Ανακάλυψε το συστατικό που αντικαθιστά το τυρί και αποτρέπει την τριχόπτωση

Ανακάλυψε το συστατικό που αντικαθιστά το τυρί και αποτρέπει την τριχόπτωση

Με γεύση και υφή παρόμοια με το τριμμένο τυρί, έχει την ιδιότητα να ενδυναμώνει τα μαλλιά και να προλαμβάνει την τριχόπτωση.

Ηδιατροφική μαγιά, η εναλλακτική πρόταση του τυριού, είναι η τροφή που προτείνεται από τους ειδικούς με σκοπό την ενίσχυση των μαλλιών και την πρόληψη της τριχόπτωσης. Αυτό είναι ένα θέμα που αποκτά ιδιαίτερη σημασία το φθινόπωρο, όταν η τριχόπτωση γίνεται πιο έντονη. Και, ακόμη περισσότερο, όταν μειώνονται οι ώρες ηλιοφάνειας και αυξάνεται η ανεπάρκεια βιταμίνης D, ένας επιπλέον παράγοντας που επηρεάζει την υγεία στα μήκη των μαλλιών.

Αλεξάνδρα Τρύφωνος

Όμως, πριν αναπτύξουμε τις ιδιότητες της διατροφικής μαγιάς, είναι σημαντικό να υπογραμμίσουμε ότι δεν μπορείς να βασιστείς στα οφέλη μιας και μόνο τροφής για την ενίσχυση της υγείας των μαλλιών σου. Για να αποφευχθεί η απώλειά τους, μάλιστα, δεν αρκεί να ακολουθείς μια υγιεινή και ισορροπημένη διατροφή που αυξάνει την πρόσληψη ορισμένων βιταμινών και μετάλλων, αλλά είναι επίσης απαραίτητο να ακολουθείς έναν υγιεινό τρόπο ζωής, ο οποίος περιλαμβάνει καλές συνήθειες όπως η άσκηση και η ξεκούραση.

Τα οφέλη της διατροφικής μαγιάς για τα μαλλιά
«Η διατροφική μαγιά περιέχει έναν τέλειο συνδυασμό αμινοξέων και βιταμινών Β. Είναι μια πλήρης πρωτεΐνη, καθώς, όπως ακριβώς η κινόα και η κάνναβη, περιέχει και τα 8 απαραίτητα αμινοξέα. Επομένως, η συμπερίληψή του στη διατροφή σου θα σου προσφέρει τα αμινοξέα που χρειάζεσαι.

Πρόκειται για μια τροφή που είναι διαθέσιμη σε μορφή σκόνης και μπορεί να προστεθεί στα πιάτα σου για να τους δώσει διαφορετική γεύση. Αντιπροσωπεύει μια έγκυρη εναλλακτική στα γαλακτοκομικά προϊόντα, δεδομένου ότι έχει παρόμοια γεύση, ενώ πρόκειται επίσης και για μια σημαντική πηγή φυτικών ινών.

Πώς να εντάξεις τη διατροφική μαγιά στη διατροφή σου
Η ποσότητα διατροφικής μαγιάς που πρέπει να λαμβάνεις καθημερινά για την ανάπτυξη υγιών μαλλιών είναι περίπου 3 κουταλιές της σούπας: Αυτό παρέχει μια δόση βιταμινών Β ακόμη υψηλότερη από αυτή που χρειάζεται για να παρέχει στο σώμα την ενέργεια για να χτίσει δυνατά και υγιή μαλλιά.

Μπορείς να την προσθέσεις σε ένα πιάτο ζυμαρικών, ως υποκατάστατο του τυριού, σε μια σαλάτα ως καρύκευμα, σε σούπες για να χαρίσεις πιο βελούδινη υφή στο πιάτο σου και πραγματικά σε οποιαδήποτε άλλη συνταγή μπορείς να φανταστείς.

Σέρουμ πεπτιδίων. Η επανάσταση στην ανάπλαση.

Όλα για την τεστοστερόνη στις γυναίκες

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr