5 τσάγια που αυξάνουν το κολλαγόνο και 5 τσάγια που αυξάνουν το υαλουρονικό οξύ

5 τσάγια που αυξάνουν το κολλαγόνο και 5 τσάγια που αυξάνουν το υαλουρονικό οξύ

Τσάγια που μπορεί να αυξήσουν το κολλαγόνο:

Πράσινο Τσάι: Το πράσινο τσάι είναι πλούσιο σε αντιοξειδωτικά, ιδιαίτερα σε γαλλική επιγαλλοκατεχίνη (EGCG), η οποία μπορεί να βοηθήσει στην προστασία και την προώθηση της παραγωγής κολλαγόνου στο δέρμα. Δίνει κολλαγόνο και προστατεύει από τις καρκινογόνες ηλιακές ακτίνες.

Τσάι ιβίσκου: Το τσάι ιβίσκου προάγει την υγιή επιδερμίδα και το κολλαγόνο, αφήνοντας το δέρμα να λάμπει. 

Λευκό τσάι: Το λευκό τσάι είναι λιγότερο επεξεργασμένο από το πράσινο. Αναβαθμίζει τον οργανισμό και τις δυνατότητες του, αυξάνοντας το κολλαγόνο.

Τσάι από τριανταφυλλιά: Το τσάι από τριανταφυλλιά είναι φορέας άφθονης βιταμίνης C  που δίνει ώθηση στο κολλαγόνο του σώματος.

Τσάι τσουκνίδας: Κάνει τρομερή αποτοξίνωση στον οργανισμό αναβαθμίζοντας το κολλαγόνο του.

Τσάγια που μπορεί να αυξήσουν το υαλουρονικό οξύ:

Τσάι κόκκινου τριφυλλιού: Το κόκκινο τριφύλλι περιέχει ισοφλαβόνες, οι οποίες έχουν συσχετιστεί με την προώθηση της παραγωγής υαλουρονικού οξέος, βοηθώντας στη διατήρηση της υγρασίας του δέρματος.

Τσάι από φλοιό πεύκου:Το εκχύλισμα φλοιού πεύκου είναι πλούσιο σε αντιοξειδωτικά και προανθοκυανιδίνες, που υποστηρίζουν το υαλουρονικό.

Τσάι Gotu Kola:Το Gotu Kola περιέχει βιταμίνες, αντιοξειδωτικά και μέταλλα που συμβάλλουν στην υγιή λειτουργία του οργανισμού , συμπεριλαμβανομένων των διαδικασιών που αφορούν την παραγωγή υαλουρονικού οξέος

Τσάι με βάλσαμο λεμονιού: Το βάλσαμο λεμονιού περιέχει ροσμαρινικό οξύ. Δεν παρέχει υαλουρονικό οξύ άμεσα στο σώμα, αλλά κάνει την δουλειά του υαλουρονικού καθώς προσφέρει αντιοξειδωτική δράση με αντιοξειδωτικές ενώσεις οι οποίες βοηθούν στην προστασία των κυττάρων του δέρματος από τη βλάβη των ελευθέρων ριζών και τη γήρανση του δέρματος και αυτό φαίνεται. 

Τσάι Τζίντζερ: Το τζίντζερ είναι γνωστό για τις αντιφλεγμονώδεις ιδιότητές του. Για την παραγωγή υαλουρονικού οξέος στο σώμα, ο οργανισμός το συνθέτει συνήθως από τα διαθέσιμα διατροφικά συστατικά του τζίντζερ όπως βιταμίνη C και αμινοξέα. Το τσάι τζίντζερ  υποστηρίζει την προστασία του δέρματος από τη βλάβη των ελευθέρων ριζών και δρα ενάντια στην φλεγμονή.

Πηγές:

Πράσινο Τσάι: The Journal of Nutrition, 200https://academic.oup)
Red Clover: Planta Medica, 2008,https://www.thieme-connect.de/products/ejournals/abstract/10.1055/s-2007-)
Φλοιός πεύκου: Φυτοθεραπείαhttps://pubmed.ncbi.nlm)
Gotu Kola: Πρόοδοι στη Δερματολογία και όλαhttps://www.ncbi)
Τζίντζερ: Περιοδικό Φυσικών Προϊόντων, 2012, «Αhttps://pubs.acs.org/doi/10.1021/np)

 

Χρήση σπουδαίων βοτάνων για την ισορροπία του μυαλού: Ayurveda and Greek Wellness.

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr