται άμεσα με τη καλύτερη και βελτιωμένη μνήμη. Γιατί συμβαίνει αυτό; Γιατί μέσω της έντονης άσκησης επηρεάζεται η ροή του αίματος στον εγκέφαλο και έτσι ενισχύεται η ικανότητα της σκέψης και της μνήμης.

Unsplash
Από την άλλη όσοι αφιερώνουν περισσότερο χρόνο καθισμένοι σε έναν καναπέ, σε ύπνο, ή απλώς έχουν ήπιες δραστηριότητες, εμφανίζουν μείωση από 1% έως 2% στη γνωστική τους ικανότητα..

Εδώ αξίζει να σημειωθεί ότι εκτός από την παραπάνω μελέτη και το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC) στο παρελθόν έχει συνδέσει τη σωματική δραστηριότητα με την καλύτερη γνωστική λειτουργία αλλά και τη βελτίωση της μνήμης, στο πλαίσιο μιας συναισθηματικής ισορροπίας, η οποία βοηθά στην εύκολη κα γρήγορη επίλυση των προβλημάτων.

Τέλος, τόσο η μελέτη όσο και το (CDC) επισημαίνουν ότι η τακτική άσκηση μπορεί ακόμη να μειώσει και τον κίνδυνο εμφάνισης της άνοιας. Δεν είναι τυχαίο που μια άλλη επιστημονική ανάλυση με δείγμα 128.925 ατόμων που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Preventive Medicine το 2020 διαπίστωσε ότι η γνωστική έκπτωση είναι σχεδόν διπλάσια στους ενήλικες που είναι ανενεργοί και έχουν ήπια δραστηριότητα σε σχέση με εκείνους που είναι πιο δραστήριοι και αθλούνται σε καθημερινή βάση.

 Έλαιο – Λευκή Πεύκη. Εμμηνόπαυση χωρίς γήρανση!

Σέρουμ πεπτιδίων. Η επανάσταση στην ανάπλαση.

Διατροφή για θυρεοειδίτιδα Χασιμότο

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr