Οι Καλύτερες Ασκήσεις Για Λίφτινγκ Στο Στομάχι Κατά Την Εμμηνόπαυση

Οι Καλύτερες Ασκήσεις Για Λίφτινγκ Στο Στομάχι Κατά Την Εμμηνόπαυση

Η εμμηνόπαυση είναι μια φυσική φάση της ζωής κάθε γυναίκας και φέρνει μαζί της τις δικές της προκλήσεις. Ένα από τα πιο κοινά παράπονα στις εμμηνοπαυσιακές γυναίκες είναι η αύξηση του σωματικού βάρους, ειδικά στην περιοχή της κοιλιάς. Αυτό μπορεί να οφείλεται σε ορμονικές αλλαγές, μειωμένο μεταβολισμό και παράγοντες του τρόπου ζωής, όπως η έλλειψη άσκησης. Θα εντυπωσιαστείτε εαν αρχίσετε ένα μικρό πρόγραμμα διατροφής και άσκησης γι αυτό το σκοπό. Οι αλλαγές θα ισοδυναμούν με ένα αληθινό λίφτινγκ! Πάμε να δούμε!!

Η λεπτή μέση στην εμμηνόπαυση δεν είναι όνειρο…θέλει ένα απλό σχέδιο! Παρακάτω σας παραθέτουμε και βίντεο απο γυναίκες στην εμμηνόπαυση ή που έχουν γυμνάσει γυναίκες στην εμμηνόπαυση οι οποίες  είναι ζωντανό και αληθινό παράδειγμα και μας δίνουν τον ρυθμό! Διαλέξτε όποιο πρόγραμμα θέλετε!!

Η διατήρηση ενός δυνατού και τονισμένου στομάχου κατά την εμμηνόπαυση όχι μόνο βοηθά στη διαχείριση του βάρους, αλλά έχει επίσης πολλά οφέλη για την υγεία. Μπορεί να βελτιώσει τη στάση του σώματος, να αποτρέψει τον πόνο στην πλάτη, να ενισχύσει την αυτοπεποίθηση και να μειώσει τον κίνδυνο χρόνιων ασθενειών όπως οι καρδιακές παθήσεις και ο διαβήτης.
Ποιες είναι λοιπόν οι καλύτερες ασκήσεις για την καταπολέμηση της διευρυνόμενης μέσης κατά την εμμηνόπαυση; Ας ρίξουμε μια ματιά σε μερικές από τις πιο αποτελεσματικές επιλογές.

 

Σανίδες
Οι σανίδες είναι μια απλή αλλά εξαιρετικά αποτελεσματική άσκηση για την ενδυνάμωση των μυών του πυρήνα σας, συμπεριλαμβανομένων των κοιλιακών. Για να κάνετε σανίδα, ξεκινήστε σε μια θέση push-up με τα χέρια σας ακριβώς κάτω από τους ώμους σας και το σώμα σας σε ευθεία γραμμή από το κεφάλι μέχρι τις φτέρνες. Κρατήστε αυτή τη θέση για 30-60 δευτερόλεπτα, φροντίζοντας να δεσμεύσετε τους μυς του πυρήνα σας και να μην χαλαρώσετε τους γοφούς σας. Επαναλάβετε για πολλά σετ.

Πλαϊνές σανίδες
Παρόμοια με τις κανονικές σανίδες, οι πλαϊνές σανίδες στοχεύουν επίσης τους κοιλιακούς μύες ενώ εμπλέκουν τους λοξούς (πλευρικούς κοιλιακούς). Για να εκτελέσετε μια πλαϊνή σανίδα, ξεκινήστε ξαπλώνοντας στη μία πλευρά με τα πόδια σας στοιβαγμένα το ένα πάνω στο άλλο και το ένα αντιβράχιο στο έδαφος κάτω από τον ώμο σας. Σηκώστε τους γοφούς σας από το έδαφος, σχηματίζοντας μια ευθεία γραμμή από το κεφάλι μέχρι τις φτέρνες. Κρατήστε για 30-60 δευτερόλεπτα σε κάθε πλευρά.

Ποδήλατα σε ξαπλωτή θέση
Είναι μια εξαιρετική άσκηση για τη στόχευση τόσο των άνω όσο και των κάτω κοιλιακών μυών. Για να κάνετε αυτή την άσκηση, ξαπλώστε ανάσκελα με τα χέρια σας πίσω από το κεφάλι σας και φέρτε το ένα γόνατο προς το στήθος σας ενώ ταυτόχρονα περιστρέφετε τον κορμό σας έτσι ώστε ο απέναντι αγκώνας να αγγίζει το γόνατο. Αλλάξτε πλευρά σε συνεχή κίνηση για πολλές επαναλήψεις.

Ρωσικές ανατροπές
Οι ρωσικές στροφές είναι μια άλλη αποτελεσματική άσκηση για τη στόχευση όλων των περιοχών του πυρήνα, συμπεριλαμβανομένων των κοιλιακών, των λοξών και των μυών της μέσης. Καθίστε στο πάτωμα με τα γόνατά σας λυγισμένα και τα πόδια σας στο έδαφος. Γείρετε ελαφρά προς τα πίσω και στρίψτε τον κορμό σας από τη μία πλευρά στην άλλη, χρησιμοποιώντας τους μύες του πυρήνα σας για να ελέγξετε την κίνηση. Για μια πρόσθετη πρόκληση, κρατήστε μια μπάλα με βάρος ή ιατρική μπάλα στα χέρια σας ενώ στρίβετε.

Pilates Roll Up
Το Pilates είναι γνωστό ότι στοχεύει τους μύες του πυρήνα και η άσκηση roll-up δεν αποτελεί εξαίρεση. Ξεκινήστε ξαπλώνοντας ανάσκελα με τα χέρια τεντωμένα πάνω από το κεφάλι και τα πόδια ευθεία μπροστά σας. Χρησιμοποιώντας τους κοιλιακούς μύες σας, τυλίξτε αργά έναν σπόνδυλο κάθε φορά μέχρι να καθίσετε όρθια. Στη συνέχεια, χαμηλώστε αργά την πλάτη στην αρχική θέση.

Αυτές οι ασκήσεις είναι μερικές μόνο από τις πολλές διαθέσιμες επιλογές για ενδυνάμωση και τόνωση των κοιλιακών σας κατά την εμμηνόπαυση. Θυμηθείτε να ακούτε πάντα το σώμα σας και να συμβουλευτείτε έναν γιατρό πριν ξεκινήσετε οποιαδήποτε νέα ρουτίνα άσκησης. Με συνέπεια και αφοσίωση, μπορείτε να επιτύχετε έναν δυνατό και τονωμένο πυρήνα ακόμα και κατά τη διάρκεια αυτής της ορμονικής μετάβασης. Μείνετε υγιείς και μείνετε δραστήριοι!

Αντίθετα, χρησιμοποιήστε αυτές τις ασκήσεις ως σημείο εκκίνησης και συνεχίστε να εξερευνάτε διάφορες μορφές σωματικής δραστηριότητας που σας αισθάνεστε ευχάριστες. Είτε πρόκειται για γιόγκα, κολύμπι ή χορό, βρείτε μια ρουτίνα άσκησης που λειτουργεί για το σώμα σας και σας φέρνει χαρά.

Επιπλέον, η διατήρηση μιας υγιεινής διατροφής είναι ζωτικής σημασίας για την επίτευξη μιας επίπεδης και τονισμένης κοιλιάς κατά την εμμηνόπαυση. Επικεντρωθείτε στην ενσωμάτωση ολόκληρων τροφίμων όπως φρούτα, λαχανικά, άπαχες πρωτεΐνες και υγιή λίπη στα γεύματά σας, περιορίζοντας παράλληλα τα επεξεργασμένα και ζαχαρούχα τρόφιμα.

Τέλος, μην ξεχάσετε να δώσετε προτεραιότητα στη φροντίδα του εαυτού σας αυτό το διάστημα. Η εμμηνόπαυση μπορεί να έρθει με πολλές σωματικές και συναισθηματικές αλλαγές, αλλά στην ουσία είναι μια ευκαρία για διασκέδαση και για αληθινή εσωτερική στροφή προς τον εαυτό. Κάντε του τα χατήρια φτιάξτε του το σώμα, δώστε του καλό φαγητό και ψυχαγωγία!!

Maca: το superfood- σύμμαχος μας στην εμμηνόπαυση

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr