Πώς να αποκτήσετε άπαχους και λειτουργικούς μυς αποτελεσματικά

Πώς να αποκτήσετε άπαχους και λειτουργικούς μυς αποτελεσματικά

Τι είναι οι άπαχοι μύες;

Στην πραγματικότητα, όλοι οι μύες είναι άπαχος μυς. Έτσι, όταν οι άνθρωποι αναφέρονται στην απόκτηση «άπαχου» μυός, αυτό που συνήθως εννοούν είναι η απόκτηση μυών με ελάχιστο έως καθόλου σωματικό λίπος κατά τη διάρκεια της διαδικασίας. Εάν κάποιος είναι νέος ασκούμενος, αυτό είναι δυνατό να γίνει, αλλά καθώς αποκτάτε μεγαλύτερη εμπειρία στην προπόνηση, πιθανότατα θα αποκτήσει το σώμα σας λίγο λίπος ενώ παράλληλα θα αποκτήσει και μυς, καθώς είναι βέλτιστο να το κάνετε με ένα μικρό πλεόνασμα θερμίδων.

02/6 _Η προπόνηση με αντίσταση είναι το μυστικό

Για να αποκτήσει κάποιος μυς, χρειάζεται φυσικά προπόνηση με αντιστάσεις (ιδανικά 3-5 φορές την εβδομάδα). το πιο σημαντικό, με έναν τρόπο που είναι προκλητικός. Πρέπει να δώσουν προτεραιότητα στην πρόοδο στις προπονήσεις τους, είτε αυξάνοντας το φορτίο είτε αυξάνοντας την ένταση με κάποιον άλλο τρόπο, π.χ. επαναλήψεις, ταχύτητα (χρόνος υπό ένταση) κ.λπ. Αν κάποιος δεν προπονείται σκληρά, είναι δύσκολο να βελτιστοποιήσει την υπερτροφία. Οι ειδικοί προτείνουν συνήθως 10-20 σετ ανά μυϊκή ομάδα την εβδομάδα, ενώ η ένταση είναι 9/10 τις περισσότερες ημέρες προπόνησης.

03/6 _Η πρωτεϊνική δίαιτα είναι απαραίτητη

Αυτή η προπόνηση πρέπει να συνοδεύεται από σωστή διατροφή, διασφαλίζοντας ότι κάποιος καταναλώνει αρκετές θερμίδες για να χτίσει μυς και να αναρρώσει, ειδικά όταν πρόκειται για πρωτεΐνη. Οι ειδικοί συστήνουν συνήθως 2-2,5 γραμμάρια ανά κιλό σωματικού βάρους για τους περισσότερους ενεργούς ασκούμενους (χωρισμένα κατά τη διάρκεια της ημέρας). Υπάρχουν πολλές πηγές από πουλερικά, ψάρια και κρέας μέχρι αυγά, paneer και tofu, αλλά αν δεν μπορείτε να επιτύχετε τους πρωτεϊνικούς στόχους σας με κανονική τροφή, ένα συμπλήρωμα πρωτεΐνης μπορεί να είναι πολύ χρήσιμο.

04/6 _Οι υδατάνθρακες δεν είναι εχθροί σας

Η Sheena Roy, πιστοποιημένη προπονήτρια διατροφής, ειδικός στο fitness, Myprotein λέει: «Σε αντίθεση με ό,τι πιστεύουν οι άνθρωποι, πιστεύω ότι η πρόσληψη υδατανθράκων είναι επίσης πολύ σημαντική καθώς λειτουργεί ως κύρια πηγή καυσίμου. Οι υδατάνθρακες πριν και μετά την προπόνηση είναι ιδιαίτερα ωφέλιμοι για να διατηρήσετε τα επίπεδα ενέργειάς σας για προπόνηση».

05/6 _Τα συμπληρώματα είναι απαραίτητα μόνο για την αντιμετώπιση των διατροφικών ελλείψεων από τα τρόφιμα

Όσον αφορά τα συμπληρώματα, οι ειδικοί στο Fitness συνιστούν τη μονοϋδρική κρεατίνη για όσους θέλουν να αποκτήσουν μυϊκή μάζα, καθώς βοηθά στην παραγωγή ATP και απλά, επιτρέπει αυτή την επιπλέον ώθηση στο γυμναστήριο. Όπως αναφέρθηκε προηγουμένως, ένα συμπλήρωμα πρωτεΐνης μπορεί να βοηθήσει όσους δυσκολεύονται να επιτύχουν τους πρωτεϊνικούς στόχους τους μέσω τακτικής τροφής. Είναι επίσης ένας βολικός τρόπος για να λαμβάνετε γρήγορα μια μερίδα πρωτεΐνης γρήγορης πέψης κατά τη διάρκεια της προπόνησής σας.

timesofindia.indiatimes.com

Έλαιο κολοκύθας για φυσικό μπότοξ.

Έλαιο – Λευκή Πεύκη. Εμμηνόπαυση χωρίς γήρανση!

5 σπόροι που μπορούν να βοηθήσουν στη γρήγορη απώλεια βάρους

 

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr