Γιόγκα για τη διαχείριση του χρόνιου πόνου: Εργαλεία και τεχνικές ( & βίντεο)

Γιόγκα για τη διαχείριση του χρόνιου πόνου: Εργαλεία και τεχνικές ( & βίντεο)

Για μια ζωή χωρίς πόνο.

Ο χρόνιος πόνος είναι ένα κοινό χαρακτηριστικό όλων των ειδών ζωής πάνω στην γη.

Η επιστήμη πίσω από τη γιόγκα και την ανακούφιση από τον πόνο

Σε εμάς του ανθρώπους συμβαίνει πολλές φορές να χαλάει την καθημερινότητα μας και να αλλάζει την ποιότητα της ζωής μας. Η γιόγκα που εξασκείτε για τους χρόνιους πόνους, αναβαθμίζει την ζωή του χρόνιου πάσχοντα και του δίνει την  ευκαρία να ελέγξει το πρόβλημα του, δίνοντας του ταυτόχρονα πίσω την χαμένη του ποιοτική ζωή.

Ο χρόνιος πόνος είναι ένα πρόβλημα που επηρεάζει εκατομμύρια ανθρώπους σε όλο τον κόσμο. Και ενώ η σύγχρονη ιατρική προσφέρει διάφορες θεραπείες και φάρμακα για την ανακούφιση του, η γιόγκα περνάει πέρα απο την εξάρτηση. Στην αυτονόμηση αυτού που πονάει. ώστε να κάνει πράγματα που πριν δεν έκανε ή απεύφευγε. Γι αυτό, υπάρχει ένα αυξανόμενο ενδιαφέρον για τις ολιστικές προσεγγίσεις όπως αυτή της γιόγκα. Με τον συνδυασμό σωματικών στάσεων, ελέγχου της αναπνοής και διαλογισμού, μπορεί να είναι ένα πολύτιμο εργαλείο προς μια πολύτιμη ζωή χωρίς πόνο.

Σε αυτό το άρθρο, θα διερευνήσουμε τα οφέλη της γιόγκα για τη διαχείριση του χρόνιου πόνου και θα εισαγάγουμε ορισμένα βασικά εργαλεία και τεχνικές ώστε να τα ενσωματώσετε στη ρουτίνα ευεξίας σας.

Η επιστήμη πίσω από τη γιόγκα και την ανακούφιση από τον πόνο
Πριν εμβαθύνουμε στα εργαλεία και τις τεχνικές, είναι σημαντικό να κατανοήσουμε πώς η γιόγκα μπορεί να βοηθήσει στην ανακούφιση του χρόνιου πόνου. Αρκετές μελέτες δείχνουν ότι η γιόγκα προσφέρει πολλαπλά οφέλη:

Βελτιωμένη ευελιξία και κινητικότητα: Η τακτική πρακτική γιόγκα μπορεί να αυξήσει την ευελιξία των αρθρώσεων και να βελτιώσει τη συνολική κινητικότητα, μειώνοντας την ακαμψία στο σώμα.

Μείωση του στρες: Ο χρόνιος πόνος συχνά επιδεινώνεται με το άγχος. Οι τεχνικές χαλάρωσης της γιόγκα, συμπεριλαμβανομένης της προσοχής και της βαθιάς αναπνοής, μπορούν να μειώσουν σημαντικά το άγχος και την ένταση.

Ενισχυμένη επίγνωση του σώματος: Η γιόγκα ενθαρρύνει την επίγνωση του σώματος, η οποία μπορεί να βοηθήσει τα άτομα να κατανοήσουν καλύτερα και να διαχειριστούν τους παράγοντες που προκαλούν πόνο.

Απελευθέρωση ενδορφινών: Ορισμένες στάσεις γιόγκα διεγείρουν την απελευθέρωση ενδορφινών, των φυσικών παυσίπονων του σώματος, παρέχοντας ανακούφιση από τον χρόνιο πόνο.

Εργαλεία και Τεχνικές Διαχείρισης Χρόνιου Πόνου μέσω της Γιόγκα

Πόνος στην μέση.

 

Απαλές στάσεις γιόγκα: Για όσους αντιμετωπίζουν χρόνιο πόνο, οι ήπιες στάσεις γιόγκα όπως η πόζα Παιδιού, η γάτα-αγελάδα και τα πόδια επάνω στον τοίχο μπορούν να προσφέρουν μια καταπραϋντική απελευθέρωση της έντασης χωρίς να προκαλούν πίεση.

Πόδια επάνω στον τοίχο

 

 

Αναπνευστικές ασκήσεις:

Η βαθιά και ελεγχόμενη αναπνοή είναι μια θεμελιώδης πτυχή της γιόγκα. Η εξάσκηση τεχνικών Pranayama, όπως η διαφραγματική αναπνοή, μπορεί να βοηθήσει στη χαλάρωση του νευρικού συστήματος και στη μείωση της αντίληψης του πόνου.

Ανακούφιση από την ένταση στο λαιμό και στους ώμους

 

Διαλογισμός και ενσυνειδητότητα: Ο τακτικός διαλογισμός μπορεί να βοηθήσει στην ανασύνταξη της αντίδρασης του εγκεφάλου στον πόνο, μειώνοντας την αντίληψη της δυσφορίας. Ο διαλογισμός ενσυνειδητότητας, ειδικότερα, μπορεί να είναι ευεργετικός.

Γιν Γιόγκα: Η Γιν Γιόγκα εστιάζει σε μακροχρόνιες, παθητικές στάσεις που στοχεύουν σε βαθιά συνδετικούς ιστούς. Είναι μια εξαιρετική επιλογή για την ανακούφιση από χρόνιο πόνο, καθώς επιτρέπει την αργή και ήπια απελευθέρωση της έντασης.

Γιν Γιόγκα Ελληνικό Βίντεο

 

Γιν Γιόγκα Χωρίς στηρίγματα – Ολόσωμη Γιν Γιόγκα για αρχάριους-Yoga with Kassandra

Γιόγκα για συγκεκριμένες συνθήκες: Ορισμένες πρακτικές γιόγκα έχουν σχεδιαστεί ειδικά για ορισμένες συνθήκες. Για παράδειγμα, υπάρχουν ακολουθίες γιόγκα προσαρμοσμένες για τη διαχείριση του πόνου στη μέση, της αρθρίτιδας ή της ινομυαλγίας. Η εύρεση μιας πρακτικής που ταιριάζει στις ανάγκες σας μπορεί να είναι ιδιαίτερα αποτελεσματική.

Γιόγκα για αρθρίτιδα

Γιόγκα 10 λεπτών για την ινομυαλγία – Ήπιες διατάσεις για ανακούφιση από χρόνιο πόνο

 

Τακτικότητα και υπομονή: Η συνέπεια είναι το κλειδί για τη διαχείριση του χρόνιου πόνου μέσω της γιόγκα. Μπορεί να χρειαστεί χρόνος για να δείτε σημαντικές βελτιώσεις, επομένως είναι απαραίτητο να είστε υπομονετικοί με την πρακτική σας.

Πηγές:
Williams, KA, Petronis, J., Smith, D., Goodrich, D., Wu, J., Ravi, N., … & Steinberg, L. (2005). Επίδραση της θεραπείας γιόγκα Iyengar για χρόνιο πόνο στη μέση. Πόνος, 115(1-2), 107-117.

Wren, AA, Wright, MA, Carson, JW, Keefe, FJ, House, J., & Cohn, A. (2011). Γιόγκα για επίμονο πόνο: νέα ευρήματα και οδηγίες για μια αρχαία πρακτική. Pain, 152(3), 477-480.

Kolasinski, SL, Garfinkel, M., Tsai, AG, Matz, W., Van Dyke, A., & Schumacher Jr, HR (2005). Iyengar yoga για τη θεραπεία των συμπτωμάτων της οστεοαρθρίτιδας των γονάτων: μια πιλοτική μελέτη. Journal of Alternative and Complementary Medicine, 11(4), 689-693.

Ενσωματώνοντας αυτά τα εργαλεία και τις τεχνικές γιόγκα στην καθημερινή σας ρουτίνα, μπορείτε να ακολουθήσετε μια προληπτική προσέγγιση για τη διαχείριση του χρόνιου πόνου. Να θυμάστε ότι η γιόγκα θα πρέπει να συμπληρώνει το υπάρχον πρόγραμμα θεραπείας σας και είναι απαραίτητο να συμβουλευτείτε έναν επαγγελματία υγείας πριν ξεκινήσετε οποιοδήποτε νέο σχήμα άσκησης, ειδικά εάν έχετε υποκείμενες ιατρικές παθήσεις. Με υπομονή και αφοσίωση, η γιόγκα μπορεί να είναι ένας ισχυρός σύμμαχος στο ταξίδι σας προς μια ζωή χωρίς πόνο.

5 τσάγια που αυξάνουν το κολλαγόνο και 5 τσάγια που αυξάνουν το υαλουρονικό οξύ

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr